Mehmet Şimşek "İstifa" iddialarına açıklık getirdi

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Anlaşılan yapılan resmi açıklamalar yetmemiş, bir de buradan yazayım!

İstifa etmedim. Dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir.

- Ekonomi yönetimi bir ekip ruhuyla çalışıyor. Aldığımız büyük ve zor sorumluluğun farkındayız. Bu sorumluluğun bilinciyle her gün daha iyiye ulaşmak için çalışıyoruz.

- Ekonomik istikrar ve reform programımız başarıyla işliyor ve hedeflediğimiz sonuçları almaya başladık.

- Cari açık daraldı, Merkez Bankası’nın rezervleri iyileşti, KKM’den çıkış hızla devam ediyor, EYT ve depremin bütçe üzerindeki etkilerini giderecek tedbirleri alarak bütçe dengesini iyileştiriyoruz ve en önemlisi fiyat istikrarı hedefine doğru güçlü adımlarla ilerliyoruz. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir düşüş başladı.

- Bu zorlu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere kuvvetli desteğini her zaman hissediyoruz.

- Cumhurbaşkanımızın liderliğinde aziz milletimizin refahını kalıcı olarak artırmak tek hedefimizidir. Milletimize hizmet dışında başka hiçbir amacımız ve misyonumuz yoktur.

- Görevimizin sorumluğu ve bilinci omuzlarımızdayken, periyodik uydurma hikayelerin masa başında imalatı, yolumuzun doğru olduğunu gösteriyor.

- Uydurma hikayelerle ekonomimizin ve piyasalarımızın etkilenmesine asla izin veremeyiz.

Yalanlamamıza rağmen hala bu söylentileri çıkartanlar ve yayanlar iyi niyetli olamaz.

Lütfen aldanmayın!

Ulumaktan başka bir halta yaramayan milletvekili müsveddesi… Daha önce de manipülasyon yaptığı için ceza almış.

Cemal Enginyurt:
“Bugün Borsa İstanbul, sebebsiz düşmedi.
Belli ki, 5 li çete kavgası var.
MEHMET ŞİMŞEK İSTİFA ETTİ.
Pazartesi Ülke yangın yeri.”

“Anlaşılan Kazanan Borsacılar ve iktidarın gidişatından mutlu olan bir kesim.
Mehmet Şimşek istifa etti dedim diye,Borsanın düşüşünden beni sorumlu tutuyor.
Ben Şimşeğin istifasını saat 20.09 da yazdım.
Borsayı nasıl ben düşürdüm?
Mehmet Şimşek istifa etmelidir.
Sözümdeyim.”

@No Pasaran

Altılı Masa döneminde de açıklamalarını samimi bulmamış ve ortalığı karıştırıyor demiştin.

Ekonominin bu kadar hassas olduğu bir dönemde bu iddiaları atmaması gerekiyor.

Geçmiş deneyimlerim bu söylentiler çıkınca yalan da olsa kısa süre sonra gerçekleşiyor diyor.

@No Pasaran

Altılı Masa döneminde de açıklamalarını samimi bulmamış ve ortalığı karıştırıyor demiştin.

Ekonominin bu kadar hassas olduğu bir dönemde bu iddiaları atmaması gerekiyor.
O dönem kendilerini pazarlamak için sürekli sivri açıklama yapıp gündemde olmaya çalışıyorlardı. DP kontenjanından girdi sonuçta. Siyasi geçmişi ve geleneği belli. Sağ siyasete hiçbir zaman güvenmedim, güvenmeyeceğim. Tek bildikleri şey hamaset.

“Şimşek söylentileri 10 MLR USD'a mal oldu deniyor

Öncelikle, bu söylentileri, dayanaksız çıkaranların, sızdıranların!!! sorumluluğu ayrı

Fakat, iddiam odur ki,
benim hesaplarıma göre en son Salı günü datasına göre 7.5 MLR, sonraki günlerde de daha da artarak 12 MLR USD'a ulaşmış olabilir,

Konunun dedikodularla alakası minimum, sadece dedikodunun max etkisi 1 MLR dır!

Bozulma, dedikoduların daha başlamadığı 5 Ağustosa dayanıyor
Global piyasadaki çalkantıların, bizi ne kadar etkilediği görüldü, ABD'de resesyon beklentileri artarken, para ABD'ye, kv tahvillere (likit) ve hikayesi olan Mısır gibi, riski görece daha düşük ülkelere gidiyor

Öncelikle, bu tip asılsız dedikoduların 10-15 MLR'a mal olması zaten eli tetikte yatırımcı anlamı taşıyor ki, bu da, sürekli tekrarladığımız, güvenin kazanılamaması nedenli

Bunun yanında, herkes, sürekli Ağustos sonu dövize geçerim demiyor muydu? Kendini gerçekleştiren kehaneti dedikodulara bağlamak da doğru değil
Yabancı carry çıkışının önemli nedeni, daha önce yazdığım gibi, Ağustos getirisinin SIFIR olması! ardımdan başkaları da yazdı☺️

Ne yazık ki bulunduğumuz ortamda, yabancı, herşeyi ne yazık ki bizden önce biliyor
Yani istifa haberine inanıp çıkıyor olsalar, 10 MLR ile kalmazdık ki zaten tamamı da carry değil

Ama, madem gördünüz ki, bu dedikoduları, orda burda fısıldamak, ekonomimize mal oluyor
HALA NE FISILDIYORSUNUZ ARKADAŞ...”

Geri