MEB’den revizyon sinyali

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Ortaöğretimde şıklı eğitim modeli masada. Diplomalar “Normal Lise” ve “İleri Lise” diye ikiye ayrılacak. Üniversitelerin lisans bölümlerine gitmek istemeyenler, 3. yılın sonunda “Normal Lise” diploması alacak.

Bakanlık çevrelerinde bazı liselerin eskisi gibi 3 yıla inebileceği konuşuluyor. Edindiğimiz bilgilere göre masadaki seçeneklerden biri şıklı eğitim modeli. Diplomalar ‘Normal Lise’ ve ‘İleri Lise’ diye ikiye ayrılacak. “Normal lise” diploması almak isteyen öğrenciler 3 yılda mezun olacak. Bunlara sınav başarı ortalamalarına göre diploma notu verilecek. Öğrenciler 3’üncü yılın sonunda iş hayatına atılabilecek. Bu gençler mesleki tecrübe kazanacak. Böylece kalifiyeli eleman yetişmesine katkı verilecek. Ayrıca toplumdaki ‘herkes üniversiteli oldu’ algısı da ortadan kaldırılacak.

Üniversite kapılarında gerçekçi olmayan yığılmaların da önüne geçilecek. Bu süreçte mesleki eğitime de ağırlık verilecek. Üniversiteye gitmek isteyenler ise 4 eğitim alacak. Bu öğrencilere “İleri Lise” diploması verilecek.

Kaynak

Sürekli değişiklik yapılıyor ancak eğitim kalitesi adına atılan önemli bir adım yok.

Bizim zamanımızda düz lise - süper lise diye bir şey çıkarmışlardı. Onun gibi bir şey herhalde.

Geri