Meğer pencerenin önüne karganın gelmesi tesadüfi değilmiş

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti

Hem zekası hem de gizemli duruşuyla bilinen kargaların pencere kenarına konması, sanıldığı gibi rastlantı değil. Uzmanlara göre bu davranış, çevresel ve sembolik anlamlar taşıyor. Karga, doğanın sessizce konuşan elçisi olabilir...​

1748343391698.png

Kargalar zeki, sezgisel ve gözlemci kuşlar olarak doğanın en dikkat çeken canlılarından ancak pencerenize konan bir karganın gelişi sadece bir tesadüf değil. Bu davranış, hem bilimsel hem de kültürel açıdan önemli mesajlar içeriyor.

Her sabah aynı saatte pencerenizin önüne konan bir karga gördünüz mü? Belki öylece oturup sizi izliyor, belki yüksek sesle ötüyor ya da cama gagasıyla dokunuyor. Bu tür davranışlar çoğu kişi tarafından ‘uğursuzluk’ olarak algılansa da, uzmanlara göre bu ziyaretlerin ardında çok daha derin bir anlam yatıyor.

KARGALAR SIRADAN KUŞLAR DEĞİL​

Zoologlara göre kargalar kuşlar arasında en yüksek bilişsel kapasiteye sahip türlerden biri. Nesneleri tanıyabiliyor, yüzleri ayırt edebiliyor, plan yapabiliyor ve hafızalarını yıllar boyunca koruyabiliyorlar. Kimi araştırmalarda, bir karganın kendisine zarar veren kişiyi 5 yıl sonra bile tanıyıp tepki verdiği kaydedildi. Bir pencere kenarına konmaları, sırf rastgele değil çoğu zaman belli bir gözlem noktasını seçmeleriyle ilgili. Özellikle yüksek binaların köşeleri, cam pervazları ya da balkon kenarları onlar için çevreyi taramak adına ideal birer “gözlem kulesi” işlevi görüyor.

HALK KÜLTÜRÜNDE VE İNANÇLARDA KARGANIN YERİ​

Kargalar, pek çok kültürde farklı şekillerde yorumlanır. Anadolu’da bazı bölgelerde karganın cam kenarına konması bir haberin yaklaştığına işaret sayılırken, bazı yerlerde uğursuzlukla ilişkilendirilir. Oysa Japon kültüründe karga aileyi koruyan ruh olarak görülürken, Viking mitolojisinde tanrı Odin’in bilgi toplayıcı habercileridir.

SPİRİTÜEL YORUM: MESAJ TAŞIYICI MI?​

Ruhsal inanç sistemlerinde ise kargalar, içgörü ve dönüşümün sembolü olarak bilinir. Beklenmedik şekilde bir evin çevresinde dönmeleri ya da belirli bir kişiye odaklanmaları, “dikkatini toplaman gereken bir süreçten geçiyorsun” gibi mesajlar taşıdığına inanılır. Birçok kişi, önemli kararlar öncesinde ya da büyük bir değişim arifesinde evinin çevresinde sürekli karga görmeye başladığını ifade ediyor. Bu da, insanın doğayla kurduğu görünmeyen bağların bir işareti olarak yorumlanıyor.

NE YAPILMALI?​

Uzmanlar, kargaları kovmak ya da korkutmak yerine gözlemlemenin ve doğal ortamlarına saygı duymanın en doğru yaklaşım olduğunu söylüyor. Onların çevresel dengesizlikleri, hava koşullarındaki değişimleri ya da yerel ekosistemdeki hareketliliği hissedebildiği düşünülüyor.

Kaynak

Dedelerine saygisizlik yaptiklari icin allahin kargaya cevirdigi grup

Ayrica infinity bani olmasa bize daha fazla bilgi sunabilecek isimde burada degil
@Karga

Uchiha itachi , kendi klanini katlettigi icin allah tarafindan kargaya donusturulen cocuk
images - 2025-05-27T152112.558.jpeg

brandon lee...
Annesine el kaldirmasi sonucu kargalar ile lanetlenmistir .
images - 2025-05-27T152244.461.jpeg

Son olarak
Alfred hiçyok'un
Gunahlarindan oturu allah tarafindan kargalar ile lanetlenen insanlari anlattigi bir filmi var.
images - 2025-05-27T152443.446.jpeg

Tippi-Hedren-The-Birds-Alfred-Hitchcock.jpg

The_Birds_original_poster.jpg

Son düzenleme:
Forumda da banladınız. Sessiz çığlığını duymadınız… fjklsksk

ölüm habercisi, uğursuzluk, kötülük.. illaki bir şeylere dayanıyordur bu.

ben inanmam böyle şeylere, algıda seçiciliktir belki bilemiyorum.. annem babamı kaybettiğimizden bir gün önce çevresinden karganın ayrılmadığını, kendince kötülüğe yorumladığından bir git artık dediğini söylemişti bize. geçen günlerde de w çevresinden karganın hiç ayrılmadığını, sanki bize bir şey anlatmak istiyor diye yazmıştı, patronunun vefatını öğrendi. hayatımız boyunca kaç karga görürüz ya da gün boyu onunla uğraşırız sorularını sorunca da tesadüf gibi de gelmiyor açıkçası.

Bizim balkona gelipte konmasının sebebi çakallık. Kombi dolabının üzerine kumru anne yuva yapmış ve yavruları var kargadan dolayı yalnız bırakamıyor anneleri, bizde aldık çevresini bir şekilde perdeledik anne çıkacağı zaman hareket ediyor anlıyoruz perdeyi açıyoruz, geldiği zaman da etrafta uçup duruyor öyle anlıyoruz. Karga da gaak gaaak diye tepemizde ötüp duruyor. Çakallık işte bu. Bir ara da cevizlerimi çalıyordu, e bu da çakallık.

Yemek verdiğim kuşlar arasında kargalar da var ve zekaları ile şaşırtıyorlar.

En akıllı kuş türü evet ama karga olsun baykuş olsun ötmesine ya da konmasına mistik bir anlam yüklemem asla.

Korkuyorum ben kargalardan .
Yillar evvel yavrusu dusmus agactan yerde yatiyordu.Alip kenara koymak istedim ustume dogru ucusunu hiç unutamam saldirir gibiydi apartmandan yasli amca indi elinde semsiyesiyle ( yazgünu) " napiosun kizim sen" dedi beynini deler bu karga. ( yine korkttum ) .Sonrasinda balkonuma dadandi bir karga arkadaş dedi bu karga o karga seni hafizasina kaydetmis rahat vermez daha dedi ( nerden tanidiysa salak ) o zamanda korkttum .
Velhasil korkuyorum ya kargalardan .s

Korkuyorum ben kargalardan .
Yillar evvel yavrusu dusmus agactan yerde yatiyordu.Alip kenara koymak istedim ustume dogru ucusunu hiç unutamam saldirir gibiydi apartmandan yasli amca indi elinde semsiyesiyle ( yazgünu) " napiosun kizim sen" dedi beynini deler bu karga. ( yine korkttum ) .Sonrasinda balkonuma dadandi bir karga arkadaş dedi bu karga o karga seni hafizasina kaydetmis rahat vermez daha dedi ( nerden tanidiysa salak ) o zamanda korkttum .
Velhasil korkuyorum ya kargalardan .s
aynen kargalar kindar ve unutmaz.

Ne zaman karga görsem bana 2017 yılındaki gerizekalılığımızı hatırlatır. 3 kişi, konserve tipi salamı yarım saat uğraşıp açamadık. Öyle deniyoruz olmuyor böyle deniyoruz olmuyor. Sinir küpüne dönmüşüz. Sinirlendim attım kenara salamı aldım elime telefonu Facebook’a girdim. Sinirden elim titriyor. Karşıma direkt karga videosu çıktı. İçerisinde yem olan kapalı kutuyu açmak için uyanıklıklar yapan karga videosu. Dedim ki; biz gerizekalıyız…

Balkona kurusun diye koyduğum cevizleri ve domatesleri yürüttüğü günden beri hiç sevmiyorum mzmsms

Kargalari hafife almayin arkadaslar, ben inaniyorum takintili kuslar olduguna. Birseyler anlatmak istedigine. Takinti olayini biliyorum cunki yillar once bir cicek sogani dikmistim, ona takti kafayi ben dikiyorum o cikariyor ben dikiyorum o cikariyor, onun oldugunu biliyorum cunki kameradan izliyorum. Topragin icinde bu bahsettigim sogan ve digerlerine dokunmuyor sadece ona. Sonra biraktim artik bas edilmiyor cunki :) ben birakinca o da birakti.

Kabuklu cevizleri alarak yükseldiklerini ve yukarıdan aşağı atıp kırarak yediklerine şahit olmuştum….. hatta biri düşen cevize doğru koştuğunda kovalamıştı adamı skdj.

herkesin de bi anısı var kargalarla xd

bi gün ofiste otururken kapının önüne ceviz düştü. dedimlan ceviz ağacı da yok meğersem karganın teki atmış. kırıp yemiştim yarım saat kapının önünde cevizi aramıştı salag

• Kahkaha
Tepkiler: W
Geri