Mansur Yavaş'tan Ankara'da dikkat çeken adım

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Bulvarı Konya istikameti yönünde, ANKAmall AVM önünde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Emniyet birimleriyle yapılan koordinasyon sonucunda yeni bir düzenleme yapıldığını açıkladı.​

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Ankara'daki en büyük trafik sıkışıklığının nedeninin hep AVM'lerin önü olduğunu belirtmişti.
Yavaş, “Dolayısıyla siz şehri planlarken 'AVM yapmayın' demiyoruz ama oradan geçen trafiği sayarsanız oralara yapılacak çok katlı binalar trafiğe sıkıştırmaktan başka hiçbir işe yaramıyor" demişti.

Trafik sorununu çözmek için elektrikli otobüs alımları ve belirli saatlerde tercihli yolların yeniden gündeme geleceğini belirten Yavaş, kararı referandumla halka sorarak vereceklerini duyurmuştu.
Mansur Yavaş'tan Ankara'da dikkat çeken adım: Trafiğin nedeni AVM'lerin önü demişti - Resim : 1

MANSUR YAVAŞ HAREKETE GEÇTİ​

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Mevlana Bulvarı Konya istikameti yönünde, ANKAmall AVM önünde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Emniyet birimleriyle yapılan koordinasyon sonucunda yeni bir düzenleme yapıldığını, Bu kapsamda, Mevlana Bulvarı köprü bitiminde bulunan şerit ayırıcı delinatörler, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü girişi yönüne doğru uzatıldığını açıkladı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin X platformundan yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı,

“Mevlana Bulvarı Konya istikameti yönünde, ANKAmall AVM önünde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Emniyet birimleriyle yapılan koordinasyon sonucunda yeni bir düzenleme yapılmıştır.
Bu kapsamda, Mevlana Bulvarı köprü bitiminde bulunan şerit ayırıcı delinatörler, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü girişi yönüne doğru uzatılmıştır.
Bu nedenle, köprü bitiminden sağa dönüş yapmak isteyen sürücülerin alternatif güzergâhları kullanmaları gerekmektedir.”
Mansur Yavaş'tan Ankara'da dikkat çeken adım: Trafiğin nedeni AVM'lerin önü demişti - Resim : 2

Aklı olan Ankaraya gelmez biraz daha su vermeseydi bitlenecektik trafik zaten çok kötü

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Su olayı yıllardır var olan şey tamam bu dönem biraz ayyuka çıktı. Ama trafik olayıda buna benzer yıllardır var olan şey. Bunun Ankarası istanbulu bursa yada diyarbakır ı yok. Zamanında alınmayan tedbirler bugun olmasada yarın mutlaka karşımıza çıkacak.
O yüzden adamı buradan vurmaya kimsenin hakkı yok.
Aklı olan Ankaraya gelmez biraz daha su vermeseydi bitlenecektik trafik zaten çok kötü

Adamın işi bunlara çözüm bulmak

Hangi ulkenin buyuksehrinde trafik yok ? Trafigin cozumu yok bosuna saapmayin.

Tabiki haklısın o dediğine lafımız yok. Ancak trafik olayı son 20 yıldır var. Su olayı ise 50 yıldır var. Bak ben yıllardır ankara da yasadım . 2007 bile su sıkıntısı vardı Ankara da eşe dosta verılen rantlar ımarsız konutlar vs
Ayrica DSİ sarıyar barajı için belediyeye yardımcı olmadı. DSİ, 228 milyon metreküplük Koyunbaba Barajı’ndan Ankara’ya yalnızca 9 milyon metreküp su tahsisi sağladı.

2006 Son 41 Yıllın En Kurak Yılı mı?
Ankara’da su sıkıntısının nedeni belediye başkanı Melih Gökçek’in iddia ettiği gibi 2006’nın son 41 yılın en kurak yılı olması değil, kuruluş amacı Ankara’da yaşayan insanların su ihtiyacını karşılamak olan ASKİ’nin kendi alanı dışında işlere (örneğin yol, kavşak yapmak gibi) öncelik vermesi ve su konusuna uzun vadeli çözümler getirmemesidir.

Adamın işi bunlara çözüm bulmak

Mansur artık bu işleri yapamıyor kendisi de gönülsüz bence yolları da biliyosundur Ankarada yaşamış birisi olarak bizim burda yol çökmüş aramalarına rağmen gelen giden olmadı birkaç kişi düşmüş
Gökçekten daha iyi orasına bir şey diyemem ailecek ankarayı sömürdü onlar ama Mansur’un gönülsüz olduğu da bir gerçek

Yozgat bulvarına bir el atsan hocam

Beceremiyor işte.
Trafiğe yön vermekle trafik azalmaz. Başka yerler tıkanır. Bunu da büyük bir marifetmiş gibi haber yapmış.

bi adım atınca dikkat çekmiş
bugün baya yoruldum ya

Geri