Membank

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Anneannelerimizin, babaannelerimizin %0 faizli, bol kredi ve nakit avans çekme imkanlı bankaları.

Membank, keseye bağlanan bir iple sütyene yahut fistana filan tutturulur ve meme üstünde muhafaza edilir.
Adı da meme üstünde olmasından gelir.

Membank. Eski nesil bankacılık.
Rahmetli babaannemin vardı membank'ı.

Hala koyanlar var.
Daha bugün denk geldim. Kadın öyle yaşlı da değildi.

Erkek torununa daha çok sokuşturan babaanne yeri

Halamla çıktığımız bir yurtdışı gezisi vardı ve görece uzun bir geziydi, yanımızda bol miktarda para vardı. Bizi korkutmuşlardı o dönem çok fazla yankesicilik olduğuyla ilgili, belki de o dönem fazlaydı bilmiyorum. Başımıza parayla ilgili değilse de ufaktan bir olay gelmişti zaten. Neyse halam paramızın bir kısmını sutyenine koyardı :d sütyenbank nesillerdir sizinle…

oyyy rahmetli anneannem aklıma geldi, biz cicikbank derdik... deri cüzdanının üstüne teri siner, paralar desen buruş buruş, neyse derdim cebine koyacak olan düşünsün... sonra alzheimer oldu, şaka amaçlı 200'lükleri para sanıp cicikbankına atmış, minibüsten kalan bozukları pc masama koyardım. her sabah kalktığımda yerinde olmazlardı, bizimkiler ekmek falan alıyor herhalde derdim meğerse anneannem cüzdana atarmış, sonra onları ver kağıt vereyim diye tartışırdım... en son tatlısını alan torunuyum, belki de bir tek beni gülerek andı, nur içinde yatsın. yarın kendisini anmak için bir kağıt helva yiyeyim.

bir bebek için günlük taze süt sebili. onlara göre süt bize göre çikeleta.
Gkfkfkf hayvanmısınız ya

"ya anne yuuaau. anneanne memesinden para verdi bana. ben buna dokunmak istemiyoohhhm."

Geri