Maskeli Depresyon

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Depresyonu coğu zaman mutsuzlukla özdeşleştirsek de mutluluk maskesi altında da depresyon vardır.... joker filmini hatırlıyor musunuz, herkesi eğlendiriyordu, güldürüyordu ama akşam eve gittiğinde hıckıra hıckıra ağlıyordu..... insanlardan gizliyordu... biriktirmişti cünkü yaşananları duygusal incinmişliklerini....
Coğu kişi içindeki boşluğu dışardan "mış" gibi yaparak kapatmaya calışır.... akşam olunca bu maskesini indirir.. sabah hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam eder... Yani arkadaşlar bazen neşeli bir insanın arkasına gizlenmiş kırık kalp de olabilir.... depresyon her zaman ağlayan gözler yorgun bakışlar ve halsiz bir vücut değildir.......

Hadi bakalım indirin maskelerinizi.....

İnsanlar güçsüz görünmeyi sevmezler. Ve güçsüz olan, diğer insanlar tarafından da sevilmez. Aşkta da böyledir mesela; güçsüz olan terk edilmeye mahkumdur.

Gercek depresyon hastalari,bu durumu gizleyemez cünki hayatin her alanini etkiler ve cok sinsi bir hastaliktir.
Keyifsizlik ve ya anlik kaygilar, depresyon ile karistirilmamali.
Depresyon, senelerce sürebilen bir ruh hastaligidir ve tedavi edilmez ise, bireyi suizide kadar götürebilir.
Postmortal depresyonda,yeni anne olmus bir kadin,bebegini öldürebilir.

Açık açık söylüyorum Bayaa kış depresyonuna girdim ve mutsuzum hava resmen gri ve bişey yapmak gelmiyor içimden yaza kadar kapatıyorum kendimi ben ya lanet gelsin

Ben depresyonda değilim sadece canım sıkılıyor

benim pms dönemlerim bayağı eziyet geçiyor... sanki terkedilmiş, örselenmiş, parası çalınmış, kucağından çocuğu alınmış, telefonunu koltuktan düşürmüş de ekranı paramparça olmuş, kulaklıklarının şarjı bitmiş, dolabı açtığında yiyecek hiçbir şey bulamamış, hayatın sillesini yemiş gibi hissediyorum. o, dönem harici şahane, mükemmel, bomba gibidir moralim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben kötü hissedince dışavuran biriyim. Kötüyken mutluluk pozu veremiyorum. Zaten yazılarımdan da anlaşılır sklks

Bide istediğini almak için depresyondayım ayağına yatan var. %100 çalışıyor.
Konuyla alakası var mı acaba bilemedim.

Yaşam şartları ağırlaştı @Anna Karenina cığım ve çoğu insan da bu yükün altından kalkamıyor. Kimisi etrafa yansıtmama çabası içinde çünkü dost görünüp düşmanlık peşinde olan ya da sizin acınıza gülenler çıkabiliyor.

Kişi kendi başına aşamacağı kadar bunalmış ise mutlaka psikiyatrist yardımı almalıdır. İnsanlarla dertleşme konusunda da çok seçici olmak ve herkese her şeyi anlatmamak gerekiyor.

Ön yargılı insanlar her an her yerdeler ve senin ne yaşadığını bilmeden seni yaftalamaya da çok meraklıdırlar.

Kendi adıma konuşacak olursam da kendi içimde yaşar ve kendim çözerim ya da psikiyatrist dostlarımla paylaşırım ancak başka insanlara yansıtmam.

İnsanların yaşamı hakkında ahkam kesen ve akıl vermeye çalışan kişilerden de uzak dururum. Birisi size sormadıkça, kimsenin hayatı / yaşadıkları / kişiliği hakkında yorum yapma hakkınız yoktur ancak bu inceliği bilen kaç kişi var?

Mutlu ve huzurlu bir yaşam için lütfen olumsuz yapıda insanlardan uzak durun, herkese de güvenmeyin. :emoji_purple_heart:

Mutsuzluk ve depresyon kavramlarının özdeştirilmesi yanlış. Birisi doğal bir olgu iken diğeri patolojik.Joker örneği verilmiş. Psikiyatri literatürü açısından bakacaksak verilen örnek dissosiyatif ya da bipolar bir tabloya daha yatkın.
Aaa mutsuz öyleyse depresyonda kalıbı kırılmalı.
Annen öldüyse bir süre mutsuz olman lazım, sevgilinden ayrıldıysan bir süre mutsuz olman lazım. Fizyolojik akışına uygun bir davranış bu. Yasın günlük hayatını alt üst edecek seviyede ise uzmana gidersin orada da uzman niye mutsuzsun demez, yasına yüklediğin anlama ya da saplantıya odaklanır. Küreselleşen dünyanın en önemli sorunu maskeli mutsuzluklardan ziyade mutsuzluktan korkmak bence. En ufak depresif histe ilaçlara sığınmak, hayal kırıklığına uğrayacağını öngörse dahi kondurmamak,yüzleşmek yerine uyumayı- sömurulmeyi tercih etmek... Geçen haberlerdeki yalancı doktor olgusunun altında da bu vardi aslında; Kişi eksiklikleriyle yüzleşip o an için mutsuz olup mücadele etmek yerine,o anlık mutsuzluktan dahi kaçmak adına bir yalan uyduruyor, yıllarca hem kendini hem ailesini kandırıyor. Eksikliklerinden,kendinden,özünden kaçıyor ve sonunda enkazdan hallice daha büyük bir mutsuzlukla baş başa kalıyor. Mutsuzluğunuzla barışın, onu tanıyın. Tanımayı denerseniz çözümü var,tanımayı denerseniz illaki bir ruh hastalığı ile sonuçlanmaz. Mutsuzluk hayatın bir parçası,ona yer açın.

Son düzenleme:
Ben konuya gerçek depresyon mağdurları birşeyler karalar diye girmiştim ama bakıyorum ki bircogunuz elinde elma şekeriylen konuya girip mutlu mutlu şeyler yazmışsınız.

@juju hnm ise komikli vidyo atmiş , şahsen kendisinden etkileyici bir majör depresyon anisi beklerdim.

"karakterim boyle saniyordum, meger depresyondaymisim yillardir." diyen birini taniyorum. komik ve uzucu ayni anda.

Yok depresyondaysam milletin yanında gülüp akşam eve gelince ağlayamamheryerde mutsuz olurum ağlarım salya sümük ortamın enerjisini emip eve gelirim sjnxjd asıl depresyon bu ya da deli gibi davranırım xd

Geri