Memurlar zeytini bir lokmada yemesin

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
AKP İzmir milletvekili Fazıl Karaman'ın memurlara yapılması düşünülen ek ödeneğe yönelik söylediği söz. Sayın beyefendi bütçe komisyonunda ek ödeneğe karşı çıkıp "biz zeytini bir lokmada yemezdik. Onlar da öyle yesin" demiştir. Şaka gibi ama vakti zamanında böyle söylemiştir.

Kendilerine ve danışmanlarına bir gecede %100'e yakın oranda zam yapılmasına herhangi bir beis görmeyen, çocuklarını Avrupa'larda, Amerika'larda okutan, buna rağmen kimi zaman kimi milletvekilleri neredeyse yere mendil açarcasına "geçinemiyoruz" açıklaması yapan, ama öte yandan memura, emekçiye zam gündeme geldiğinde yapılan itirazlara "ekomomi sarsılır" diye halkın parasını kendi işkembesini doyurmak dışında bir işte kullanmayan zihniyettir.

Zaten bu ülkede konu emekçiler olunca hep ekonomiye birşeyler oluyor, anlamadık gittik yahu...

Onlar azınlık, emekçiler çoğunluk olduğundan ekonomi sarsılıyordur :))

Zihniyete bak ya..

İlkokuldayken bir kitap okumuştum. O kitapta da bundan daha vahim bir şey yapılıyordu besleme kızcağıza o geldi aklıma. Detaya girmeyeyim de kimsenin midesi bulanmasın. :)

Kaç lokmada yenmesi uygun gorulmus ki?

Kaç lokma yapacakmışız? Onu da desin :T: 3 lokma olur mu? :dusun:

kavanoza koyup sevsinler hatta ekmek bansınlar.

memurum yarım kilo patates alayım dedim
fiyatlardan haberim yok tabi
adam bana şöyle dedi yarım kilo patates 2 tane eder
o da sana yeter [emoji14]p
o zaman 3 kilosu 10 liraydı
param da yoktu

cekırdegıyle yıyın tok tutar.

Bu vesileyle sayın vekil, eskiden söylenen "paran yoksa zeytin ekmek ye" sözünü de tarihe gömmüş oldu.

Meclisimizde ki yer alan Şeref yoksunlarindan birinin alistigimiz tipte aciklamasi

Memur olmak icin ugrasiyom.

Olmasam mi napsam cunku zeytini cok severim.

11150682_378880718970972_8831855716017907555_n.jpg

Geri