Memura Mayıs Zammı Yok

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu 2012 yılında memura zam yapmayı planladığını açıklamıştı.Memur da merakla yapılacak olan zammın tarihini ve zam oranını bekliyordu.2012 Ocak ayında yapılacağı söylentileri ile memur Ocak ayı içerisinde zam haberini beklerken yapılan açıklamalarla zammın Mayıs 2012 ayında yapılacağı söylenmişti.

Memur bu kez Mayıs 2012 ayını beklemeye başladı..Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik yaptığı açıklamalarda yüzbinlerce memurun aylardır beklediği zammın Mayıs ayında da yetişemeyeceğini ifade etmiş..

Bu nedir kardeşim diyesi geliyor insanın..Madem zam tarihi tam olarak belli değil bunu duyurup memurları hayal kırıklığına uğratmak yanlış bir tutum.3 ay içinde 2 kez değiştirilen ve bir türlü açıklanmayan zam durumu memurların gergin bekleyişini alevlendirmekten başka bir işe yaramıyor..Fazla zor olmasa gerek tasarıyı görüşüp bir sonuca vardırmak..

Gerçek olan şey şudur ki ; memur beklemekten artık sıkıldı.Bir umutla zam oranını beklerken hala kesin bir sonuca varılamamış olması gözlerin Çalışma Bakanı'na dikilmesine sebep oldu.Memur yine de sabırla yapılacak olan açıklamayı bekliyor.

15 Nisan 2012
Saat : 06:15
Z3yn3P

Belki bu yazımı eleştirenler olucak, ama Ben türkiyede'ki memurların maaşlarını oldukça yeterli buluyorum.. kimse kırılmasın darılmasın ama, 1.500 TL maaş ile geçinemiyorsanız askeri ücret alan insanlar nasıl geçinsin?

Fakat şöyle bir gerçek de var ki ilden ile yaşam standartları değişiyor..1500 tl kimi illerde yeterken kimi illerde bırak 1 ay 15 gün bile bitiyor tükeniyor..Bunlar da göz önüne alınmalı bence.

Geri