Medeni

Konu sahibi son olarak 792 gün önce görüldü
Siz son derece medeni, fevkalade insani ve nezih davranıyorsunuz, buna rağmen karşınızdaki insan, bu güzel ve fevkalade olgun hareketinize karşılık size hakaret etmeğe kalkarlarsa o zaman iş artık orada tevazu hudutlarında kalmak ve bu suretle başınız önünüzde bulunmak suretiyle zillete dönüşebilir.

Karşınızdaki insan eğer aşırı gidiyorsa zulmediyor, haksızlık ediyorsa onlara karşı artık mutedil davranmanıza gerek yoktur. O zaman haysiyyet ve izzetinizi şeref ve namusunuzu, itibarınızı muhafaza etmek için ne yapmanız gerekiyorsa o şekilde huşunet göstermek gerekir. Herkes farklı dilden anlar.

Siz son derece medeni, fevkalade insani ve nezih davranıyorsunuz, buna rağmen karşınızdaki insan, bu güzel ve fevkalade olgun hareketinize karşılık size hakaret etmeğe kalkarlarsa o zaman iş artık orada tevazu hudutlarında kalmak ve bu suretle başınız önünüzde bulunmak suretiyle zillete dönüşebilir.

Karşınızdaki insan eğer aşırı gidiyorsa zulmediyor, haksızlık ediyorsa onlara karşı artık mutedil davranmanıza gerek yoktur. O zaman haysiyyet ve izzetinizi şeref ve namusunuzu, itibarınızı muhafaza etmek için ne yapmanız gerekiyorsa o şekilde huşunet göstermek gerekir. Herkes farklı dilden anlar.
Kardeş ben eskiden gayet kibar, kimseye hakaret dahi etmeyen ve karşımdakine ısrarla neyin ne olduğunu anlatmaya çalışan bir adamdım. Lakin 30'lu yaşlarımın başına kadar şu gerçekten gafil yaşadım; İstediğin kadar dil dök, senin anlattığın karşıdakinin anladığı ve kavrayabildiği kadardır. Sadece kendimden örnek vereceğim, ben insanlara aşının ne kadar zararlı olduğunu ve bu Co-VID olayının aslında gripten hallice bir hastalık olduğunu anlatmaya çalıştım. Ama emin ol etrafımda kimse bunu anlamadığı ve kavrayamadığı gibi benim g..zekalı akrabalarım & çevrem o köylü beyniyle "Herheşler abudal bir sen müsün ahullu?" diyerekten s.lak s.lak çemkirmişlerdi yüzüme zamanında. Bende anlatmayı bıraktım ve ne yaparsanız yapın geberin dedim.

Kendi ailemde en az dört kişi ani kalp krizinden vefat etti. Şanslı olan bir ikisi beyin kanaması geçirdi. Çevremde ani kalp krizinden ölen (akrabalarım ve tanıdıklarım hariç) en az on yirmi olay duydum. Sadece yakın aile dostumuzun validesi bu Co-VID aşılarından birini olduktan sonra beyninde uykuya yatmış olan tümörün büyümesi sebebiyle bir ay içerisinde öldü.

Son bir kaç yılda yabancı basını takip ettiğimde; Pfizer şirketine Avrupa'da dava açtılar. Çünkü CEO çıktı dedi ki; Aşıların korumadığını biliyorduk. Buna rağmen piyasaya sürdük. Ardından İsrail'de yapılan araştırmalarda, Biontech aşılarının kalp kası iltihabı ve damar problemlerine sebep olan bir yan etkisinin bulunduğu ancak bunun saklandığı da ortaya çıktı. İnanmayanlar işte Euronews haberinin linkini aşağıya bırakıyorum;

Aşıların korumadığını da bizatihi yakinen öğrenmiştim. Çünkü bir sebepten ötürü hastane de kalması gereken dayım ve yengem; Üçüncü doz Biontech aşılarını olduktan sadece 10 gün sonra coronaya yakalandılar. Ama biz bunları anlatınca; Aşı karşıtı, bilim karşıtı, komplocu, böyüh resimci olduk.

Daha bunun gibi siyaset, ekonomi, psikoloji, tarih gibi birçok alanda anlattığım konularda yediğim hakaret ve küçük görmelere girmiyorum bile. Bizim toplumda akıl yürütmek, mantık yürütmek diye bir şey yok. Çünkü kendilerine ait bir zeka ve mantık kavramı yok. Celal Şengör gibi bir papyonlu d.na çıkıyor uzmanı olmadığı halde tarih anlatıyor. (O tarihi de yanlış ve atlayarak anlatıyor. Orası ayrı bir garabet.) Millet de onun dediklerini kutsal metinler gibi kabul ediyor. L.n diyorum bu adamın alanı tarih değil, hiçbir şey bilmiyorsanız gidin tarih okuyun diyorum, adamı savunanlar adamın mesleğini dahi bilmiyorlar.

Eskiden insanları asla küçük görmez, gelene başımın üstünde yerin var derdim. Şimdi ise Beşar Esad'ın yaptığını yapıyorum. Esad bir röportajında "İktidara ilk geldiğimde halkımıza özgürlük ve refah vermek istiyordum. Lakin zamanla gördüm ki, bizim halkımız ayakkabılarımızın ucuyla ezilerek yönetilecek bir halk. Özgürlüğün ve refahın anlamını bildiklerini sanmıyorum." demişti. Bende artık karşıma geleni ezip, aşağılayıp, küçük görüp, hiçleştiriyorum.

Çünkü anladıkları dil bu.

Son düzenleme:
Geri