Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Klasik Mantık (Aristo Mantığı), Sembolik Mantık olarak ikiye ayrılır. Sembolik Mantığın da içinde türleri bulunuyor:
Önermeler Mantığı, Niceleme Mantığı, Çok Değerli Mantık gibi.
Mantık Bilimi: Doğru düşünmenin kurallarının bilgisi.
lise son sınıftayken felsefe hocamızın vermesi gereken dersti ama sivri zeka okul müdürü felsefe grubu derslerinin sayısını azaltınca yerine gereksiz başka bir ders konmuştu. ben de hayatıma dokunan, hâlâ çok büyük bir saygı ve özlemle hatırladığım felsefe hocamızı o kadar seviyordum ki tüm teneffüsleri onunla sohbet ederek geçen bi öğrenci olarak bizden çalınan bu ders için ciddi bir mücadele vermiştim. ama sınıf arkadaşlarımdan aldığım geri bildirim şu olmuştu: "ya zaten mantık dersi bize sorulmuyor ki sözelcilere geliyor o, almasak da olur o dersi. fazladan bi dersin sınavına çalışmamış oluruz"
höh. her şey pragmatizm mi ulan allahın belaları? birkan hocamı ve beni hiçbir zaman anlayamadınız zaten. bunu da niye bu kadar yazdım bilmiyorum. hatırlayıp üzüldüm şimdi bak yine.
birkan hocam; iyi ki hayatımdan geçtiniz, iyi ki hayatıma dokundunuz. sizi hâlâ çok seviyor ve özlüyorum.
klasiğini 1.'sinde, (s*dik zoruyla) semboliğini de 8.'sinde geçtiğim ders :/
hayat o kadar acımasızdı ki dershanede çalışırken sözelcilere çatır çatır mantık öğretiyordum lan :d
ehh o kadar almışım dersi, içim dışım mantık olmuştu.
o günlerden sonra her şeye ama her şeye bakış açım değişti, her şeyde bir mantık arar oldum. herkese normal gelen şeyler bana ters gelmeye başlamıştı :/
Efenim bilgisayardır, elektroniktir, mekatroniktir bu tip mühendislik bölümleri okuyunca, "ne ilah bir ders imiş, ne işlere yarıyornuş vay be" diyebileceğiniz bir derstir mantık. Oldukça mantıklıdır, logic tasarım ile yüksek düzeyde ilgilidir ve logic tasarım da biraz derine inince her yerde karşınıza çıkabilir.