Marketlerden kurbanlık siparişi

Konu sahibi son olarak 913 gün önce görüldü
Kurban bayramı yaklaşıyor, ailecek İstanbulda ikamet ediyoruz akrabalar vs hepsi memlekette o yüzden bazı zamanlar kurbanlarda tek kalabiliyoruz. O yüzden bu sene bi marketten sipariş edip kurbanlık keselim dedik. Orada da hisse ile düzgün bir şekilde teslim ediliyor kurbanlığın eti.

Bunun dini anlamda bana kalırsa bi sakıncası yok ama sonuçta bana kalmıyor :D Farklı düşünceler fikir oluşturur, siz ne düşünüyorsunuz ?

Farkedmez

Kurban bayramdan sonra kesilecekse sorun olmaz. Bazıları erkenden kesip eti satıyor bayram girmeden :D

Kesilecek olan kurbanı siz mi seçiyorsunuz?
Eğer öyleyse seçtiğinizin kesildiğine size gelen kurban etinin bayramda kesildiğine inanıyor musunuz?
Ve vekalet verme olayı nasıl oluyor merak ettim bunları.
Ben mantıklı bulamadım.

Marketlerin bir kısmı eskiden kesilmiş olan etleri insanlara kurban diye satıyormuş dikkat etmek gerekir. Sonuçta kurban kesmek bir ibadet onu da usulune uygun yapmak lazım.

Kesilecek olan kurbanı siz mi seçiyorsunuz?
Eğer öyleyse seçtiğinizin kesildiğine size gelen kurban etinin bayramda kesildiğine inanıyor musunuz?
Ve vekalet verme olayı nasıl oluyor merak ettim bunları.
Ben mantıklı bulamadım.

Herhangi bir kurbanı seçme gibi durum olmadı, bayramın 3. gününden itibaren dağıtımlar yapılıyor zatende söylenen vakit de geldi. O yüzden ilk gün kesildiğini düşünüyorum. Vekalet olayıyla ilgili bir şey olmadı sipariş ederken bilgilerimi giriyorum öyle mi bir şey oldu nasıl oldu bilmiyorum aklıma sonradan geldi de geçti artık.

Geri