-
-
-
-
-
Deadpool/Batman çizgi romanı ile DC ve Marvel 21 yıl sonra yeni bir crossover’a imza atılıyor.

Deadpool/Batman çizgi romanı için varyant kapaklar paylaşıldı. Marvel Comics ve DC Comics, 21 yıl sonra ilk kez birlikte bir çizgi roman yayınlamaya hazırlanıyor
Eylül 2025’te piyasaya sürülecek Deadpool/Batman #1 ve Kasım 2025’te çıkacak Batman/Deadpool #1, iki çizgi roman devinin ortak yayını olacak.
Deadpool/Batman #1, Zeb Wells tarafından kaleme alınacak ve çizimleri Greg Capullo üstlenecek. Sayıda ayrıca Marvel ve DC karakterlerini buluşturan yan hikâyelere de yer verilecek. Öne çıkan kapaklar ise üç farklı sanatçının imzasını taşıyor: Mark Bagley (Ultimate Spider-Man), Ryan Stegman (Venom) ve Skottie Young (Oz).
Deadpool/Batman Çizgi Romanı Hakkında İlk Detaylar
Kapaklar, Deadpool/Batman #1 sayısında yaşanacak çatışmanın ipuçlarını veriyor. Hikâye, Wade Wilson’ın Gotham’da bir görev için tutulmasıyla başlıyor. Batman ile yolları kesişen Deadpool’un nasıl bir maceraya atılacağı ise çizgi roman yayımlandığında netlik kazanacak.
Mark Bagley‘nin çalışması, Deadpool ve Batman’in The Joker‘a karşı birlikte savaştığı sahneyi gösteriyor. Ryan Stegman‘in tasarımı, Todd McFarlane‘in Incredible Hulk #340 kapağını Deadpool ve Batman ile yeniden yorumluyor. Skottie Young ise kendine özgü tarzıyla bu tarihi buluşmayı resmediyor.
“Kariyerimin Zirvesi”
Zeb Wells, yıllar sonra gelen bu crossover hakkında şu açıklamayı yaptı:“Amazing Spider-Man‘i 60 bölüm yazdıktan sonra Marvel’a ara vermek istediğimi söyledim. Onlar da bana Deadpool ve Batman’i, en iyi Batman çizeriyle yazma fırsatı sundu. Artık dinlenmeye ihtiyacım kalmadı.”
Greg Capullo ise projeye dair şunları söyledi:
“Rüya görüyor olabilir miyim? Bu crossover kariyerimin zirvesi olabilir. Yıllar önce X-Force üzerinde çalıştım, yani Deadpool ile geçmişe dayanan bir bağım var. Son 10 yılımı ise Batman’i çizerek geçirdim. Bu iki karakteri bir araya getirmek… Lütfen beni uyandırmayın.”

Daha Fazla Crossover Yolda Olabilir
Yeni özel sayının başarılı olması hâlinde, Marvel ve DC arasında daha fazla işbirliği görmek mümkün olabilir. Son yıllarda sinema filmleri kadar çizgi roman satışlarından beklenen artış gerçekleşmemişti. Bu tür crossover etkinlikleri, sektörü hareketlendirme amacı da taşıyor.Deadpool/Batman #1 ile ilgili yeni detayların gelecek haftalarda duyurulması bekleniyor.
Kaynak