Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara

Konu sahibi son olarak 2607 gün önce görüldü
MALZEMELER
2 kg kılıçbalığı
4 diş sarmısak
6 yaprak fesleğen
MENUYER SOS MALZEMESÎ
1 kuru soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı tereyağı
1/4 demef maydanoz
2 yemek kaşığı kapari çiçeği
1 limonun suyu

HAZIRLANIŞI

SOSUN HAZIRLANIŞI

Sos madzemelerini çok ince kıyın. Tereyağında soğan, sarmısak ve kapari çiçeğini kavurun. Limon suyu ve maydanozu idave ederek karıştırın ve ocaktan alın.

BALIGIN HAZIRLANIŞI

Kılıçbalığını temizleyip, etini dilimleyin. Kıyılmış soğan, ince doğranmış sarmısak ve tuz ile harmanlayarak 15-20 dakika dinlendirin. Balığı kömür ızgarasında pişirip patates ve çeşitli yeşilliklerle servis yapın. Eğer arzu ederseniz üzerine sarmısaklı tereyağı sürebilir veya menüyer sos dökerek servise sunabilirsiniz

Bu yemeği evde yapacak yoktur, anca resturantta yapılabilir. Kılıç balığı o kadar kolay ayıklanan bir balık değildir. Ve Tanesi 35 - 40 lirası arası değişmektedir, eğer yapmayı bilmeyen mundar edebilir...

Özenle ayıklanıp temizlenmeli, tabi bazı püf noktalarıda yerine getirilmeli açıkcası evde hiç denemedim ama okurken resturantta denedim çok uğraştırdı. GüLSe bence sen bunu arkadaşlara önerme :p evde yapılmaz :D

Bu yemeği evde yapacak yoktur, anca resturantta yapılabilir. Kılıç balığı o kadar kolay ayıklanan bir balık değildir. Ve Tanesi 35 - 40 lirası arası değişmektedir, eğer yapmayı bilmeyen mundar edebilir...

Özenle ayıklanıp temizlenmeli, tabi bazı püf noktalarıda yerine getirilmeli açıkcası evde hiç denemedim ama okurken resturantta denedim çok uğraştırdı. GüLSe bence sen bunu arkadaşlara önerme :p evde yapılmaz :D

Bi git yaaa :D:D:D

Geri