Merhaba(lar)

Konu sahibi son olarak 720 gün önce görüldü
Evet o konuyu gordum,fakat nedense hic girip bakmadim.Felsefe yillarca ulkemizde dinsizligin daniskasi olarak zerkedildi bizlere.Okul kutuphanelerin de genelde insanin zihnini ozgurlestirebilecek kitaplar raflarda hic yer almadi,yer verilsede ya en atil yerde durdu,yada okunmak icin kimse tavsiye etmedi.Cunku sivil itaatsizligin cizgisini cizenler icin,okuyan sorgulayan ve icyuzunu arastiran birey en tehlikeli olandir.

Pink Floyd'un,Another Brick In The Wall sarkisinin klibi ve sozleri robotik algiya ducar olarak yetistirilmeye calisan,insanlarin bir mukavet ve manifesto cagrisi gibi. : )

Babil on Asya devletinin tarihini okumanizi tavsiye ederim sevgili,Ocean.Zaman bulursam ilerleyen gunlerde Nihilizm uzerine bir konu acip,munazara edebiliriz.

Meritokrasiye dayalı bir yönetim sistemine sahip olmayan toplumlarda geri kalmışlık kaçınılmaz bir sebep ve sonuçtur maalesef. din ve milliyetçilik ekseninden çıkamayan ideolojik siyaset ve bunun sonucunda sistematik olarak çağ dışı bir hale gelmiş eğitim sistemi sana sorgulamayı değil önüne konulanı okumayı öğretir. gerçekten öğretmeyi öğretmez, amacı öğretmek değil ideolojik bir formasyona sokmaktır, aykırı olmanı istemez, ezberci bir zihniyet yapısına sahiptir. oysa inanç ve yönetim sistemleri pekala istenildikten sonra birbirine karıştırılmadan yönetilebilir bir şeydir.

Mezopotamya uygarlıkları ve medeniyetlerinin toplumsal kültürleri ve inanç tarihleri hakkında pek çok yazı ve kaynak okudum, tabii daha okunacak ve öğrenilecek çok şey var. özel olarak okuyabileceğim bir öneriniz varsa şayet seve seve okurum, zira binlerce yıllık medeniyetlerin geçmişini bir insan ömrü ile okuyarak bitirmek mümkün değil, her biri yüzlerce ansiklopedi yapar. medeniyetin beşiği asur, sümer, babil ve elam tarihleri her biri ayrı büyüleyicidir ve sırlar barındırır içinde. güneş mezopotamya'dan doğdu, mezopotamya'dan batacaktır yazar sümerler'den kalma bir kil tabletinde. bir rivayete göre de ilk kardeş kanının aktığı gün lanetlenen, asırlardır da üzerinde akan kanın durmadığı topraklar olarak adlandırılır. nereden nereye öyle değil mi.

Nihilizm konusuna gelince, neden olmasın zaten pek çok kişi Nihilizm'in hiçbir şey yok dediği gibi bir akımı savunduğunu zanneder, oysaki bazı şeyleri (bu bazı şeyleri kaleme alırız) merkezi değerler olarak görmenin anlamsız ve mantıksız olduğunu savunan bir akımdır. Bu da başka bir günün konusu olsun.

İşte bu yüzden yeni üye gelmiyor.... insanı geldiğine pişman ediyorlar..... hoş geldiniz hala burada mısınız onu da bilmesem de....

İşte bu yüzden yeni üye gelmiyor.... insanı geldiğine pişman ediyorlar..... hoş geldiniz hala burada mısınız onu da bilmesem de....
Hos buldum.Evet buradayim,zaman zaman ilgimi ceken konulara mesaj dahi yaziyorum.Sorun yok oldukca sicak kanli karsilandim. : )

• Beğen
Tepkiler: Aze
Merhabalar, hoş geldiniz.

Geri