Menzil’deki gerginlik sürüyor

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Sorsanız dünya malı boştur, paraya tamah edilmemelidir, aslolan kardeşlik, din, islam vs. Ama kaç gündür birbirlerini yiyorlar, öldürecekler neredeyse… İddia edilen para ise dudak uçuklatıcı. 17 milyar para ve 5 bin adet ev;

Menzile gitmiştim yıllar önce
Onlara yakın olan bir bayan beni şeyhlerden birinin evine götürdü ağzım açık baka kaldımıştım trabzanlar altın varaklı yerlerde İpek halılar avizeler acayip lükstü

şeyh ölür ölmez bir iktidar savaşımı verecekleri belliydi zaten. misal gülen cemaati eski gücünde ve özgür olsaydı, fetullah'ın ölümünden sonra da liderlik kavgası muhtemelen olacaktı, ama o denklem biraz daha devlet-iktidar ilişkisi üzerinden kurulurdu.

menzil cemaati ile ilgili söylenilebilecek, yazılacak çok şey var ama ben enteresan bir bilgiyi geçeyim. menzil'in en köklü ve sistematik kitle bağlarından birisi uyuşturucu bağımlısı gençler. cemaat ezici çoğunlukla yoksul ve eğitimsiz olan bu grubun beğenilerini, alışkanlıklarını yakından takip ederek bünyesine katıp ücretsiz çalıştırabildi yıllarca. bana kalsa filmi bile çekilebilir sofilerin.

2000'lerden sonra ilahilere ek olarak bir de rap çalışması yaptı bu cemaat ve sanırım abdurrahman önül'ün 2007 yılında rapçi fuat ergin'le bir parçası olmuştu...

batı berlin rest in peace moruk!

konuşulan paraya, mülklere bak. bizim cahiller de bitmeyen çorbalarına kaşık daldırsın.

Herkes de bilirkişi maş…

Menzil'de müritleri bedava inşaat işinde çalıştırdıkları yetmiyormuş gibi şöyle de diyorlar: Normalde size gerek yok, bizim inşaatı melekler hâllediyor zaten.

gerdirip gerdirip bi bırakacan ok gibi fırlayacaklar

Menzil'de müritleri bedava inşaat işinde çalıştırdıkları yetmiyormuş gibi şöyle de diyorlar: Normalde size gerek yok, bizim inşaatı melekler hâllediyor zaten.
Hsjsjjdkdjssjjsjsjs
Ya nasıl kaçırırım bunu şehy olup müteahhit olcam sonra da dünyada gözü cennet yapıları diye satardım işte ya
Offff ya offff

Din denilen inanç sistemi geçmişte de böyleydi, şimdi de böyle. Salt bu tür sebepler yüzden Hz. Muhammed öldüğünde naaşı iki hafta beklemiştir.

Başı boş ülkelerde bunnar olur. Hesap sormayan suçludur.

Eğitim ve zeka meselesi.
Bunlardan yoksun olanları böyle sömürüyorlar.

Barış Terkoğlu: “Menzil sadece köyde değil, devlette de etkili.

Haliyle köyde başlayan kavga devletin içinde devam ediyor. Kavga büyüdükçe yasadışılıklar da ifşa oluyor.

Önümüzdeki dönem belki de birbirine silah çeken polisler, lojmanlarda kapışan yargı mensupları göreceğiz.”

Geri