Menemen ve Soğan Aşkı

Konu sahibi son olarak 1271 gün önce görüldü

Menemen bir sevdadır. Saygısızlığa gelmez…

sahanda-menemen.jpg

Menemen soğansız hazırlandığı takdirde “domatesli omlet”ten bir adım öteye gidemez.

img_4122.jpg

Menemenin soğansız hazırlanacağını tüm varlığıyla savunan geniş bir kitlenin varlığını inkar etmek de mümkün değildir maalesef.

Adsiz.jpg

Hem menemene o muhteşem tadını veren kısık ateşte yavaşça karamelize olmuş soğanla, domates ve biberin ahengidir!

1002_007.jpg

Türk Dil Kurumu’na göre de menemen soğanlı olur!

Adsiz32bfa.jpg

Kutsal bilgi kaynağı böyle bir bilgiye sahip değildir!

Adsiz8f23f.jpg

Soğansız menemene teşne olmayan bünyeler, dışarıda bırakın menemen yemeyi oncağız nimeti o halde görmeye bile tahammül edemezler

o.jpg

Soğan, sevgilimiz menemene miniciktense piyazlık tabir ettiğimiz şekilde doğrandığı takdirde şahane bir lezzet seline imzasını atacaktır.

index.php

Soğan bir nevi baharattır, menemene doğru miktarda eklenmesi halinde lezzeti arttırmasının yanı sıra, menemen ruhuna aykırı sucuk, pastırma, maydonoz, kekik, kaşar vb taifeye ihtiyacınız olmayacağı gün gibi ortadadır.

menemen.jpg

Aslına bakarsanız menemene hak ettiği itibarı göstermeyen, pratik bir atıştırmalık gözüyle bakanlarca menemende soğan reddedilir…

sayfa-7om2rissyytyzk1dxj0338m9p6gz14cnbf3jgtpgl5pq4llpt2qz2i6j3c9tx9lxn6evohpj6tle79vxvrt2xpa23v0gfj9abtlo.jpg

Ağzının tadını ve emek olmadan yemek olmayacağını bilenlerse soğan tartışmasına girmez bile! Onlar için en güzel iltifattır “menemenin soğanı kadar olmazsa olmazımsın!”

11355860_1002323503112708_362347794_n.jpg

fotograf.jpg

Soğanlısı daha güzel oluyor cidden:p

hiç sevemedim şu menemeni :T:
domatesle yumurta kadar itici ve zıt yiyecek yoktur sanırım
bir de ikisini bulamaç yapıyonuz :o

En guzeli Cakallida yenir. Yolunuz duserse mutlaka deneyin derim.

Soğanlıda soğansız da yerim ama soğanlısı daha makbuldür tabii o ayrı :)
Yalnız canım çekti fena. :(

Soğansız sevenlerdenim.
Son resim Samsun - Kavak / Çakallı İnanç menemen =)

Ben de soğanlı severim ama yumurta dağılmayacak.

Pişmeye yakın ağzı kapanır ve kendi sıcağında pişerse görüntü de tadı gibi kusursuz olur .

Aleyna ek bilgi ;)

Senin konulari ozlemisim bacim [emoji14]

tumblr_inline_n2pjd0dgUw1qdlkyg.gif

Ben de soğanlı severim ama yumurta dağılmayacak.

Pişmeye yakın ağzı kapanır ve kendi sıcağında pişerse görüntü de tadı gibi kusursuz olur .

Aleyna ek bilgi ;)

msj alnmştr =) ama yumrtann dağlmamasnı unt

Geri