mehir isteyen gelin adayı

Konu sahibi son olarak 334 gün önce görüldü
yine bir mehir videosu düştü önüme. imam nikahı dışında medeni kanuna göre düzenlenmiş evlilik akdi isteyen gelin adayı aynı zamanda. neden resmi nikah yapıyorsunuz; imam nikahı yeterli değil mi? mal paylaşımı mevzularında da aynı durum söz konusu. hatırlarsınız erbakan'ın çocukları miras kavgası yüzünden birbirine girmişti.

yazan belli. kocanın vefatından sonra eşin dul kalması durumunda üç ay süresince kadın kendi başına geçinebilmeli. mehir buna karşılık gelen para. ama isteklere bakıyorsun, 4x4 jeep isteyen mi, ev isteyen mi? 3 ayda bi ev parası mı yiyorsun da o kadar mehir istiyorsun? işinize gelince bedevilerden devşirilen, yarım yamalak islam hukuku; işinize gelince medeni hukuk.

cidden şu olaylardan midem bulanıyor
tamam iste isteme demiyoruz ama gidipta absürt absürt şeyler istemendeki amacı ben anlamış değilim
baban senin ingiliz kralımıydı da ev istiyorsun araba istiyorsun ameka

saçma ve abartı bulsam da, bu ve benzeri ritüeller birçok dinde, kültürde var. hangi amaçla, neden yapıldığı belli birçok şey bugüne kadar bir sürü değişim gösterdi, göstermeye de devam ediyor. gelinlikler, nikahlar, takılar, eğlenceler, talepler… her şey değişti. bizim eleştirdiğimiz şeyler, başkalarında bu kadar anlam taşımıyor bile olabilir.

saçma ve abartı bulsam da, bu ve benzeri ritüeller birçok dinde, kültürde var. hangi amaçla, neden yapıldığı belli birçok şey bugüne kadar bir sürü değişim gösterdi, göstermeye de devam ediyor. gelinlikler, nikahlar, takılar, eğlenceler, talepler… her şey değişti. bizim eleştirdiğimiz şeyler, başkalarında bu kadar anlam taşımıyor bile olabilir.
Mehir aslinda islamiyette kadını koruma altına almak gibi bir şey evlilik biterse şayet kadın mehir adı altında takılan altın veyahut para ile hayatını bir süre de olsa idame ettirsin diye alınır veya verilir

cidden şu olaylardan midem bulanıyor
tamam iste isteme demiyoruz ama gidipta absürt absürt şeyler istemendeki amacı ben anlamış değilim
baban senin ingiliz kralımıydı da ev istiyorsun araba istiyorsun ameka
Sen sussana inş gelinin senden yat kat villa 4x4 ister aklsjfaskdfj
Şaka bir yana bu geleneği anlamamakla beraber Stockholm 'unda dediği gibi bu adetler maalesef artık herkesin kafasına yerleşmiş durumda ve internette önümüze çıkan absürt istekler de cabası. Sosyal medyanın etkisi son zamanlarda çok arttı ne olduğunu bilmeyenler bile annesinin, arkadaşlarının onun bunun gazıyla bile saçma isteklerde bulunuyor.... an-la--ya-mı-yo-ruuummmmm allammm

Mehir aslinda islamiyette kadını koruma altına almak gibi bir şey evlilik biterse şayet kadın mehir adı altında takılan altın veyahut para ile hayatını bir süre de olsa idame ettirsin diye alınır veya verilir
evet, bahsettiğim şey buydu. günümüzde her şey o kadar gösterişe bağlı hale geldi ki, çoğu dini, kültürel şey gerçek amacına hizmet etmiyor. ama bu sadece bize özgü değil, birçok yerde -mlsf- böyle artık.

Şaka bir yana bu geleneği anlamamakla beraber Stockholm 'unda dediği gibi bu adetler maalesef artık herkesin kafasına yerleşmiş durumda ve internette önümüze çıkan absürt istekler de cabası. Sosyal medyanın etkisi son zamanlarda çok arttı ne olduğunu bilmeyenler bile annesinin, arkadaşlarının onun bunun gazıyla bile saçma isteklerde bulunuyor.... an-la--ya-mı-yo-ruuummmmm allammm

senin imzan da gelinin kızkardeşi gibi dikkat çekiyo küçült şunu biraz asfdgfhg

yat kat isteyen 4x4 mü ister ferrari ister lamborghini ister dsfmsdkmlf :d
sosyal medyanın gazıyla 50k maaşı olan adamdan gider ev ister araba ister çocuk düğünü bile krediyle yapmıştır oysaki.
bizim insanımız fırsatçı ve aç gözlü olduğu sürece bu tip gelenekler kötüye kullanılıyor maalesef.

Ben imam nikahi yapmadim. Boyle bir derdim olmadi. Ha olsa farketmez , imanin sartlari , islamin sartlari..
Imam gazali , kutub-u sitte falan mehir , senetler. Zayif hadis , sahih hadis hepsi mevcuttu.

Son düzenleme:
Ben imam nikahi yapmadim. Boyle bir derdim olmadi. Ha olsa farketmez , imanin sartlari , islamin sartlari..
Imam gazali , kutub-u sitte falan mehir , senetler. Zayif hadis , sahih hadis hepsi mevcuttu.
Ben hoca “fatiha oku bize bir tane” der diye kaçtım, babam gitti yerime vekaleten :d

sürekli bişey isteyenleri sevmiyorum
doğal olsun

Geri