Myself
Gümüş Üye
-
-
-
-
Görüp görebileceğiniz en samimi Bob Marley filmi... Bob Marley'in evrenselliği, müzik tarihine katkısı ve toplumsal, siyasal bir öncü olarak üstlendiği rol tek kelimeyle benzersiz. Marley, bir müzisyen, bir devrimci ve bir efsane olarak gençliğinden uluslararası yıldız oluşuna dek bu efsane sanatçının yaşam öyküsünü anlatıyor.
Marley ailesinin desteğiyle gerçekleştirilen filmde daha önce gün yüzüne çıkmamış görüntüler, inanılmaz performanslar ve yakın dostlarıyla yapılmış röportajlar da yer alıyor. İlk kez Berlin Film Festivali'nde izleyiciyle buluşan filmin yönetmeni, İskoçya'nın Son Kralı filmini de çeken Kevin Macdonald filmde, ölümünden 30 yıl sonra bile Bob Marley'in nasıl hâlâ dünyanın dört bir yanındaki insanlara hitap etmeyi sürdürdüğünü inceliyor.
Yönetmen Kevin Macdonald
Yapım2012 Amerika
Oyuncular Bob Marley, Ziggy Marley, Jimmy Cliff
Marley ailesi, oscar ödüllü yönetmen Kevin Macdonald ve Shangri Entertainment işbirliğiyle Bob Marley hakkındaki birçok cevapsız kalan ve merak edilen soruların günışığına çıkmasını sağlıyor.
Yönetmen Kevin Macdonald bu filmi çekme isteğini şu sözlerle açıklıyor; “Beni en çok merak ettiren, Bob Marley’in ölümünden 30 yıl sonra bile kitleleri etkileyebiliyor olmasıydı ve bu filmde beyazperdeye taşımaya çalıştığım Bob Marley’in daha kişisel tarafıydı.Bu adam kim, neden bu kadar başarılı oldu, insanlara vermek istediği mesajlar nelerdi... gibi soruların cevaplarını bulmaya çalıştım.”
Bob Marley’in eşi, çocukları, akrabaları, arkadaşları ve kendisini yakından tanıyan meslektaşları Kevin Macdonald’a bütün samimiyetleriyle kalplerini açıp bu projede yardım ettilersede ekibin filmi son haline getirebilmesi epey bir zaman aldı. Macdonald’ın bu projeye dahil olması tam olarak yedi sene önce gerçekleşmiş ve uzun soluklu bir araştırma, ropörtaj ve aile arşivinin değerlendirilmesi sonucunda çekimlere başlanabilmiş.