Manisa, fabrikayı bekliyor: BYD'den yeni fabrika hamlesi

🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
BYD Türkiye’de iddiasını ortaya koydu: 3 yılda en çok satan ilk 3 markadan biri olmak!

Bu yıl son 2 ayda gelecek araçlarla 10 bin adet sarış hedefleniyor, henüz hangisi olduğu açıklanmasa da elektrikli bir model daha satışa sunulacak.

2025’ten itibaren eksponansiyel artış hedefleniyor. 2025’te hedef 30 bin adet.

Yapılan açıklamaya göre teşvik belgesi imzalandıktan sonra elektrikli otomobiller için Aralık 2023’te çıkarılan tebliğden de muaf alunacakmış. Yani 7 bölgede distribütöre ait 20 servis zorunluluğu BYD’ye uygulanmayacak.

2024’te bayi sayısı 20’ye ulaşacak, 2025’te 40’ı aşacak.

Yalan abicim. 1 milyar dolar para değil. Kaldı ki daha cebinden bi lira çıkmadan adam sözleşmeyi imzalattı hükümete. 2026 ya kadar elindeki malları çakacak bize. Hem hemşehrisi Chery de oyun dışı kalmış olacak. Ha bu arada fırsattan yararlanip seal u dm-i alabilirseniz alın. Fırsattır. Ama günün sonunda o fabrika hiç açılmayacak. Açılsa bile atölye tadında olacak. Sonra bir gece ansızın gidecekler. Gittiklerini kimse duymayacak bile. Opel fabrikası nooldu. Volkswagen aynı yere fabrika açıyordu nooldu. Onu bırak hazır fabrikası olan Honda nerde şu anda?

Andersenden masallar.

Yalan abicim. 1 milyar dolar para değil. Kaldı ki daha cebinden bi lira çıkmadan adam sözleşmeyi imzalattı hükümete. 2026 ya kadar elindeki malları çakacak bize. Hem hemşehrisi Chery de oyun dışı kalmış olacak. Ha bu arada fırsattan yararlanip seal u dm-i alabilirseniz alın. Fırsattır. Ama günün sonunda o fabrika hiç açılmayacak. Açılsa bile atölye tadında olacak. Sonra bir gece ansızın gidecekler. Gittiklerini kimse duymayacak bile. Opel fabrikası nooldu. Volkswagen aynı yere fabrika açıyordu nooldu. Onu bırak hazır fabrikası olan Honda nerde şu anda?

Andersenden masallar.
Elektrikli araç olduğu mu için mi bu kadar karamsar konuşuyorsun?

Elektrikli araç olduğu mu için mi bu kadar karamsar konuşuyorsun?
Yo değil. Aslında hybrit bu. Gerçi orası da komik. Bak senin yerli araban var tamam mı güya. Togg. Ama sen rekabet edemeyecegin bir markayı ülkene kendi elinle sokuyorsun. Şaka gibi.

Byd burada üretim yapmaz. Yaparsa maliyeti artar. Montaj yapacak. Amacı Avrupa'ya mal satmak. Çünkü doğrudan Çin'den satış yapamıyor gümrük yiyor.

Sen gümrük Birliğindesin. Rahatlıkla byd'leri Avrupa'ya cikarabilirsin.

Peki buna Volkswagen grubu ne diycek. Stalantis ne diyecek. Psa grubu ne diyecek. Ülkedeki otomotiv sektöründeki Otosan assan çelik motor mais koç dogus oto... Bunlara sordun mu sen ben böyle bişey yapıyorum diye.

Meletirler adamı. Para iktidardan güçlüdür.

Yo değil. Aslında hybrit bu. Gerçi orası da komik. Bak senin yerli araban var tamam mı güya. Togg. Ama sen rekabet edemeyecegin bir markayı ülkene kendi elinle sokuyorsun. Şaka gibi.

Byd burada üretim yapmaz. Yaparsa maliyeti artar. Montaj yapacak. Amacı Avrupa'ya mal satmak. Çünkü doğrudan Çin'den satış yapamıyor gümrük yiyor.

Sen gümrük Birliğindesin. Rahatlıkla byd'leri Avrupa'ya cikarabilirsin.

Peki buna Volkswagen grubu ne diycek. Stalantis ne diyecek. Psa grubu ne diyecek. Ülkedeki otomotiv sektöründeki Otosan assan çelik motor mais koç dogus oto... Bunlara sordun mu sen ben böyle bişey yapıyorum diye.

Meletirler adamı. Para iktidardan güçlüdür.
Tasarımları güzel görünüyor.:)

Ya işte o da komik. Bu linkini verdiğin araba küçük ama büyükten pahalı hale geliyor vergi indirimi ile. Çünkü atto tanıma uygun değil. Benim tepkim bu zaten. 1.300.000 liraya alınacak araba şu: (görsel alltta. Nedense artık isteğin yere istediğin görseli koyamıyorsun bozuldu forum)

Buna en yakın diğer marka araba phev Kia Sportage. Ama onun boş paketi yok. Dolusu 3.000.000
Nasıl rekabet edecek bu adam. Valla Hyundai Kia bu ülkenin bel kemiği. Bu adamlara bu hainlik yapılmaz.

Ekli dosyalar

• images.jpeg
    images.jpeg
    23.3 KB · Görüntüleme: 1
reis byd alın derse olabilir

Ya işte o da komik. Bu linkini verdiğin araba küçük ama büyükten pahalı hale geliyor vergi indirimi ile. Çünkü atto tanıma uygun değil. Benim tepkim bu zaten. 1.300.000 liraya alınacak araba şu: (görsel alltta. Nedense artık isteğin yere istediğin görseli koyamıyorsun bozuldu forum)

Buna en yakın diğer marka araba phev Kia Sportage. Ama onun boş paketi yok. Dolusu 3.000.000
Nasıl rekabet edecek bu adam. Valla Hyundai Kia bu ülkenin bel kemiği. Bu adamlara bu hainlik yapılmaz.
Fotoğraf eklerken istediğin yere ekleme yapabiliyorsun, belki anlık bir sorun olmuştur.

Bayisine gidip yerinde inceleme şansın oldu mu?

Neler yapacaklarını bir görmek gerekiyor ayrıca her bütçeye hitap edecek araç üretimi ile çok daha geniş kitlelere ulaşabiliyorlar.

Yerel haber sitelerine ilave olarak, inşaatı uzaktan takip edenler de zaman zaman kısa video paylaşıyorlar, şu aşamada ne zaman biteceği belli olmasa da çalışmalar devam ediyormuş.

Son düzenleme:
bizim togg yeni model çıkaracakmış
çıksın bakarız

Bütün parçaları kendim üreteceğim gibi bir beyanda bulundular, pek gerçekçi değil. Bu işin sonunda kara para aklanırsa şaşırmam. Ülke buna müsait.

Haberde diyo ki binlerce aracı gemiyle getiriyo. Fabrika burada olsa hazır araba getirmez. Banttan inince görürsün arabayı, gemide diil @Lefty

Haberde diyo ki binlerce aracı gemiyle getiriyo. Fabrika burada olsa hazır araba getirmez. Banttan inince görürsün arabayı, gemide diil @Lefty
Fabrika kurulana kadar araç satışını nasıl yapacaklar?:)

2026 yılında faaliyete geçeceği söyleniyor, bekleyip göreceğiz.

Fabrika açılışında henüz ilerleme yok ve anlaşılan o ki 2026 yılının sonunu bulabilir. :( Bu kadar gecikme sebebi nedir?

@climax in sesini duyar gibiyim: "Çünkü o fabrika hiç açılmayacak!"

Manisa'ya fabrika açma konusunda hükümetle anlaşan Çinli otomotiv üreticisi BYD, yeni bir fabrika açma kararı aldı.

Ankara ile Manisa'ya fabrika kurmak üzere anlaşan fakat uluslararası kamuoyu tarafından, "Türkiye'de fabrika kurulması konusunda pek de ilerleme yok" yorumlarının yaptığı BYD'den yeni bir fabrika hamlesi geldi.

Şirketten Türkiye'deki fabrika ile ilgili resmi bir açıklama gelmezken, BYD'nin Güneydoğu Asya'daki varlığını artırmak için Malezya'da bir üretim tesisi kuracağı duyuruldu.

Fabrikada üretimin 2026 yılında başlamasının beklendiği de kaydedildi.

Bu fabrikada dünyanın farklı bölgelerinden gelen hammaddenin kullanılacağı da belirtildi.

BYD'nin Asya-Pasifik bölgesinin satış bölümü genel müdürü Liu Xue Liang, "Malezya, her zaman BYD'nin en önemli pazarlarından biri oldu. Burada yolculuğumuzun yeni bir bölümüne giriyoruz" dedi.

BYD'nin Kamboçya'da da fabrika kurmayı planladığı öğrenildi.

Kaynak

depophotos-17811368-9zxe.jpg

Geri