Mansur Yavaş: AK Parti 3 defa Öcalan’ı çıkarma teşebbüsünde bulundu

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti

Yavaş, Erdoğan’ın “PKK düşman değil” ve “PKK ile görüşen arkadaşı ben gönderdim. Sıkıntısı olan bana söylesin” sözlerinin yer aldığı gazete manşetlerini gösterdi​

mansur yavaş

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, belgeleriyle AKP iktidarının 2003, 2006 ve 2013’te Abdullah Öcalan’ı çıkarma teşebbüsünde bulunduğunu söyledi.
Mansur Yavaş, Fox TV’nin canlı yayın konuğu oldu. Seçim çalışmaları boyunca muhalefetin terörle iltisaklı gösterilmesine tepki gösteren Yavaş, “Açılım döneminde Türkiye Cumhuriyeti yazıları kalktı, andımız yasaklandı. Ben gelir gelmez Türkiye Cumhuriyeti tabelasını yerine astım” ifadelerini kullandı.

O afişlere sert tepki: Sahte! Bilerek yapıldı! Kul hakkına giriyorlar!​

Yavaş, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adına hazırlanan sahte afişlere ilişkin, “Bu ‘Apo serbest’ diye Kılıçdaroğlu’nu gösteren afiş sahtedir ve bu bilerek yapıldı. Kul hakkına giriyorlar çünkü böyle bir afiş yok” dedi.

Erdoğan’ın sözlerini hatırlattı; “PKK ile görüşen arkadaşı ben gönderdim, skıntısı olan bana söylesin”​

Mansur Yavaş, İmralı’ya heyet gönderildiği iddiasına ilişkin de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişteki sözlerini hatırlattı. Yavaş, Erdoğan’ın “PKK düşman değil” ve “PKK ile görüşen arkadaşı ben gönderdim. Sıkıntısı olan bana söylesin” sözlerinin yer aldığı gazete manşetlerini gösterdi.

“AK Parti 3 defa Öcalan’ı çıkarma teşebbüsünde bulundu”​

AKP'nin, Abdullah Öcalan’ı üç kez serbest bırakmaya çalıştığını öne süren Yavaş, şunları kaydetti:
“AK Parti 3 defa Öcalan’ı çıkarma teşebbüsünde bulundu. Birisi 2003’te topluma kazandırma kanunu tasarısı ile denediler. Amerikalıların isteği Irak’ı girdikten sonra…
Daha sonra 2006’da Bakanlar Kurulu ile denediler. Bunun bir maddesinde ‘suç işlemek için örgüt kurmak suçunda terör örgütünün yöneticisi hakkında da uygulanabileceği hükmedilmiştir. Ancak bu hükme göre, terör örgütü kurucusu etkin pişmanlık hükmünden bir kez kullanabilecektir.
Evet, altında Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası var. Bunun üzerine CHP Milletvekili Orhan Eraslan itiraz ediyor. Sonra geri çektiler. Tekrar 2013’te bir defa daha geliyor. Bunda da CHP vekilleri şiddetli şekilde itiraz edince, geri çekiliyor.”

Nesi yalan HDP PKK güdümlü değil mi inkar ney onu araştır sen
Öyle olduğunu önce neden söylemiyordun?
Apo'ya mektup yazdıran, Hizbullah güdümlü HüdaPar'ı meclise sokan, PKK'lıları sınırda karşılayan, Salih Müslüm'ü Ankara'ya resmi davet edip karşılayan, Fetö'ye devletin kurumlarını teslim eden,...... CHP demi?
Tekrar uyarıyorum, yalan söylemek haram ve günah.

Öyle olduğunu önce neden söylemiyordun?
Apo'ya mektup yazdıran, Hizbullah güdümlü HüdaPar'ı meclise sokan, PKK'lıları sınırda karşılayan, Salih Müslüm'ü Ankara'ya resmi davet edip karşılayan, Fetö'ye devletin kurumlarını teslim eden,...... CHP demi?
Tekrar uyarıyorum, yalan söylemek haram ve günah.
Şu an feto ile savaşan kim, teslim olan kim ona bak sen yüreğin varsa söyle

Şu an feto ile savaşan kim, teslim olan kim ona bak sen yüreğin varsa söyle
Bırak bu ayakları, Fetö ile mücadele falan yok ama konu bu dahi değil. Sen istiyorsun ki geçmişiniz bir anda sıfırlansın. Yok öyle bir şey, bugünlere geçmiş dönemlerdeki ve günümüzde de devam eden terör örgütlerine, mafyaya, hırsıza,.... teslim olduğunuz siyaset sayesinde geldik.
Yalan söylemek haram ve günah.

meral hanım
iç anadolu çalıştım dediydi
mansur bey de
milliyetçilik çalışıyor anlaşılan

Yemin ederim bu. Allah belamı versin bu. Hepsinin savunduğu terörle işbirliği yapıyor ama hepsi birbirini suçluyor. Ben böyle bir açık hava tımarhanesi görmedim hayatımda.
yup. komik gorunuyo herkesin birbirine topu pas etmesi. butun bu farkli teror orgut destekleyicilerinin politik olarak "aramizda" olabilmesi, bunu basindan beri mumkun saglayanlar bence o kesimin kontrol altinda olmasi, takip edilmesi daha kolay ve kafalarina gore saldiri yapamayacak hizaya getirme isteklerinden dogdu. politik olarak zekice, ama tr burasi, komplike. hani zarari en aza indirmek isterken, baska zararlarin dogmasina sebep oldu. yoksa baska mantikli sebebi olamaz "aramizda" olabilmelerinin. bana oyle geliyo. boyle basladi, ama nereye gider bilemem. her iki hali, yani politik olarak aramizda olmalarinin mumkun olmasi ve aksisi, olmamalari ve kafalarina gore saldiri duzenleyip zarar vermeleri tehlikeli. keske hepsi geberip gitse diyecegim, ama yok oyle bir dunya. bu devirde rusya'nin ukrayna'ya daldigi gibi de dalinmaz. turkiye sadece saldiriya, geri saldirmak olarak tepki verdi. ocu gibi gosteriyorlar turkleri, ama yine "nazik" kaliyorlar. misal putin olsa, dusunmeden belirli bolgelerin insanini, teror orgutunden olsun-olmasin temizlerdi. bu da insandisi hareket ve bu da baska problemler dogurur. goruyorsun iste. genel tr politigi ve yapisi komplike ve farkli ulkelerle kiyaslanacak gibi degil. zor.

edit: kendi kisisel dusuncelerimi paylastim ve yorum yaptim. buna istinaden baska sekilde yorum yapmayin veya saldirmayin, kucuk dusurucu seyler veya dalga gecer gibi tepki koymayin. dislike tiklar gecersiniz.

Gazete hangi Gazete? belli değil. Başlık itina ile gizlenmiş.

AKP zamanında Terörü bitirmek için, Terör örgütüne katılmış ama henüz eyleme katılmamış olanları kurtarmak için bir girişimde bulundu ve başarılı da oldu. Çünkü örgütün içi boşaltılmış oldu. Bu da CHP ve yandaşlarına fena battı. Çünkü onlar Terör biterse bir daha asla Hükümete gelemez, ortak olamaz. 15 Temmuz sonrasında ihtilâller dönemi de son buldu sonunda ve hepten destek yoksunu kaldılar. Çünkü halk tarafında destekleri düşük. Kimi kandırabilirlerse.

Şimdi şöyle düşünün:
PKK'yı kim ayakta tutuyor?
Kim finansal ve lojistik destek sağlıyor?
CHP'yi kim destekliyor?

Adres aynı.

Fazla söze gerek yok.

Bütçesinden resmi olarak (çaık bir şekilde) 500 Milyon $ yardım verenler, seçimlerde de CHP yanındalar.

CHP'nin bu seçimlerde tek umudu deprem sonrası AKP'nin başarı gösteremesi, veya başarısının karalanmasıydı. O konuda da AKP beklemedikleri bir başarı gösterdi.

Yardımlaşmanın aştını oymak için "Ahbap" gibi sahte yardım kuruluşları çıkarttılar, onları da Erdoğan kendi lehine kullanmayı ve kendi tarafına çekmeyi başardı.

Mansur bey de kendince Terör örgütü ile olan ahbap ilişkilerini örtülemeye çalışıyor. Vatandaşı aptal yerine koymaya çalışıyor. Tama, aramızda bir kaç aptal olabilir ama Türk halkı onların sandığı gibi zekâ yoksunu bir toplum değil.

Bir de Diyarbakır annelerine sorun siz o örgütü kimlerin desteklediğini.

Geri