Menemen soğanlı mı yapılır soğansız mı yapılır?

Konu sahibi son olarak 981 gün önce görüldü
Menemen soğanlı mı yapılır soğansız mı yapılır?

Soğanlı menemen mi olurmuş. Zaten sadece sabah kahvaltılarında tüketirim ve soğansız olmasını isterim.

soğanlı mı soğansız mı bilemem; ama menemeni yumurtasız yapıp, buna bir de menemen diyen vatan hayinleri var :/

haaaayyiinnn, vatan haayiini.
vedat milor'u ararun bahhgg
menemen yapiyeez biz burdaa :/

Az önce maydonozlu mozerellalı bilmem neylili yapıp yedim. Damak zevkidir değişir, bize nedir.

Vedat Milor'un twitterde yaptığı anket hükümsüzdür :gamer:
Ben soğansız seviyorum.

O kadar yıl menemen yedim hiç biri soğanlı değildi ya benim damak tadım yok ya da bunun adı menemen değil..

Bir sakin olun geldim :P

İki türlü de yapıyorum .Müşterimin talebine göre .Soğanlı,soğansız .
Daha da geliştik biz kaşarlı , sucuklu,kıymalı vs uzar gider.

Rivayete göre, Osmanlı zamanında saraya alınacak aşçılara yaptırılan yemek. Tabi o zamanlar bu topraklarda domates yok. Sadece soğan ve yumurta ile yapılıyor. Ancak bir farkla. Soğan öyle bir kavuruluyor ki ( karamelizenin kralı) 5-6 saat boyunca kavurulması gerekiyor. Yapan ustanın, maharetini de böylelikle anlıyorlar.
Bu yemeği yapabilen adam, saray mutfağında çalışabiliyor.
Günümüzde yapılan menemenin atasımıdır bilemem. Ancak soğan girdiği hiç bir yemeği bozmaz. Daha çok tat katar.

Bir sakin olun geldim :P

İki türlü de yapıyorum .Müşterimin talebine göre .Soğanlı,soğansız .
Daha da geliştik biz kaşarlı , sucuklu,kıymalı vs uzar gider.

Müşteri her şeyi isteyebilir efendim bu demek değil ki menemen soğanlı olur.. .d

Niye o zaman menülerde menemenin yanında soğanlı diye bir seçenek yok hiç bir büfede lokantada.. .p

Üzülme İç oğlanı ben de menemeni yiyemiyorum ama yapıp satıyorum :O

Özetle soğanlı soğansız bana farketmiyor.

Hayatimda 4-5 kez menemen yedim, yemedim. Kesin bilgi.

Geri