Mascara Cocktailing Akımı Nedir?

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
TikTok'un güzellik akımları ses getirmeyi hiç bırakmıyorlar. İşte yeni bir güzellik akımı daha...

Ya uzun, kalın, gür kirpikler için en iyi maskara aslında iki veya daha fazla maskaranın karışımıysa?Mascara cocktailing denilen akım TikTok'ta güzellik ve makyaj kategorilerinde bir hayli yükselişe geçen bir akım olmaya başladı. Bunun sebebi genelde günlük hayatta tek bir rimeli tercih eden insanlar yerine makyaj artistlerinin aslında bunu uzun süreden beri uygulamasıydı.

"Mascara cocktailing" nedir?

Özel bir kirpik görünümü oluşturmak için birkaç farklı maskarayı bir kokteyl gibi bir araya getirmek kulağa nasıl geliyor? Makyaj sanatçıları ve güzellik tutkunları yıllardır kendi mükemmel makyaj tariflerini hazırlıyorlar, hacim veren bir formülü uzatma formülüyle eşleştiriyor veya dolgun bir takma kirpik havası için birkaç kat kalınlaştırıcı formül ekliyor. Önemli olan, uzun ve kıvrık veya kalın ve hacimli gibi istediğiniz görünümleri elde etmek için farklı sonuçlara sahip iki veya daha fazla maskarayı bir araya getirmek.

Kirpiklerinizin en büyük potansiyeline ulaşmasına yardımcı olmak için hacim veren, uzatan ve kıvıran maskaraları katmanlar halinde uygulayın. Bazı formüller hacim vermek için yaratılmıştır, bazıları ise istediğiniz hacmi belirledikten sonra belirginleştirmek veya taramak ve tanımlamak için harikadır.

Nasıl yapılır?

Teknik oldukça basit gibi görünüyor olabilir: İstediğiniz hacme, kıvrıma ve uzunluğa ulaşana kadar tek başına uygulamasından memnun kalmadığınız iki veya üç maskarayı katmanlar halinde uygulayın. Bunun yanında kirpik kıvırıcı ve boş rimel fırçalarından yararlanmak daha iyi bir fikir olabilir. Kökten uca kirpiklerinizi kirpik kıvırıcısıyla kıvırdıktan sonra ilk kat rimelinizi uygulayın ve ardından boş rimel fırçanızla tarayın. Daha sonra kirpiklerinizin kurumasını biraz bekleyin. Bu aşamayı yerine getirdikten sonra ikinci kat veya üçüncü kat maskarayı geçmeniz daha kolay olacaktır.. Bu sayede kontrollü ilerlemeniz daha kolay olabilir.

Son olarak birkaç farklı formüldeki ürünleri karıştırdığınızdan kirpiklerinizde dökülme gibi problemlere yol açabileceğini unutmayın ve bu akımın takipçisi olmak istiyorsanız bu ihtimali aklınızda bulundurun.

kaynak

Doğal görünümlü makyaj tercih ediyor ve abartılı makyajı sevmiyorum. Bu sebeple maskara tercihlerim de çoğu zaman gündüz makyajında kahve tonlarıdır ve siyah olacaksa da yine doğal durması önceliğimdir. İki ya da üç kat maskara asla süremem çünkü makyajı silerken kirpikleri yıpratıcı olduğu gibi göz çevresine de zarar veriyor.

Doğal görünümlü makyaj tercih ediyor ve abartılı makyajı sevmiyorum. Bu sebeple maskara tercihlerim de çoğu zaman gündüz makyajında kahve tonlarıdır ve siyah olacaksa da yine doğal durması önceliğimdir. İki ya da üç kat maskara asla süremem çünkü makyajı silerken kirpikleri yıpratıcı olduğu gibi göz çevresine de zarar veriyor.
ama 2 kat surunce kaslara degiyor..... Bir daha dusunun isterseniz Lefty hanimcim.....

ama 2 kat surunce kaslara degiyor..... Bir daha dusunun isterseniz Lefty hanimcim.....
Makyajı silince de tüm gerçek ortada.:)
Takma kirpik de kullanmadım hiç ve doğal hali olduğu kadar, ne yapalım.:)

şu tepki kısmına “:emoji_unamused:”bu emoji eklenmeli, adı da “belertik” olmalı…kirpiği kaşına değen üyelere atmak istiyorum ve tepkimi hiçbir emoji karşılamıyor. kusayım mı yani durduk yere w hanımın üzerine, sırf kirpiği var diye…

şu tepki kısmına “:emoji_unamused:”bu emoji eklenmeli, adı da “belertik” olmalı…kirpiği kaşına değen üyelere atmak istiyorum ve tepkimi hiçbir emoji karşılamıyor. kusayım mı yani durduk yere w hanımın üzerine, sırf kirpiği var diye…
kusabilirsin melodram hanimcim sana hersey serbest .)

kusabilirsin melodram hanimcim sana hersey serbest .)
beni utandırdın şu an… asla kusmam sana. komşu olunca maskaralarımızı sürer dolaşırız, seninkini övdüklerinde fenalaşırım, “bi de bayıl melo” dersin ve bayılırım en fazla… plesk google’dan maskara adı kopyalamaya gitti yine, bekleyelim.

beni utandırdın şu an… asla kusmam sana. komşu olunca maskaralarımızı sürer dolaşırız, seninkini övdüklerinde fenalaşırım, “bi de bayıl melo” dersin ve bayılırım en fazla… plesk google’dan maskara adı kopyalamaya gitti yine, bekleyelim.

:emoji_white_check_mark: kivirici
:emoji_white_check_mark: lifting
:emoji_white_check_mark:ipek kirpik
:emoji_white_check_mark:miknatisli kirpik
:emoji_white_check_mark:mascara
:emoji_white_check_mark:serum

Dusununce kirpiklerimin basina gelmeyen kalmamis.... Sozde dogal kadinim :D

yeterince kirpikliyim ama maskara sürerken de etkisini gördüğüm minik tüyom: bitmek üzere olan, ha kurudu kuruyacak olan maskaramı atmıyorum. ilk önce onun fırçasıyla kirpiklerimi güzelce tarıyorum, sonra hop maskaramı sürüyorum. kirpiklerim daha uzun, daha tel tel duruyor, misss. kat kat sürüldüğünde topak topak, simsiyah bir görüntü oluyor.... sevmiyorum....

benim alt kirpiğim yok denecek kadar azdı. Sonra birden uzadı. Jfjfn
Bir de alt kirpiğini yolanı gördüm güzel dursun diye…

Geri