Meral Akşener

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
yanlışı, doğrusu tartışılır. muhalefete çeki düzen veren biri olduğunu, siyaset sahnesinde olmasını düşündüklerimden biri.
an itibariyle muhalefetin gerçek liderini gösterdi bize. söz veriyorum bu şarkı burada bitmeyecek diyerek mesajını da verdi.

Yıllar önce bir İBB Başkanı şiir okuduğu için ceza aldı. O şarkı, o gün bitmedi.

Ben, Meral Akşener olarak bugün size söz veriyorum: Bu şarkı da burada bitmeyecek!

— İYİ Parti Lideri Meral Akşener

Akşener bu zamana kadar muhalefet içinde ciddi bir denge unsuru olarak bulundu ama bugünden sonra muhtemelen oyun kurucu olarak bulunacak. Bu zamana kadar yeni bir Ekmel faciası yaşamadıysak bu tamamen Akşener sayesinde olmuştur. Sadece bu da değil, Kılıçdaroğlu ve basiretsiz akıl takımının neden olduğu her gediği bir şekilde yamayarak muhalefet kanadının bir arada kalmasını sağlamış ve muhalefetin -pek istemeseler de- iktidar ümitlerini bugüne taşımıştır. Bugünden sonra önünde iki yol var, ya Altılı Masa'nın gölgesi altında kalıp onların vasat ve hiçbir işe yaramayan görüşlerini onaylamak zorunda kalacak ya da Altılı Masa'yı kendi durduğu noktaya çekip muhalefeti yeniden dizayn edecek ki bana kalırsa ikinci yol gerçekleşecek. Muhalefet kanadının Akp eskileri ve Kılıçdaroğlu'nun kifayetsiz danışmanları tarafından dizayn edilmesi Akp'ye tam manası ile bir nefes oldu. Eğer muhalefet kanadı bildiği yoldan vazgeçmez ve Akşener'e muhalefet ederse -ki ben Davutoğlu ve Babacan'ın hiç hak etmedikleri o avantajlı pozisyonu elleriyle Akşener'e teslim edeceklerine hiç inanmıyorum- 2023 başında yeni bir muhalefet kanadı doğabilir. Muhalefet grubu için bugün bir milad olacak. Umarım Altılı Masa içinde aklı başında insanlar vardır da doğru yola doğru ilerlemeye vesile olurlar.

Aynı görüşte olmasak bile masanın liderleri arasında diye saygımı her daim korumuşum ve elbette bu yapılan ihanete rağmen yine çizgimizi bozmayacağız ancak büyük bir hayal kırıklığı olarak kendisine sitemim içten içe hiç bitmeyecektir.

siyasi görüşüme fersah fersah uzak olsa da kukla haline getirilen garden state'e karşı isyan bayrağını çekmesi ve türlü üçkağıtlarla parti içi kongreleri engellendikten sonra "siz bilirsiniz" deyip kendi partisini kurması takdir edilesidir. bunu da mhp gibi ataerkil ve lider sultası olan bir partide bir kadın olarak yapabilmesi ayrı bir başarıdır. liderin 180 derece dönüşü sonrası partiden kopması kesin olan %10'luk kesimin sağa sola dağılmasına müsaade etmemiş ve kendine çekmeyi bilmiştir. güttüğü siyasetle sağ seçmenin nabzını tutmakta başarılı olduğunu kanıtlamıştır. belki de türk siyasetinin gelecek 10-15 yılını şekillendirecek olan altılı masanın olmazsa olmaz iki tarafından biridir. muhtemelen bu zamana kadar hükümet ortaklığı, bakanlık vs. gibi bir çok teklif almasına rağmen duruşunu bozmamıştır. velhasıl kendisi sağcı olduğu için ve burası da türkiye olduğu için hiçbi zaman %100 güven vermemektedir. zamanın ne göstereceği belli olmaz ama herhangi bir sebeple -hdp ile dirsek teması gibi- muhalif koalisyonu bozup istediklerini alabildiği bir anlaşma ile -bahçeli'nin egale edilip kendisinin mhp'nin başına geçmesi ve parlamenter sisteme dönüş sözü gibi- akp ile ortak hareket etmesi her zaman olasıdır. umarım yanıltmaz.
Yanılttı bile ve devamı gelebilir.

hatası var mı? var. kızabiliriz, sövebiliriz. bunu geçiyorum. benim bu olayda anlayamadığım, anlamlandıramadığım sadece meral akşener'e yüklenilmesi, tek suçlunun bu kadın gösterilmesi. eleştireceksek partinizi, görüşünüzü, sevginizi bir kenara koyup olayı her yönüyle eleştirelim. yapabilir miyiz? sanmıyorum.

Dünden beri bir karalama kampanyası, bir linçleme girişimi Amerika'nın maşası olmaktan tut (dış güçler yine devrede), akp'nin ajanı, sağcıların dönekliği, mhp ağızlı bir çok itham ve asılsız binlerce cümle.
6'lı masayı kuran bütün partilere giden ve bu masanın temelini atan Meral Akşener'di. Sürecin en başından itibaren ifade ettiği kazanacak adayla "Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme" geçmekti. Önce parti politikaları oluşturuldu sonrasında ortak bir mutabakat metni yayınlandı, sürecin en aktif rolünü yüklenen partiydi İYİ Parti. Aday konusunda her zaman söylemi ve beyanatları aynı idi "Kazanacak Aday" la çıkacağız 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakının adayı olacaktır. Masanın toplandığı gün ilk yapılan saygısızlık masada 6 lider olmasına rağmen Meral Akşener yok sayılarak 5 liderin görseli çekilip sosyal medyada yayınlanmasına sebep olundu kimse bu duruma bir hata olmuştur veya yanlışlıkla yayımlanmıştır gibi bahanelere sığınamaz bunun inandırıcılığı yok çünkü ve o gün Meral Akşener'e en son söz verildi konuşmasına pek fırsat verilmedi. Elindeki anket sonuçlarını masadaki liderlerle paylaştığında bunlara gerek yok denildi. Bu sonuçlara güvenmiyorsanız sizlerin güvendiği anket firmalarıyla yaptırın en önde çıkan kimse onu aday gösterelim teklifi REDDEDİLDİ. Aday konusunda anketlerin önde gelen isimleri İBB başkanı ve ABB başkanı alternatif olarak sunduğunda onlar görevlerine devam edecek, Meral Hanım siz bu metni imzalamayacaksanız, biz 5 lider imzalayıp yayınlayacağız cevabıyla karşılaştı. Demokratik anlayışa ters düşüp kendi adaylığını bir dayatma ile ilan etmek isteyen bir lidere nasıl bir tavır takınması gerekirdi ?
Bu kararı parti içinde ki bütün kurmay, divan ve yöneticileri ile görüştü herkesin ortak kararı idi KK adaylık konusu dayatma yüzünden ve sahalarda edinilen izlenim , yapılan anket sonuçları neticesinde kabul görmüyordu. Partililerinin bu isteğine kulak tıkayıp KK onay veremezdi bu durumu bile " dış güçlerin parmağı, akp maşası , mhp ajanı " gibi çirkin itham ve söylemlerle yalan bir çukura dönüştürmeye çalışıldı. Herkesin ondan tek bir isteği vardı kazanacak bir adayı Tayyip'in karşısına çıkartmasıydı olasılıklarla ve dayatma ile bir ülkenin geleceği daha da karartılamazdı.
Bu süreçte hdp gibi partilerin bu karara destek çıkması ve sevinmesi akıllarda bir soru işareti oluşturmuyorsa sıkıntı var demektir. Milletin sesine kulak verip , masadan dayatma ile zorla kaldırılan bir lider olan Meral Akşener'e bize kulak verip aday konusunda gönlümüzden geçenleri masaya getirdiği için ben teşekkür ediyorum. Bize yakışanı yaparak masada oturan hiçbir siyasi parti liderine, başkanına, üyesine hakaret, küfür gibi şimdiye kadar yapmadığımız ve yapmayacağımız tavırlara girmeyeceğimiz konusu da nettir.
14 Mayıs günü milletimiz için inşallah hayırlara vesile olacak ve bu çarpık tek adam sistemini yok edecek irade ortaya koyulur.

Bu sarkiyi kendisine armagan ediyporum.

Çok konuşuyor bu kadın, hiç kanım ısınmadı.

Masada olsun ya da olmasın Akşener defteri benim için kapanmıştır.

Noter, kumar benzetmesi yaptığı masaya geri döndü bu nasıl iştir @İnanna açıklar belki

iktidara geldiklerinde sermaye sınıfının bekçiliğini yapacağı çok açık. seçim gününe kadar eniklerini uyarması lazım, partiye doldurduğu azgınların ne yapacağı hiç belli olmaz.

Ya o masadan kalkmayacaktı ya da geri oturmayacaktı. Siyasette bu tür manevraları anlarım da 2 gün içindeki bu dönüşler ciddi anlamda güven kaybına neden olur ve herhangi bir açıklaması da yoktur.
Zira imamoğlu ve Yavaş'ın Cumhurbaşkanı yardımcıları olması hiddetle karşı çıktı Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını yumuşatmıyor. Çünkü en başından beri kullandığı "kazanabilecek aday" argümanını yutmuş oldu.
Her ne kadar hoş bulmasam da masaya dönmesi bir anlamda iyi de oldu. Tayyip'e yol görünüyor nihayet.

Geri