Medyanın kullandığı manipülatif dili nasıl değerlendiriyorsunuz?"

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Değerli Forum Üyelerimiz,

17. Haftanın Tartışma Konusu: "Medyanın kullandığı manipülatif dili nasıl değerlendiriyorsunuz?"​

image.jpg

Bunun nesini değerlendirelim. Gurbetçi konusunu açın ortalık biraz hareketlensin.

Bu soruya bir parantez daha açarak medyaya yön veren kim diye de sormak gerek.
Medya her ne kadar manipülasyon yaratsa da onların da maşa olduğunu düşünüyorum.

Lağım medyası var ülkede. Konuşacak bir şey yok, rüzgar nereye eserse yelkeni oraya çeviren bir topluluk oldu.
Satılık kalem dolu maalesef güzel ülkem.

En iyi kontrol şekli; kökünden kandırıldığında ve kurallar dikte edildiğinde özgür olduğunuzu düşünmenizdir. Diktatörlüğün bir şekli , bir hapishane hücresinde olmaktır. Parmaklıkları görebilir , onlara dokunabilirsiniz.

Ancak diğer bir şekli ise , yine bir hapishane köşesinde oturursun ama parmaklıkları göremessin , böylece özgür olduğunu düşünürsün.
İnsan ırkının ızdırabı kitle hipnozundan gelir , böyle insanlar tarafından hipnotize ediliyoruz.
Spikerler , politikacılar , öğretmenler , hatipler , hocalar.

Olduğunu söylediğimiz ile gerçekte olan arasında ki uçurum çok büyük , odamızın bir köşesinde bulunan kutu dünyanın en büyük hipnoz aracıdır arkadaşlar , mütemadiyen bizi inandırdığı şeylerin gerçek olduğunu söyler.

İnsanları gözleriyle gördüklerine inandırabilirsen , onlar da ne kadar fazla şeye sahip olduğunuzu da görebilirsiniz.

Diziler buna en büyük örnek olabilir mesela , sokakta oyuncak tabanca ile oynayan çocukları ve "çukur" t-shirtleri görebilirsiniz. Adana 01 in aslında izlenenden daha berbat olduğunu ya da

Son düzenleme:
propagandanin savasta barista her seyde etkisi vardir arkadaslar. gorsel iletisim ve propaganda diye bir alan var direkt. kara propagandayi hitlerden tut staline kadar herkes zaten kullaniyordu trde de kullaniliyor ozellikle ana akim medyada. atv/beyaz tv/yeni safak/akit gibi diyebiliriz. bunlara bakarsak tl dususte degil dolar yukseliste. ya da tl gana parasina gore deger kazandi falan. yazik anadolulu ebu cehiller de inaniyor almanya bizi gisganiyor diye avunup duruyorlar. almanya seni afedersin bi tarafina bile surmez de neyse.

Son düzenleme:
Bu soruya bir parantez daha açarak medyaya yön veren kim diye de sormak gerek.
Medya her ne kadar manipülasyon yaratsa da onların da maşa olduğunu düşünüyorum.

Elbette çünkü amaç belli konularda düşünmenizi sağlamak ya da düşüncelerinizi istedikleri noktaya yönlendirmektir.

Chomsky, bu konuda ana hatları ile şöyle bir ifade kullanmıştı: İnsanların ne düşündüğünü kontrol etmeyi başarabilirseniz daha uyumlu bireyler elde etmeyi de başarabilirsiniz.

Medyanın ikna gücünün çok yüksek olduğu ortada ve tüm gün o gereksiz programları izleyen insanların ne hale geleceğini tahmin etmek de hiç zor olmasa gerek.

Elbette çünkü amaç belli konularda düşünmenizi sağlamak ya da düşüncelerinizi istedikleri noktaya yönlendirmektir.

Chomsky, bu konuda ana hatları ile şöyle bir ifade kullanmıştı: İnsanların ne düşündüğünü kontrol etmeyi başarabilirseniz daha uyumlu bireyler elde etmeyi de başarabilirsiniz.

Medyanın ikna gücünün çok yüksek olduğu ortada ve tüm gün o gereksiz programları izleyen insanların ne hale geleceğini tahmin etmek de hiç zor olmasa gerek.

Medyanın ikna gücü elbette yüksek lakin medyanın her sözüne inan kitlede var ne yazık ki.
Ülkede koyundan bol ne var ki? :)

Doğru söyleyeni zaten barındırmıyorlar :) Neyini değerlendirelim ki?
Her şey ortada.

Nicomedia

Söze inanmaktan öte bir durum ile karşı karşıyayız. Toplumun en zayıf noktalarını çok iyi bilen stratejistler belirliyor medyanın gücünü ve iknadan öte, büyük ölçüde beyin yıkanıyor ve bu süreç bazen o kadar yavaş işliyor ki insanlar ne olduğunu bile anlamıyorlar.

İnsanlar konuşmalarında yabancı kelimeler kullanarak bilgili, havalı, zeki, ve akıllı görünmeye çalışırlar.
Beden dili, iş yaşamında bilgi ve tecrübenin yerine geçmez!

Bazı kişiler, bilgi ve tecrübe konusunda kendisini geliştirmek yerine, beden dili ile iş yaşamında başarılı olacağını düşünüyor.
Tamamen yanlış!

Ne yazık ki; bu sahtekarların sonu iş yaşamında çok kötü oluyor.
Bilgi ve tecrübesi daha iyi olan meslekdaşları bu sahtekarları mobbing yaparak iş yaşamında pasifize ediyor.

Nicomedia

Söze inanmaktan öte bir durum ile karşı karşıyayız. Toplumun en zayıf noktalarını çok iyi bilen stratejistler belirliyor medyanın gücünü ve iknadan öte, büyük ölçüde beyin yıkanıyor ve bu süreç bazen o kadar yavaş işliyor ki insanlar ne olduğunu bile anlamıyorlar.

Her ne olursa olsun güzel ülkemin insanları bu kadar cahil olmazsa bu tarz sorunlar yaşanmaz.

Her ne olursa olsun güzel ülkemin insanları bu kadar cahil olmazsa bu tarz sorunlar yaşanmaz.

Halkın cahil kalmasında medyanın gücü elbette var ve bunu anlamak için program içeriklerine bakmak yeterli olacaktır. Medya üzerinden gereksiz programlarla ya da bilgi kirliliği yaratılacak şekilde aşırı bilgi bombardımanı tekniği ile insanların sağlıklı düşünmesi engellenir ve kafa karıştırılır. Bilgiyi doğru kaynaktan sorgulamayan ya da araştırmayan insanlar bu tekniklerle cahil bırakılmaya çalışılır. Bireysel olarak bilinçlenmek gerekiyor fakat bunun gerçekleşmesi için de dediğiniz gibi kişinin tuzağı fark edip önlem alması şart.

Medyanın kullandığı bir dil yok artık benim ülkemde.
Ne yazık ki çoğu medya aynı kafadan ve aynı sesden faydalanıyor. Ne kendi yorumunu dile getirebiliyor nede istediği gibi haber yapabiliyor.
Bunun en basit örneği şehit haberleridir. Şehit haberleri basit bir habermiş gibi sunuluyor. Eğer şehitlerimiz fazla olursa kanallara yayın yasağı getiriliyor.
Fransız bir arkadaşım var yakın zamanda Türkiye'yi ziyaret etmek istediğini dile getirdi ve buraya geldi. Akşam otelde haberlere bakmış biraz, bunun hakkında kendisi ile konuştuk. Haberlerde bayrağa sarılmış tabutlar var ama halkınız çok sakin dedi. -Neden diye sordu bana.. -Çünkü alıştık dedim bende.
Ne yazık ki medyanın doğru, düzgün, tarafsız yayın yapmamasınada alıştık. Sesimiz çıkmıyor.
Yani değerlendirilmesi gereken bana göre manipülatif bir dil kullanan medya değil o medyayı izleyen, çanak tutan insanlardır.

Benim artık bir şey değerlendirecek gücüm kalmadı, ölüm şifresi istiyorum.

JVBvLE.jpg

A Haber muhabiri "Kurşunlar üzerimizden geçiyor" dediği anlarda TRT muhabirinin kafasında kask olmadan yayın yaptığı ortaya çıktı. Aynı konum TRT'de Suriye sınırı olarak verilirken, A Haber'de Tel Abyad olarak aktarıldı.

İşte ülkemde ki habercilik ve gazetecilik anlayışı.

Halkın cahil kalmasında medyanın gücü elbette var ve bunu anlamak için program içeriklerine bakmak yeterli olacaktır. Medya üzerinden gereksiz programlarla ya da bilgi kirliliği yaratılacak şekilde aşırı bilgi bombardımanı tekniği ile insanların sağlıklı düşünmesi engellenir ve kafa karıştırılır. Bilgiyi doğru kaynaktan sorgulamayan ya da araştırmayan insanlar bu tekniklerle cahil bırakılmaya çalışılır. Bireysel olarak bilinçlenmek gerekiyor fakat bunun gerçekleşmesi için de dediğiniz gibi kişinin tuzağı fark edip önlem alması şart.

Harfiyen katılıyorum efendim.
Şu ülkede birileriyle aynı düşüncelere sahip olmak beni mutlu etti.

Bağımsız bir medya olmamasının sonuçları malesef. İşlerini hakkıyla yapmaktansa birilerinin sözcüsü olup, yönlendirmelerle hareket ediyorrlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri