Melek

Konu sahibi son olarak 1057 gün önce görüldü
Arayışların en büyüğü insanın kendine yolculuğu belki de..

Bitmek tükenmek bilmeyen o arayışlar hep bir telaş halinde. Bir şeyler eksik geliyor bazen ya da bir yerlerde fazlaymış gibi hissediyoruz. Durup dinlenmeden bir düşünme telaşı sarıyor dört bir yanımızı. Ney nedir nasıldır uzayıp gidiyor bu soru(n)lar.

Hep o iki melek beliriyor omuzlarımızda. Seçimlerimiz konusunda bizi yönlendiren o iki aykırı ses. Biri mantık biri hissiyat, biri gerçekçi biri duygusal, biri sakin biri öfkeli ya da biri melek bir diğeri şeytan..

Çok ince bir çizgi üzerinde yürüyoruz ve her yol ayrımında köşeyi dönmeden önceki o sapakta hiç durmadan savaş halinde çatışıyor düşüncelerimiz. Bir adım sadece bir adım kadar uzağındayız yanlışların yahut doğruların..

Hangisine kulak vereceğini şaşırıp kalıyorsun. O savaşın ortasında savunmasız ve çaresiz bir süre direniyorsun sonra biri diğerine galip geliyor..

Her savaşın bir kazananı, bir kaybedeni olur kural budur.

Canın kurallara da uymak istemez bazen savuşturur düşüncelerini birkaç adım daha atarsın ama tökezleyerek.. Kararsızlık vereceğin en kötü karardan bile daha kötüdür çünkü. Bekleyiş ve belirsizlik tahammül sınırlarını zorlayan şeylerdir..

Koşup kaçasın gelir kendinden, düşüncelerin senden hızlı koşar oysa kurtulamazsın onlardan, gölgenden bile daha iyi takip ederler seni, yok saydığında bile, duymazdan geldiğinde bile..

İnsanın kendi sesini susturmaya çalışması ne tuhaf oysa ki en çok kendini dinlemeye ihtiyacı vardır insanın. İçindeki sorun her neyse beynini kemirip bitirmeden evvel almalıdır önlemini zira kanserden hızlı yayılıverir birbirini izleyen her bir düşünce..

Gerçek huzura ulaştığında yani kendini bulduğunda o seslerden birinin daha baskın çıktığını farkedeceksin hayretle. Susturmaya değil anlamaya çalıştığında kendini, her şey yoluna girecek..

Hadi şimdi uyu çünkü uyuyunca geçecek.. Her şey gibi..

Yazgı
11.08.2019

Ben sadece bir kere başarabildim kafamdaki tüm sesleri susturmayı. O hissi nasıl tarif edersin diye sorduklarında “awkwardly silent and peaceful” demiştim, daha önce yaşadığım hiçbir duyguya benzemediği için.
Önemli olan kafa sesimizi susturmak değil de, o sesin her daim “iyi gözükmek ya da kötü gözükmemek, haklı çıkmak ya da haksız çıkmamak” gibi filtrelerden geçerek konuştuğunun farkına varmak.
Bu farkındalıkta olunca, insan ne de güzel dinler kendini, ne de güzel huzurla bulur özünü...
Özünü bir an önce bulman dileğiyle sevgili Yazgı.
Kalemine sağlık.

Zihni susturmayı başarabildiğinde AN'da olmayı da başabilirsin ki bu tüm farkındalık çalışmalarının ana prensibidir. Kişi bunu başarabilirse yavaş yavaş daha huzurlu bir yaşama da adım atar.

"Bugün, mevcut olan her şeydir; şimdi senin var olduğun, her zaman var olacağın yegane zamandır. Yaşamak istersen ya şimdi olacaktır ya da asla olmayacaktır." Osho

Ben sadece bir kere başarabildim kafamdaki tüm sesleri susturmayı. O hissi nasıl tarif edersin diye sorduklarında “awkwardly silent and peaceful” demiştim, daha önce yaşadığım hiçbir duyguya benzemediği için.
Önemli olan kafa sesimizi susturmak değil de, o sesin her daim “iyi gözükmek ya da kötü gözükmemek, haklı çıkmak ya da haksız çıkmamak” gibi filtrelerden geçerek konuştuğunun farkına varmak.
Bu farkındalıkta olunca, insan ne de güzel dinler kendini, ne de güzel huzurla bulur özünü...
Özünü bir an önce bulman dileğiyle sevgili Yazgı.
Kalemine sağlık.

Teşekkürler Hiracım. Kendimi kaybetmiş değilim sadece bilmediği uzak iklimlere kanat çırpan bir kuşun halsizliği, yorgunluğu var üzerimde..

Zihni susturmayı başarabildiğinde AN'da olmayı da başabilirsin ki bu tüm farkındalık çalışmalarının ana prensibidir. Kişi bunu başarabilirse yavaş yavaş daha huzurlu bir yaşama da adım atar.

"Bugün, mevcut olan her şeydir; şimdi senin var olduğun, her zaman var olacağın yegane zamandır. Yaşamak istersen ya şimdi olacaktır ya da asla olmayacaktır." Osho

Anların kıymetini daha yeni yeni anlayabildim. Kendime küçücük mutluluklar sunabiliyorum. Bazen oluyor böyle. İnsanın kendi kendine kalması sakince ve kendiyle mutlu olabilecek yalnızlıklara sahip olması da güzel bir duygu.

Uyuma..
Kirpiklerin direnişini kaybettiği zaman hiçbir şey ‘iyi olmayacak’

Bazen direnmek istemiyorsun. Oluruna bırakman gerekiyor, hiç itiraz etmeden..

Geri