Mastor'un Ramazan Bayramnın 1.Günü Yayın Akışı

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
08:00 - Geceden kalma yarı sarhoş uyanış.
08:05 - Tüh yine Bayram Namazını kaçırdık diye üzülüş.
08:10 - Günün ilk sigarasını yakış.
08:15 - Cübbeli Ahmet Hoca vidyosu açıp imana geliş.
09:15 - CAH sonrası yarım saatlik Felsefe Tarihi okuyuşu.
09:45 - Meze hazırlama süreci.
09:47 - 1 duble boğma rakı zıkkımı doldurup içkiye başlayış.
10:00 - Anayı arayıp tulum peyniri bitmiş niye almadınız diye sövüş.
11:00 - Bayram dolayısıyla arayanlara 'bende seni arayacaktım' deyip yalan söyleyiş ve yarım ağızla yapılan kutlama.
12:00 - Babaanneyi arama bayramını kutlama 'içme oğlum, günah guzum' başlıklı nasihatını ve ahiret hayatını 268. defa, yaklayış 20 dakika dinleyiş.
14:00 - Boğmadan sonra Bira zıkkımına geçiş.
16:00 - Normal rakıya dönüş.
18:30 - Tekrar ilk aşk bira zıkkımına dönüş.
20:00 - Balkona geçiş, az görüşlü gölü seyrediş, geceyi dinleyiş, sabah ezanına kadar püfür püfür içiş.
23:00 - Ağabeyin eve sarhoş gelişi ve yemek soruşu.
23:02 - Ne yemeği a. içki var içersen deyiş.
23:05 - Ağabeyin gece ebeveynleri arayıp evde niye yemek yok diye sövüşü.
23:07 - Alkolün etkisiyle ağabeyin sövüşlerine katılış.
23:08 - 'Lan gerçi onlar yaylada' deyip bilgi veriş.
23:08 - Ağabeyle 'he doğru' deyiş.
23:09 - Tamamda insan dolaba/buzluğa birşeyler koyar deyip tekrar sövmeye başlayış.
23:15 - Ağabeye akıl veriş, git şırdan filan al deyiş.
23:18 - Ağabeyi ikna için 50 lira veriş.
23.18 - Ağabeyin gerek yok lan lakin yan cebime koy jestlerini idrak ediş.
23:18 - Al şunu ya Allah Kitap sövdürme gece gece deyiş.
23:18 - Ağabeyin nasıl konuşuyon lan deyişi ve şakayla bir fiske kafaya vuruşu.
23:40 - Ağabeyin takriben 4 şırdan 2 mumbar 2 kırkkat ile eve girişi.
23:45 - Ağabeyin hadi diye yemeğe çağırışı ve yok ben sonra yerim sen ye diyerek reddediş.
00:00 - Saatlerin böyle devam edişi.
03:41 - Saba makamındaki güzel musikiyi dinledikten sonra yatış.
07:30 - Uyanış.
08:30 - Dükkanı açış.​

İnsanların ne güzel hayatı var öyle.

Tekrar görmüş olduk ki içkinin insana nasıl kendini kaybettirdigini. Anne babasına bile bunlar büyük demeyip arkasından nasıl sövdürdügü.
Keşke şu Zıkkım yasaklansa kimse böyle saçma sapan davranmasa -_-

Biz alkolsüzkende söveriz ekseriyetle, pek saygımız yoktur, stilimiz böyle. Alkol ile alakası yok. Rüya Perisi

Bunları yazarken de kafanız iyiydi sanırım. Başka bir açıklama bulamadım maalesef. Yine de hayat sizin, fazla karışmak uygun olmaz.

20:00 ' e kadar olanlar gerçekten yaşanmıştır, 20:00 ve sonrasında yazılanlarda %95 oranında yaşanacak ve gerçekleşecek durumlardır, kafa güzelliği zaten bizde her daim mevcuttur, bunun bir önemi yok. alone.

Sıkıcıymış .p

baba felsefeyle alakan nedir Mastor

İlgileniyorum. Önceden ve şimdi birkaç kitap okudum/okuyorum, alkolden para arttırırsam felsefe üzerine bir 10 adet kadar daha kitap alacağım yakın gelecekte, üzerine yoğunlaşmam gerekiyor. Tarih ve edebiyatı yeteri kadar okuduk ve dinledik, felsefeye geçiş zamanı çoktan geçti bile.

İlgileniyorum. Önceden ve şimdi birkaç kitap okudum/okuyorum, alkolden para arttırırsam felsefe üzerine bir 10 adet kadar daha kitap alacağım yakın gelecekte, üzerine yoğunlaşmam gerekiyor. Tarih ve edebiyatı yeteri kadar okuduk ve dinledik, felsefeye geçiş zamanı çoktan geçti bile.

ilgine çok sevindim. ben de dtcf felsefe öğrencisiyim. beyin fırtınası da yapmaya hazırım, fikir alışverişi yaparız.
felsefe tarihini hangi kitaptan okuyosun? ayrıca felsefenin hangi dönem tarihiyle ilgileniyosun?

ilgine çok sevindim. ben de dtcf felsefe öğrencisiyim. beyin fırtınası da yapmaya hazırım, fikir alışverişi yaparız.
felsefe tarihini hangi kitaptan okuyosun? ayrıca felsefenin hangi dönem tarihiyle ilgileniyosun?

Şuan Macit Gökberk'in Felsefe Tarihi'ni okuyorum, Antik Çağ felsefesine merakım var fazlasıyla, Socrates'in Savunması'nı filan okudum önceleri, aslında felsefe denilen şey evren gibi uçsuz bucaksız bir şey olduğu için bir dönem seçeceğim ve o döneme yoğunlaşacağım aksini düşünüp tüm felsefe malumatına ve tarihine hakim olmak neredeyse imkansız.

Şuan Macit Gökberk'in Felsefe Tarihi'ni okuyorum, Antik Çağ felsefesine merakım var fazlasıyla, Socrates'in Savunması'nı filan okudum önceleri, aslında felsefe denilen şey evren gibi uçsuz bucaksız bir şey olduğu için bir dönem seçeceğim ve o döneme yoğunlaşacağım aksini düşünüp tüm felsefe malumatına ve tarihine hakim olmak neredeyse imkansız.

o zaman ahmet arslanın ilkçağ felsefe tarihini tavsiye ederim. müthiş bi set oluşturmuş, ilkçağı macit hoca gibi bi kitabın yarısında anlatıp geçmemiş. 5 kitaplık bi serisi var ve sadece sokrates ve platon için 500 sayfalık bi kitap ortaya koymuş. mesela sokratesin madde anlayışından başlayıp ontoloji, epistemoloji, estetik ve etik alanındaki fikriyatını en ince ayrıntısına kadar irdelemiş. aristo da çok önemli bence metafizikten hoşlanmıyosan direk aristoya yönelmelisin. ilkçağ felsefesinden ziyade 18-19. yy felsefesi daha çok ilgimi çekiyor benim de. bi yandan da ulus okuyorum mezun olabilirsem siyaset felsefesi çalışacağım

o zaman ahmet arslanın ilkçağ felsefe tarihini tavsiye ederim. müthiş bi set oluşturmuş, ilkçağı macit hoca gibi bi kitabın yarısında anlatıp geçmemiş. 5 kitaplık bi serisi var ve sadece sokrates ve platon için 500 sayfalık bi kitap ortaya koymuş. mesela sokratesin madde anlayışından başlayıp ontoloji, epistemoloji, estetik ve etik alanındaki fikriyatını en ince ayrıntısına kadar irdelemiş. aristo da çok önemli bence metafizikten hoşlanmıyosan direk aristoya yönelmelisin. ilkçağ felsefesinden ziyade 18-19. yy felsefesi daha çok ilgimi çekiyor benim de. bi yandan da ulus okuyorum mezun olabilirsem siyaset felsefesi çalışacağım

Sağol, önerini dikkate alacağım. Aristo'nun Politika'sı var bende, kitaplıkta duruyor, sıra gelmedi daha ona, Sosyolog Ömer Yıldırım'ın Aristo ile ilgili bir makalesini okumuştum ve sözlerini okudum ilgimi çekmişti, o yüzden Aristo'yu bir köşede tutarım zaten. Onunda üzerine yoğunlaşacağım. Senin felsefe okuduğunu bilmiyordum, bunu öğrendiğim iyi oldu, ara sıra kafanı şişiririm artık )

Sağol, önerini dikkate alacağım. Aristo'nun Politika'sı var bende, kitaplıkta duruyor, sıra gelmedi daha ona, Sosyolog Ömer Yıldırım'ın Aristo ile ilgili bir makalesini okumuştum ve sözlerini okudum ilgimi çekmişti, o yüzden Aristo'yu bir köşede tutarım zaten. Onunda üzerine yoğunlaşacağım. Senin felsefe okuduğunu bilmiyordum, bunu öğrendiğim iyi oldu, ara sıra kafanı şişiririm artık )

lütfen sosyoloji mezunu insanların felsefe üzerine söylediği sözleri dikkate almayın. sosyoloji okumuş biri felsefeden ne kadar anlayabilir?
ayrıca aristonun nikomakhosa etik' ini de tavsiye ederim. bekliyorum, görüşürüz

ben hayatıma sıkıcı diordum:d

Geri