Memur olup başka şehire taşınma arzusu

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Gerçekten herkesin mi hayaliydi bu ya... Ben sadece ben kuruyorum sanmıştım.

ah o devlette memur olsaydım
anadoluya doğru yol alsaydım
vız gelirdi ayasofya inan bana
maaşımı dolarla kazansaydım..

Adana il sınırı dışına çıkınca mutsuz oluyorum.

Öğretmen olunca şehir merkezine hasret gençliğiniz solabilir. Öyle güzel şehirleri hemen gençliğinde öğretmene yedirmiyorlar. Bkz: İl dışı tayinlerde köyler açık, ilk atamalar köylere.
Doktor, katip, avukat, memur olursanız durumlar değişir. En kötü ihtimal bir ilçe merkezindesiniz.
Ben de hayal ediyorum güzel şehirleri, mesela önce Ankara olabilir. Eskişehir kırsalı açmış, olmaz. Balıkesir de kırsalı açmış olmaz. Antalya açıktı ama kesin dağlık yerler, birkaç iyi okul vardı ama oraya babam yaşındakiler gider. Aydın, Muğla zaten dedem yaşındakiler gidiyor. Kariyer planlamam kısmetse Ankara üzerine yürüyor gibi ama bir Bozcaada gönderse Tanrım hiç hayır demem.

Hem maddi olarak hem iş yükü olarak büyük şehirlerde çalışmak yoruyor, ah keşke kendimizi atabilsek şöyle denize kıyısı olan küçük güzel bir şehre.

Bütün ömrü aynı şehirde geçmiş bir insanın, bence hayatı boşa geçmiştir.

Sahsen ilce isterim, ama ic anadolu yada ege yada antalya taraflarinda yada karadeniz taraflarinda ilce isterim.

Merkez bihtih yaaa bihtih

Tabi ki götürürüm şakasına parantez içinde yazdım ben... O ilçede arkadaşım oturuyor benim,umarim burayi çok sever ve çok mutlu olursun burada Alavarez hanım.
Benim cümlem de pasif agresif olmuş biraz değil mi? Akdjdj
Gezelim Aze hanım, güzel dileklerin için teşekkür ederim. :•)

• Beğen
Tepkiler: Aze
Sahil olacaksa ya Çanakkale dolayları ya da Kandıra olsun. Hoş bu gidişle anca emeklilikte olur. Neyse allahtan hanımköylüyüz de en azından yazları sahil beldesinde yaşıyabiliyoruz. lol

Geri