Medusa Efsanesi Gerçek Mi?

Konu sahibi son olarak 2660 gün önce görüldü
Medusa efsanesi eğer gerçekse her efsane gerçektir..Yılan saçlı bi kadın vs vs gerçek olabilir mi ? Gerçek olduğunu düşünmüyorum

Gerçek olmadığı kesin.

inanmadığını belirtmişsin ama,

bunun gerçek olup olmadığı hakkında ne tür bir araştırma bekliyordun ki ?

soru bi kere saçma.

kırmızı başlıklı kız hikayesi gerçek mi ? diye konu açmak gibi bişe bu.

abuk sabuk hikayeler hakkında tartışmalar gördükçe gülesim bile gelmiyor artık.

Mitolojinin ozu budur mistik yani bu konu gaia ya kadar uzar hic karistirmayalim (:

Zamaninda kadinin biri zehirsiz yilanlari toplamis, kafasina baglamis, dolasmis ortalikta.
Olay bundan ibaret, ben biliyorum bunu.
Tas kesilme olayi da, bu kadini görüp
korkudan altina edenlerin uydurmasi.
Hani derler ya, korkudan tas kesildi, yüzü bembeyaz oldu diye.
he o iste.

Ben efsanenin her turlusune bayilirimmm .p Yalniz Medusa'nin basinin neden kesildigi yani en onemli ayrinti yazilmamis. SIkI durum anlatacagim bu kizcagiz dunya guzeli namuslu bir kiz iken serefsiz poseidon kiza tecavuz ediyor. Kiz uzuntusunu bile yasiyamadan Poseidon'un nisanlisi kiskanclik krizine girip kizin kafasini kesiyor. Iste saci uzun akli kisa tabiri burda dogmus arkadaslar. Cunki tecavuz edene degil edilene tepki gosteriliyor. O olaydan sonra sonra (kem gozlere sis anlaminda nazar boncugu gibi) insanlar yaptiklari guzel binalara bi medusa kafasi yerlestiriyorlar. Bunun kotu gozlerden korunacagini dusunuyorlar. Ayrica bildigimiz Pegasus ucaklari Medusanin bebesinden esinlenmis olabilir :D

Olay Gaiaya kadar giderse Afroditin Uranüsün cinsel organının denize atılmasıyla oluşan köpüklerden dünyaya geldiği efsanesini es geçemem.
Efsanenin kelime anlamını biliyorsanız gerçek midir diye tartışmak yersiz olur.

Tabi lan deli misin
Bizim bir dev arkadaş var
Kutup yildizindan gelmiş bunlar hep birlikte

3 aylıktan alıp besledigim ejderhami hep böyle konularda dile getiriyorum.Yarin bugün ölüp gittiğim de buradaki yazdıklarimi okuyup efsanelestirecek torunum torunu ve ben ona ejderhanın yumurtasını miras olarak bırakacağım.O da onu satıp zengin olacak.

Med
USA

yani Orta Amerika, tabii ki Orta Amerika 1 gerçektir, efsane değildir, 1çok kişi gidip görmüştür, imanır mısınız hatta orada yaşayanlar bile vardır.​

Fimler bizi hep yanlis yönlendiriyor.
Titanlarin Savasi filminde Perseus un ati Pegasos Medusa nin kafasi kesilmeden evvel var.
Ucuyo onunla ordan oraya.
Filim milim.
Bu aksam izleyeyim bari.

Daha soruyu alnamamış ki.
Daha büyük resmi göremiyor ki.

Şurada bir tren geçiyoor kiiiii
ben trene bakıyorum kiiii
tirenin üzerinde bir yazı yazıyor kiii
o da doğu ekspresssiiymiş kiii

Daha soruyu alnamamış ki.
Daha büyük resmi göremiyor ki.

Şurada bir tren geçiyoor kiiiii
ben trene bakıyorum kiiii
tirenin üzerinde bir yazı yazıyor kiii
o da doğu ekspresssiiymiş kiii

IIbX9H.jpeg

Doğu ekspresi görselleyelim hemen,dün çektim skdj. LALAHAN’da.

IIbX9H.jpeg

Doğu ekspresi görselleyelim hemen,dün çektim skdj. LALAHAN’da.

Peki bu hangi doğunun ekspressosuymuş? Ve ne malum? Kandırılmayalım sonra, oyuna gelmeyelim aman aman sen arada sırada uğra gara. Sor soruştur böyle bir ekspresso varmış nedir aslı astarı de. :bekle​

Peki bu hangi doğunun ekspressosuymuş? Ve ne malum? Kandırılmayalım sonra, oyuna gelmeyelim aman aman sen arada sırada uğra gara. Sor soruştur böyle bir ekspresso varmış nedir aslı astarı de. :bekle​

Tam 36 saat yol gitmiştim ben bu trenle,heryerde tanırım,yanılmam.........

Geri