Matematik Matematik Cafe

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Ortaöğretim

Edebiyat okuyorum benn mat1 lazım azıcık iste:/

Son 2 senenin ales kpss ygs dgs sorularını çıkarıp başlayabilirsin çözümlü al hatta takıldığın yerde çözüme bak anlayıp tekrar tekrar çöz sonra kaynaklara başla aynı tarz sorularda zaten takılmazsın çokda kasmıyorlar zaten :cici:

Son 2 senenin ales kpss ygs dgs sorularını çıkarıp başlayabilirsin çözümlü al hatta takıldığın yerde çözüme bak anlayıp tekrar tekrar çöz sonra kaynaklara başla aynı tarz sorularda zaten takılmazsın çokda kasmıyorlar zaten :cici:

Deneyelim bakalım:cici:

Takıldığın konu yada soru olursa bana ulaşabilirsin konu için linkler veririm sorularıda çözeriz :cici:

''Dersi dinleyince konuyu gayet iyi anlıyorum,ancak konuyla alakalı soru gelince kalem oynatamıyorum'' diyenlerden misiniz?

Bu çok normal...Karşınıza gelen sorunun zorluk seviyesi olasılıkla vasat ve üzeridir.Yapılamama nedeniyse konuyu yeni öğrenmiş olmanız ve matematiğin özellikle mat1'in soru çeşitliliğinin çok fazla olduğunu bilmemenizden kaynaklıdır.Yapmanız gereken en kolaydan başlamak üzere zora doğru bol bol soru çözmektir.
Misal Kümeler konusunu dinlediniz,anladınız.Hemen akabinde kümelerle ilgili en basit farklı farklı soruları çözmeye başlayın,kolayları halledikçe zora doğru gidin.Konuyu böylelikle çok daha iyi kavramış olur,daha fazla soru tipi tanımış olur,soru kaçırma şansınızıda minumuma indirirsiniz.Matematiği anlamak %50 ise geri kalan %50'de bol bol soru çözmektir.

İçecek bi şeyler yok mu :/

Geometri aromalı matematik suyumuz var aksdaskhj

fft99_mf1905444.Jpeg

1405684916836.jpg

meyvvesuuyu_(7).jpg

John Forbes Nash'in askerleriyiz.

Bu konu altında sınavcı arkadaşların soruları da çözülmeli bence bu tür durumlarda elimden geleni yaparım

Bugün pazar,
Bugün sen gitmiştin,
Bugün matematikçilere küfür etmiştim,
Bugün problemlerin hepsinde ben eksiktim..
2-1= "0"dı bugün..
İşte bugün sen çıktın hayatımdan.

:(:(

ne düşünücez ya hep bu matematik değil mi bizi bu hale getiren artık genç bile değiliz bak yine matematik :/

Matematik hayat dersidir,hayatın her yerindedir sevmek lazım :p

Hadi sevgilim sen x ol,
Ben y olayım,
Sevgimiz z olsun.

x+y+z = dünyalar olmaz mı?

3² + 4² = 5²
10² + 11² + 12² = 13² + 14²
21² + 22² + 23² + 24² = 25² + 26² + 27²
36² + 37² + 38² + 39² + 40² = 41² + 42² + 43² + 44²

Geri