'Mangalda tuvaletten daha çok bakteri var'

Konu sahibi son olarak 632 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
'Mangalda tuvaletten daha çok bakteri var'

Son yapılan bir araştırmaya göre mangal üzerinde oluşan bakterilerin tuvalet klozetindekinden daha fazla olduğu ortaya çıktı.

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmada mangal üzerinde oluşan bakteri oranının tuvalet klozeti üzerinde üreyen bakterilere göre 2 kat daha fazla olduğu bildirildi.

Hijyen uzmanı Doktor Lisa Ackerley, açık havada yapılan bir mangalın her 100 santimetresinde 1.7 milyon bakteri olduğunu açıkladı. Bu sayı tuvalet klozetiyle karşılaştırıldığında mangalda yüzde 124 daha fazla bakteri oluştuğu ortaya çıktı.

Daily Mail'in haberine göre, temiz mangalların da üzerinde üreyen bakteriler, koli basili (e coli), salmonella ve listeriyaya dönüşerek ciddi sağlık sorunları yaratıyor. Bu bakterilerin üzerinde pişirilen yemeklere geçmesi halinde şiddetli kusma ve ishale neden oluyor.

Mangal üzerinde oluşan bakteriler, çevresindeki alanın hijyenik olmaması, ızgarada kalan yemek artıkları ya da kuşlar dahil olmak üzere hayvanların dışkısından kaynaklanıyor. Ackerley, İngiltere'de mangal yapanların sadece yüzde 36'sının sık sık mangalını temizlediğine dikkat çekti.

Ackerley, koli basili ve salmonella bakterilerinin çocuk ve yaşlılar için çok tehlikeli olduğuna dikkat çekerek, mangal çevresinin dezenfekte edilmesinin ve sık sık el yıkayarak hijyen sağlanabileceğini belirtti.

ZiFiR. üstadım sen boyle bırsey ıddıa edıyorsan bır bıldıgın var demekkı paylasırmısın bızde bılelım.havanın oksıjenın olmadıgı bır yerde yasamda olmaz senın dedıgın gıbı olursa dunyada sadece sayılı ınsanlar kalır

Ankara ya yolunuz düşerse beklerim kardeşlerim :D Geçenlerden bi görüntü

972340_133489980181891_43946660_n.jpg

PRoFessoR yok dostum birşey bildiğimden değil ama şöyle etrafa baktığımızda ağaçlar kesiliyor taş yapılar dikiliyor mütahitler yarış yapıyor çocukken tabiri caizse osuruk ağaçları vardır bilir misin havaya en çok oksijeni sağlayan ağaçmış bende yeni öğrendim o pis kokmasının sebebi oksijen sağlaması imiş ben şuan hiç etrafda göremiyorum

Hiç farketmez yoldaş , nezaman istersen sen :D saat bile farketmez hemde :D

PRoFessoR yaa bi yiyebildigim mangal zaten dogru dürüst bide gelmis böyle haberler yayinliyosun sinir oldum sana:D:D

PRoFessoR yaa bi yiyebildigim mangal zaten dogru dürüst bide gelmis böyle haberler yayinliyosun sinir oldum sana:D:D

halkı bılınclendırmek lazım. ama Santiago nunda dedıgı gıbı onun lezzetı demekkı bakterıdne gelıyor.
kaldıkı suana kadar kac kısı mangalı yedıkten sonra hasta olmus :D:D anlayacan bu herıfler trıvırıdan arastırma yapmıs bıze geleydı soylerdık herseyı:D:D:D

Bensiz mangal yapmayin döverim sizi :S

PRoFessoR yok dostum birşey bildiğimden değil ama şöyle etrafa baktığımızda ağaçlar kesiliyor taş yapılar dikiliyor mütahitler yarış yapıyor çocukken tabiri caizse osuruk ağaçları vardır bilir misin havaya en çok oksijeni sağlayan ağaçmış bende yeni öğrendim o pis kokmasının sebebi oksijen sağlaması imiş ben şuan hiç etrafda göremiyorum

hayır ustadım o agacları bılmıyorum.bahsettıgın soruna sonuna kadar katılıyorum.buna onlem almaya calısıyorlar ama ne kadar basarılı olurlar bılemem.havamızın kırlendıgının en barız goruntusu sık sık hasta olmamız ınsan omrunun kısalması bu dahada dusucek gıbı.bakalım ne olucak

Zaten İngilterede yapılmış araştırma yoldaş.Ne anlar onlar mangaldan demi :D

Herzaman beklerim @ZiFiR :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri