Manipülatif Övgü

• Kullanıcı Nef'
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bir şeyler okurken karşıma çıktı bu tabir
Çok tehlikeli ve övülene bir tuzak, istediğini yaptırmak adına aşırı, sahte ve yapay övgüleri havada uçuşturur..karşısındakinin ihtiyacı da vardır bu övgülere ve bunu bilir
Öven kişi bu işin ustası haliyle, kendine yatırım yapıyor
İstediği yapılmayınca da uuuuuuu tahmin edersiniz artık .p

Kimse kimseyi içinden geldiği için övmez ki. Çoğu pohpohlamadır, sahtedir zaten. İstisnalar var. Zaten bence insandan çok, övgüyü yaratıcı hakediyor. İnsanın manipüle etmediği ne kaldı?

Evet bugün oldu tam da.
Kendisini dinletmek icin, hic bilmedigim alakam olmayan konuda ismimle hitap ederek " sen daha iyi bilirsin gerci " diyor. Yok bilmiyorum, nerden biliyim alakam yok, diyemiyorum.. sirf kendisini pür dikkat dinleyelim diye..

Aslinda cok degisik taktikleri var bu kisiyi az daha incelesem manipulasyonda cok ilerleme kaydederim. Ama niyetini bastan bilince tahammul edemiyorum .p

Bu şey değil mi ya müdürler ve patronlar.. .p

Çok güzel laf cambazlığı yaparlar karşısındakini salak sanarcasına kiminde işe yarar ya tutarsa misali..

Bir şeyler okurken karşıma çıktı bu tabir
Çok tehlikeli ve övülene bir tuzak, istediğini yaptırmak adına aşırı, sahte ve yapay övgüleri havada uçuşturur..karşısındakinin ihtiyacı da vardır bu övgülere ve bunu bilir
Öven kişi bu işin ustası haliyle, kendine yatırım yapıyor
İstediği yapılmayınca da uuuuuuu tahmin edersiniz artık .p
Grup dağılmasın diye herhangi bir kişiye yapılan günlük yalakalık diye anladım ben

Sanalda da reelde de bolca karşılaşıyorum bunlarla.
Uyanık olmalı.

Hee.
Misal asla tasvip etmeyeceği davranışları sırf sevmediği insanlara yapıyor diye birini övebiliyorlar. Tepki çekmemek adına ilgili davranışını değil de, başka bir yönünü övüyorlar. (manipülasyon içinde manipülasyon jklj) Baya prof. olan var; karşısındakinin zekasını hafife almayip, nabız şerbet misali nerede nasıl öveceklerini iyi hesaplıyorlar. Kurbanın ayıkması için gerçekten sağlam objektif kalması gerekiyor.
Manipülatör burada kişiyi sevmediği insanlara yanaştırmayıp, kişinin sevmediklerine karşı toksik davranışlarını dolaylı destekleyerek konsolide etmeyi, sömürmeyi hedefler. Ellerinde patlayınca da arsızca ağlıyorlar yine ;'' Bak ona onca şeye rağmen değer verdim o yine şunu şunu yaptı; ezik, yalaka'' diye... Pes :d
Ah canım, ne iyisindir sen.

reel hayatımda etrafımda böyle insanlar yok benim ya. zaten iş arkadaşım yok, eski iş arkadaşlarım var. aynı iş yerindeyken pek samimiyet kurmam. yakın arkadaşlarımdan da yok, çok şükür. nyc, olaya farklı bir yorum katmış. bana kendimi hatırlattı. lgjbf yaşadığım bu durumdan daha önce de bahsetmiştim. zamanında sağlı sollu üye zorbalarken, benimle arkadaşlık edenler; sevmediği üyeler buna maruz kalınca alkış tutar, özelden tebrik mesajları yağdırırdı. durum tam tersine dönünce de her önüne gelene zorba olduğumu, benden uzak durmaları gerektiğinden bahsetmişler. ( :) ) birkaç kişi de “stockun gazına geldim” falan diye dolanıyormuş.ghghj tamam, benim de bir tık manipülatif yönüm var ama bu kadar kudretli olduğumu bilmiyordum.ghljg bir kişi be, bir kişi de “benim de yoğurdum ekşi” demez mi ya?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Övgüler zaten sahte ve çıkarcıdır. Takdir etmek, saygı duymak ise çok farklıdır. Biri tanımadan siz övüyorsa başka çıkarları vardır. Sözlerin davranışlara yansımadığı hiçbir iltifatı da samimi görmem. Böyle kişilerle karşılaştıkça birisi beni iyi niyetli olarak övse bile “böbreğime mi göz dikti acaba” diye düşünüyorum. 😂​

gündelik hayatta erkekler kadınları tavlayabilmek için bunu sürekli yapıyorlar zaten.

birisi bize "bu işi senden başka yapabilen yok" dese kendimizi bulunmaz hint kumaşı zannederiz ama alttan alta sorumluluk yüklemesi yapıyordur........

+ sende bunu yedin?
- evet abi. çay soylim mi abi?

@RK gerçekten güzel ilerliyorsun dürtme butonu falan diyorsun birde titreşim yaparsan seni kral diye anariz 🤣

• Kahkaha
Tepkiler: RK
İşte, sırf bu tür manipülasyonlara kanmasın, ezilmesin diye eğittiğim elemanı şimdi ben zor kontrol ediyorum.

Son düzenleme:
@RK gerçekten güzel ilerliyorsun dürtme butonu falan diyorsun birde titreşim yaparsan seni kral diye anariz 🤣

İste budur
Serçe uygulamali anlatıyor, anlamayan anlasin diye

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Prososyal yalan

Insan sosyal bir varliktir malumunuz.
Belirli bir cerceve icinde görülmek, takdir edilmek ister.
Kisiligi ile basaramayinca yalana bas vurmasi kacinilmaz bir durumdur.

BUnu belirli periodlar icinde herkes yapmistir.
Sknti surada basliyor; refleksiyon yasayamayip,olgunlasmiyorsa birey,bu yalanlar onun gercegi olur.
Sözüm gecsin,algilanayim illa diyerek,abartili övgüleri yalanlarla süsleyip, hatta karsisindakini idealize ederek algi operasyonu yürütebilir.

Bu duruma düsecek insan sayisi da az degil.

Sonra su dilemma cikiyor,
Böyle insanlarin varolusuna, bireyin ne gibi katkisi olabilir?
Manipulasyona ugrayanin da, kisilik sorunlari yok mudur?
Vardir.

Bu dinamikte iki taraf da skntilidir.

Övün tabii,yüreklendirin.
Abartmayin.

Geri