Mandela Etkisi - Gerçek Sandığınız Durumların Aslında Hiç Olmadığını...

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Mandela etkisi kavramı ilk olarak 2010 yılında Fiona Broome adlı bir blog yazarı tarafından ortaya atılmıştır. Fiona Broome, kendisinin dışında başka insanların da Nelson Mandela’nın seksenli yıllarda hapiste iken öldüğü fikrine sahip olduğunu fark etti. Gerçek ise Mandela’nın ölümünün 2013 yılının sonlarında gerçekleşmiş olduğuydu. Bu yaygın ve hatalı fikrin neden oluştuğunu merak eden Broome, toplumun büyük çoğunluğunca yaygın olarak yanlış hatırlanan birçok farklı durumla karşılaştı. Hatta bazı kişilerin daha da ileri giderek bu hiç yaşanmamış durumlar ile ilgili ayrıntıları anlattığını fark etti.

Örnekler

1- Mickey Mouse’un Hiçbir Zaman Pantolon Askısı Olmadı!

8PlO2d.jpg

2- Monopoly’nin Maskotu Olan Zengin Adamda Hiçbir Zaman Mercek Yoktu

m4GbEV.jpg

2- Star Wars’ta “Luke, I’m your father” Sahnesi Yoktur!

ErVLrn.jpg

3- La vache qui rit’in Maskotu olan İneğin Burnunda Halka Hiç Olmadı!

ZML6ZZ.jpg

4- Volkswagen logosundaki V ve W Harfleri Birleşik Değildir!

DBl13z.jpg

5- Pikachu’nun Kuyruğunda Siyahlık Hiçbir Zaman Yoktu!

BvZnv9.png

6- Temel Reis’in İki Kolunda da Dövme Var!

o0A502.jpg

7- KitKat Yazılışı hiçbir Zaman Kit-Kat Değildi!

jX4MXJ.jpg

8- Bir Queen Efsanesi Olan “We are the Champions” Şarkısı “of the world” Şeklinde Bitmez!

2n2dnv.jpg

9- C3PO Tamamen Altın Renginde Değildir!

ZML6MA.jpg

10- “Kuzuların Sessizliği” Filmindeki En Meşhur Sahnesi “Hello, Clarice.” Diye Bir Sahne Yok!

d8nr74.jpg

11- Bir Türkiye Efsanesi: Hugo’ya Hiçbir Zaman Küfreden Çocuk Olmadı!

njAdjg.jpg

12- Bir Diğer Efsane Film “Forrest Gump”ta da “Life is like a box of chocolates” Diye Bir Söz Geçmez!

QvR5pk.jpg

13- Ford Logosundaki Kısa F Çizgisinde de Bir Kıvrım Bulunuyor!

VPlOPV.jpg

Alıntı​

Hayatımın en büyük mandela etkisine rahmetli annem sebep olmuştur bende ..
Yirmili yaşlarıma kadar hamsinin kılçığı yok sanırdım ve kılçıksız,yemesi zahmetsiz bir balık olduğuna inandığımdan hamsiyi sever, annem de hep hamsi yapardı bana .. Sonradan fark ettim meğer anneciğim kılçıklarını özenle ayırırmış önceden .. Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....

Geri