Memnuniyet

M
  • Kullanıcı Myself
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Medya
Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat deniyorÖylesine güçlü olun ki, hiç bir şey huzurunuzu bozmasın Sağlık, mutluluk ve zenginlikler hakkında konuşun Dostlarınıza değerli oldukları hissini verin Herşeyin iyi yanını görmeye çalışın Başkalarının başarılarına kendi başarınız kadar sevininGeçmişin hatalarını unutun ve onlardan yararlanın Neşeli davranın ve herkese gülümseyin Kuşkular karşısında çok düzeyli, öfke karşısında çok olgun, korkular karşısında çok güçlü ve sorunlar karşısında çok mutlu olun ki,
silgiye ihtiyacınız kalmasın Ve unutmayın; hayat duygularımızı bastırmamıza izin vermeyecek kadar kısa diyor Christian Larson
Hayatla ilgili deneyimler, öğütler keşke haplar gibi olabilseydi Günde üç öğün yutar, davranışlarımızı otomatik olarak düzenlerdik Hayat da tadından yenmezdi Ama pratikte öyle olmuyorNe kadar olgun olursak olalım, bazen öfkemize yenik düşebiliyoruz Dostlarımıza değer veriyoruz ama yeterince sık birlikte olmuyoruz Sağlık, mutluluk, zenginlik yerine hastalıktan, depresyondan, yoksulluktan söz ediyoruz Bunlar söz ettikçe de sinirimiz daha çok bozuluyor Geçmişin hatalarından dolayı kendimizi suçlamaya devam ederken şimdiyi ve geleceği es geçiyoruz Yıllar önce Kendine Yardım adlı bir kitap okumuştum Çeviri bir kitap Türkler yazsaydı zaten çok şaşardım.Kitapta hep aklımda kalan cümle şu oldu ve paniğe düştüğümde yolumu aydınlattı Olabilecek en kötü ihtimali düşünün Buna kendinizi hazırlayın Sonra bu ihtimalden kurtulmanın yollarını soğukkanlılıkla arayın Yani problemi çözmeye çalışmak, problemin üzerine gitmek burada anahtar davranış biçimi Şimdi bu yazdıklarımı haksızlıklar karşısında susmak, tavır almamak biçiminde yorumlamayın O başka bir iş Öfkeyle kalkanın zararla oturmasından, olmadan olacağa don biçmekten söz ediyorum ben Şair Rüştü Onur, Memnuniyet adlı şiirinde bakın neler söyler: Benden zarar gelmez ,Kovanındaki arıya ,Yuvasındaki kuşa/Ben kendi halimce yaşarım ,Şapkamın altında ,Sebepsiz gülüşüm caddelerde , memnuniyetimden , Ve bu çılgınlık delicesine/İçimden geliyor/Dilsiz değilim susamam, Öyle ölüler gibi/Bu güzel dünya ortasında Hayata gülümseyerek bakalım ki, hayat da bize gülümsesin Bugün sokakta yürürken, yüzünüzde bir gülümseme olsun Göreceksiniz, yanınızdan geçenlere de yansıyacak bu Bu nedensiz memnuniyetin nedeni de sadece yaşam olsun Sağlıklı yaşamakNe dersiniz?

yeni nesili memnun etmek çok zor

Geri