Oyun Memleketinizin neyi meşhur?

Forum oyun
Konu sahibi son olarak 952 gün önce görüldü
AzÉ™rbaycan uşaqları kişilÉ™rÉ™ mÉ™lumdur

İl : Bursa
Kültür & Sanat : Hacıvat Karagöz (Gölge oyunu), Kılıç Kalkan
Yemek : Anjelik reçeli, Bursa şeftalisi, Cendere baklavası, Cevizli lokum, Dağ çileği, Düğün helvası, İnegöl köfte, İskender kebabı, Kemalpaşa tatlısı, Kestane şekeri, Kıymalı cantık, Mihaliç peyniri, Pideli köfte, Tahinli pide
Tarihi Yerler : Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açık Hava Müzesi, Aynalı Göl, Cumalıkızık Köyü, Hanlar Bölgesi, Hüdavendigar Külliyesi, Irgandı Köprüsü, Koza Han, Muradiye Külliyesi, Orhangazi Külliyesi, Saltanat Kapısı, Suuçtu Şelalesi, Tirilye, Tophane, Ulu Camii, Uluabat Gölü, Uludağ, Yeşil Türbe, Yıldırım Külliyesi
Eşya : Havlu, Bıçak

İzmir..

Boyoz,Kumru,Lokma,İzmir tulumu,İzmir köfte vs vs

Ekleme yaparak devam edeyim ben de. :)

Yemek olarak son dönemlerin popüler ismi bomba ile meşhur.
Gezilecek yerler; Tarihi Asansör, Saat Kulesi, Bostanlı Günbatımı iskelesi, Seferihisar (Sığacık, Teos Marina) vs vs..
Say say bitmez Güzel İzmir'im.
Hı, tabi kızlarını da unutmamak lazım.:D

21 DİYARBAKİR - Karpuz ile meshurdur özellikle sanırım bir karpuzu 70 80 kg kadar büyüklükte ve ağırlıkta olmuştur.
2- Izgara çiğeri ile öyle böyle bir tad hiç bir memlekette daha çiğer yemedim görmedim.
3- Tel kadayafı başka bir tad ve güzeldir özelikle Diyarbakıra has bir yapılışı ile insanın ağız tamağına bambaşka bir tad veriyor.
4- insanı! Sıcak kanlığı ile misafir perveliği ile bambaşka bir memlekettir eğer gitmediyseniz ise gidip görün ve insanlarını ve tarihi yerlerini görün.
5- DİYARBAKİR SUR : osmanlı tarihinden gelme bir özeliğe sahibtir, özellikle bedenlerdeki kale ve hücleler zamanında bir çok mahkumun iskençe ve cezalandırmış olması ile meshurdur.

Urfalıyım ezelden gönlüm geçmez güzelden
Yakıt aldım dizelden

Eşek bey abiciğim yorgansız yatar şeysiz yatmaz diyorlar neydi o yahu. Hani Baloğlan'dan spoiler versem.

Adana'nın kebap meşhur, şalgam, bici bici, dikenli incir, şırdan uzar gider.

Geri