Mantar Sote

• Kullanıcı eliz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 4717 gün önce görüldü
Benim tarifime göre önce soğanlar kıyılır hafif kavrulur, üzerine biberler kıyılıp onlarlada biraz kavrulur. Sonrasında kıyılan mantarlar bırakılıp kavurmaya devam edilir.

Veeee final olarak istenirse kaşar rendelenebilir.
Çok tatlıdır ımm acıktım şimdi :kiki:

Herkes ayrı yapar tabi. ben üzerine biraz kaşar peyniri katıyorum..

anamın kurbnlık kavrmasına çevrdiği yutmaya çalştıkça isrrla gitmyen elastk yemk çeşidi

Çok severim mantarın her yemeğini. Ama konserve mantarların tadı hayal ettiğim gibi olmuyor.

Mantar demişken, Çanakkale kabatepe de '' Melki'' dedikleri bir mantar çeşidi var gökçeada- Kabatepe seferleri yaparken bu mantarı tanıdım. Ekim- kasım aylarında yağmurlar yağar yağmaz ardından güneş çıktığında topraktan fırlar ekseri dökülen çam yaprakları arasında yerde bir kabarıklık görürseniz orda büyük ihtimalle bu mantar vardır birde dikenliklerin içine gizlenir kerata..Toplarken mutlaka elinizde eşelemek için bir sopa olmalı..
Bu mantarı kurutup kışın yemek bambaşka, haşlayıp ardından sotelemek de güzel oluyor.
Direk sotelersek biraz çiğ kalıyor ama yine de idare ediyor.
Yanında üzüm rakısı olması şartıyla..
Dut rakısı da olur..

Bizim evin milli yemeği. Hatta bu aksam ki menum de var olan yemek :d

Soğanlar ince doğanir hafif zeytinyağında kavrulur ardından kucuk dogranan kırmızı biberler ve yeşil biberler tencereye atılır kavrulmaya devam edilir bir kenarda Kubasi dogranmis tavuk göğüsleri ve ince kıyılmış mantarlar bekler.
1-2 dk sonra Tavuklar atılır ve karıştırılır 5 dk kadar kavrulur ardından küp küp doğranmış domatesler ve mantarlar koyulur
1 tutam tuz
Karabiber ve pul biber atılarak
Karıştırılır 20 dk boyunca orta ateşte pişirilir Ohh miss :k1:

Ayda yılda bir yapıyorum ama öyle güzel oluyor kii, gece gece karnımı acıktırdı. :(

Zeytinyağı, tuz, cok az sarımsak, bir çay kaşığı sirke, varsa iki çay kaşığı şarap ile kizartilsin. Ne güzel.

canım annem bunu çok güzel yapar, aslında her yemeği çok güzeldir <3

yaparım bende arada tavukla özellikle güzel olur
mantar mangalda da güzel oluyor

Geri