· Matematikte Niçin -2 ile -2 nin Çarpımı +4 Eder?

Konu sahibi son olarak 1727 gün önce görüldü
Haftanın beş günü ise otobüs ile gidip geldiğinizi varsayalım. Her sefer bir milyonluk bir biletle yapılıyor. On milyon tutarında on tane bilet aldınız. Her gün gidiş geliş kullandıkça iki tanesi eksiliyor. Bunun eşitlikteki yeri (-2) dır dır. Siz bu isi beş gün süresince yani 5 kez yaparsanız (-2)x( +5)= 10 olur. Diyelim ki bayram tatilinin iki günü o haftanın Perşembe ve Cuma günlerine geldi ve tatil. Bu kez yapmanız gerekeni yapmıyorsunuz. İki günlük 4 bileti kullanmıyorsunuz. Bu hareket, yapmanız gerekene göre negatif yani ters yönde bir harekettir. Her gün bilet almak yerine iki gün süresince hiç bilet kullanmıyorsunuz. İki kere negatif hareketi “-2” bilet üzerinde yapınca o hafta elinizde (-2)x( -2) =(+4) . bilet kalıyor. Bunları Biliyor musunuz?, İlginç Bilgiler, Güzel Sözler, Özlü Sözler, Hazır Cevaplar,

Alıntı

Şimdi Banka hesabımda 10.000 tl olsun. Ben bunların hepsini ve ek plarak ta hesapta olmayan 2000 tl daha harcadım ve bankaya 2000 tl borçlandım. Şimdi gideyim Banka'ya ve 4000 tl daha borç alayım, (ve, evet) hesabımda birden 4000 tl oluyor. Ama borcum neden silinmiyor? Bu matematik işlerine hiç aklım ermiyor.

Geri