Mantık evliliği

• Kullanıcı Hüma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 182 gün önce görüldü
Çocuk yapmak için evlenenler.
Bakınız: Çıkar evliliği.​

Böyle düşünseydim çoktan evlenmiş ve çocuk yapmıştım bu düşünceye şuan için karşıyım

tüm toplum, hayat, kişi, kurum ve kuruluş baskılarına rağmen şiddet ve hiddetle direndiğim evlilik türü .s.s
ama sonumuz olacak belli .s.s

Önceden mantık evliliğine para için bakarlardı şimdi çocuk için mi???
Tövbeler olsun...

Bir gün evlenirsem bunun için olacak zaten. Kendimi çocuga hazırlayınca basacam nikahı ilk önüme gelene.

Asksiz nikah nikahsiz ask getirir. Romantik düsünce
Mantik evliligi ve bir metres.Pragmatik düsünce
Cocuk icin mantik evliligi.Damizlik Düsünce
Para icin mantik evliligi.Teklif ve Taleb Düsünce
Bu sayilanlarin icinde bulundugu evlilik ise;Platon ideasi gibi Ideal Düsünce.

Aşık olununca bile bir mantığa dayanıyor evlenmek. Ancak yaşlar mantıksız davranacak kadar küçükse gözleri kapatıp cesarete geliniyor. Burdaki soru tam olarak o mantık olmasa da mantıklı davranmak yanlış değil.

Hele ki üniversite yıllarında aşık olunmadıysa yaşı ilerledikçe de kolay değil aşık olabilmek.

Gönül aşık olmak ve mantıklı bir evlilik istese de büyük aşklarla başlayıp büyük kavgalarla biten evlilikler var. Evlenmek kolay ama evliliği yürütebilmek çok zor.

Ve ister aşk olsun ister görücü usulüyle olsun ister mantık olsun huzuru bulmuşlarsa önemli olan bence sadece bu.

zaten bunun dışındaki tüm evlilikler mantık hatası

Bir laz atasözü der ki sevdiğini alamazusan aldığını sevecesun

Hiç yürütülebilen örneğine rastlamadım ve eninde sonunda başka birine aşık olup boşanma ile sonuçlandığına şahit oldum.

çocuğu olmayan
fakir biriyle evlenirim diyen varsa
eyvallah
yoksa bana masal anlatmayın

ben mi
sadece sevişiyorum canım
işinize gelirse

Ben daha ziyade Mantı Evliliği yapmak istiyorum...

Eş dediğin mantı yapabilecek...

En kötü hazır alsın...

Ben onla da mutlu oluru...

Yok olamam...

Mutlu olursam mutsuz olurum...

Hep dertli olmalıyım...

[TWEET]1136413816588308480[/TWEET]​

Çıkar için yapılan evliliktir.

Aşk evliliği bile bir noktadan sonra mantığa dönüşmüyor mu? E hani evlilik aşkı öldürüyordu?

Daha sağlıklı akıl yoluyla hayatlarını birleştiren çiftler içindir .
Eminim bir gün ileride evlenmek istesem aşk değil mantık evliliği yaparım . Herşey sevgide bitmiyor . Birbirlerinin suratına bakarak karın da doymuyor toplumun düşünceleri de değişmiyor . Neden olmasın ? diyebilirim . Aşk için türlü çılgınlıklar ve değişik şeyler yapılabiliyorsa mantıklı bir evlilik te olabilir .

sadece aşk olmaz
mantık da önemli.

Mantığım sorumlulukları vurdu geçti gol oldu. Böyle iyi.d

Mantığı çıkar, menfaat veya sevgisizlik olarak yorumladığımızda hiç hoş durmuyor tabi.

Ama mantık bunların hiçbiri değil.

Mantık: Doğru düşünme sanatı olarak özetlenir genelde. Daha güzele kapı aralamaktır.

Evlilik konusunda doğru düşünmenin nesi yanlış olabilir?

Aşk denen şeyin nice örneklerini gördük. Torbacıyla evlenen doktor var. Boşanma aşamasında da "sorumsuz" olduğundan yakınıyordu. Komik olmayın gençler.

Mantik dogru demek degildir.
Sadece sürec ve gelisim uyumludur elan durumuna kadar.
Simdi mantikli olan yarin mantiksiz olabilir.
Mantik evliligi cok yanlis bir terim.
Akil evliligi daha uygun.

Geri