Mantar Sote Tarifi

• Kullanıcı Gül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Mantar Sote Tarifi İçin

mantar-sote-e0ce5892-2b22-43c8-a7ba-3c1854911315.jpgMalzemeler​

• 1 kg mantar (istiridye mantarı tercih edebilirsiniz)
  • 50 gr tereyağı
  • 2 dal frenk soğanı ya da taze soğan
  • 3-4 dal maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Mantar Sote

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle​

1. Mantarların temizlendiğinden emin olun. Taze otları ince kıyın.
  2. Bir tavaya tereyağını alın ve eritin. Artından mantarları atın ve suyunu kaybetmeden pişmesini sağlayın.
  3. Önce suyunu çekecek ardından yağı kalıncaya dek soteleme işlemine devam edin ardından taze baharatları ve tuz ve karabiberi ekleyerek tavadan alın. Afiyet olsun.

Servis Önerisi
  • Yanında pirinç ya da bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Mantarların iyi temizlendiğinden emin olun.
  • Lezzet yoğunluğu için su altında yıkamak yerine kabuklarını soyarak kullanabilirsiniz.
  • Dilerseniz peynir ilave edebilirsiniz.
  • Damak tadınıza uygun baharatlar ekleyebilirsiniz.
  • Mevsim sebzelerinden ilave edebilirsiniz.

Yami yami ya maaa

Çok severim fekat yiyemiyörüm

@Mihri mantar yıkanmalı mı yıkanmamalı mı?

Son düzenleme:
Yami yami ya maaa

Çok severim felat yiyemiyörüm

@Mihri mantar yıkanmalı mı yıkanmamalı mı?
Ben yıkıyorum soyduktan sonra limonlu suda bekletiyorum. Ondan sonra yıkayıp süzuyorum

Mantarlar su emici bir yapıya sahip olduğu için yıkanmadan tüketilmesi gereken sebzeler arasında yer alıyor. Yıkama işlemi gerçekleştirmek yerine üzerinde biriken toprak ve kirleri fırça veya nemli bir bezle temizleyebilirsiniz. Mantar soyulur mu sorusunun yanıtı ise hem evet hem de hayır olarak verilebiliyor.

Yukarıda paylaşım yaptım bu konuda

Evlerde suda bekletilir tekrar tekrar.

Bizim mutfağa hazır geliyor, üzeri iyice kat kat jelatinlenmiş şekilde. Akıllı fırında biraz ısıtıyoruz, sonra iyice yağlayıp tekrar fırına veriyoruz.

Bakın bu mantarı doğrayın tavaya dizin ve üzerine kaşar rendeleyin. Başka da hiçbir işlem yapmayın. Kendi suyunda pişecek, afiyetle yiyecek ve bana teşekkür edeceksiniz.
Teşekkür için Pm pls.

Yaa off bugun mantar alacaktim onu unuttum.

Vay arkadaş soracağım soracağım unutuyorum ya da denk gelemiyordum belkide. Çok geç oldu ama eskileri görmek güzel. Geç de olsa ve maalesef bir yemek konusunda da olsa hoşgeldiniz.p
Hosbuldum : )
Benim de sana Erhan diyesim var ama demeli miyim dememeli mi onu düşünüyorum, insallah yanilmam.

Tabii siz benim aşırı üst düzey, mişelin yıldızı alan mantar sotemi yemediniz...

Geri