Memur Devleti Türkiye.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Yaklaşık olarak 6 milyona dayanmış bir memur paraziti var Türkiye’nin üzerinde.adeta bir yuvalanma,geçinme kapısı olarak görülüyor.devlet organlarında bu kadar memur neden var bilinmez ama;yükten,masraftan başka birşey değiller çoğu..
F4BF1F0A-E735-4AA7-B6D3-341B9FC316FB.jpeg

Devlet memuru olmayı, oturduğu yerden para kazanmak ve iş garantisi kabul edenler var ayrıca eskiden "memur değilse kız vermeyiz" diyen insanlar da çıkıyordu.

"İşini bilen memur" söyleminin olduğu bir ülke asla kalkınamaz.

2021 Yılı Türkiye'deki Alanlarına Göre Kamu Personeli (Devlet Memuru) Sayısı

StatüMemur Sayısı
Memur2.449.538
Hakim & Savcı17.400
Öğretim elemanları128.277
Sözleşmeli (657/4B, 399 ve 5393/49)163.800
İşçi (Sürekli)229.961
İşçi (Geçici)24.875
İşçi (Kapsam Dışı)3.572
İşçi (Kamu Bankalarındaki İşçiler)62.183
Geçici personel20.363
Askeri personel241.389
TOPLAM3.341.358

memur fazlalığı yok. nüfusa göre normal bir sayı. kurumlar arası dengesiz dağılım var. kurumların kendi içindeki birimlerinde de dengesiz bir dağılım var. sayıdan ziyade memurların performansına ve dengeli bir dağılıma bakmak lazım.

Akp’nin beslemelerini unuttunuz galiba peahhğğ

Memurum, ne desem bilemedim.

Hakikaten görsel ile konu başlığı alaka kuramadım. Tek tip gravatı protesto eden memurlar konusunun görseli gibi ya da memurlar LGBT yürüyüşünde sanki.

abi adam avrupada sabah klozet tamir ediyor, akşam spor salonunda vücut çalışıyor..... hele şu bizim memurlara bak..... sabah 9 akşam 5, cumartesi pazar boş, bayram talili, cart curt kandili tatili var adamların şu vücutlara bak...... tek merakları passat almak başka yaşam gayeleri yok....

Geri