Makine Önlisans İçin Yardım

Konu sahibi son olarak 2880 gün önce görüldü
İyi günler.
Ben meslek lisesi (bilgisayar destekli makine) bölümü ve Sakarya MYO dan makine bölümü mezunuyum.
Lise ve MYO da autocad ve solid derslerinde en iyilerdendim, Cnc torna ve freze kodlamalarda da iyiydim.
Okulda yaptığımız çizimler iş hayatında ne kadar yararlı olur onu merak ediyorum ?
21 yaşındayım ve daha önce okul stajları hariç, biryer de çalışmadım.
Mesleği bunun üzerine olan, bana fikir verebilecek biri var mı acaba ?
Bu yönden kendimi geliştirebileceğim ne tarz yerlerde çalışabilirim ?

Açık konuşmak gerekirse autocad ve solid e teknik resmi verilen bir parçayı işlemesi kolay. Youtube da videoları izleyip uygulamaya çalışan çoğu kişi belli bir noktaya geliyor zaten. Örnek vererek anlatayım. Bir dişli pompa var önünde sökümünü yapıp ölçü aletlerini kullanarak tüm ölçümlerini yapabilir misin? Dişli hesabını yapabilir misin? gibi. Bu yaptığın hesaplamalar ve ölçümler doğrultusunda bunu autocad veya solid e dökebilir misin? Autocadi çok seven biri değilim ama solid gerçekten önü parlak bir program. 3D yazıcılarla çok güzel projelere imza atılabilecek bir program.
Ben makine müh mezunu değilim. Fakat nacizane tavsiyem bu alanda ilerlemek yerine yeni mezunsun belli ki makine mühendisi icraatlerini gerçekleştirebileceğin üstündeki hamlığı atabileceğin bir yerde çalışman ve bildiklerini kendine, bilgine avantaj olarak sunman. Bunlar tek başına seni çok ileriye götürmez.

büyük sanayilerde çalışabilirsin ilk başlarda dönemlik girersin sonra işkur aracılğığı ile kadro veriyorlar

Yorum için çok teşekkür ederim, dişli bir pompayı açıp kumpas yada diğer aletler ile ölçe bilirim, onları Solid de katı olarak çizmekte zor değil benim içim, fakat hesaplamayı unuttum diyebilirim.Başta küçük işletmelerde çalışmayı ben de düşünüyorum fakat çoğu montaj üzerine olunca istediğim şeyleri öğrenebilecek miyim ondan şüpheliyim. Youtube' da öğretici videoları çizmem birkaç dakikamı almıyor. Birde şuan 2020 ye kadar tecilliyim dgs ye girdim ama sanırım 250 puanda kalıyorum müh. ler 265 te filan açılıyor. Ne işi üzerine çalışma yapan bir yer aramam lazım burada sıkıntı çekiyorum doğrusu. Sakarya sanayi bakımından çok büyük ve geniş yelpazesi var o yüzden seçmekte sıkıntı çekiyorum sanırım.

İmkanın varsa makine mühendisleri odasına git. Hem deneyimli kişilerden fikir alırsın hem seni severlerse referans olabilme ihtimalleri var.
Okulun mezunlar derneği veya ona benzer bir kuruluşu varsa ziyarete gidebilirsin.
Onun dışında mezunların olduğu facebook grubu vs bir şey vardır mutlaka oraya ulaşmaya çalışabilirsin. Buradan pek bir şey çıkacağını sanmıyorum. Ben üniversiteye girdiğimden beri sosyal medyadan bana ulaşıp bölüm hakkında soru soran çok fazla insan oldu. Yadırganacak bir durum değil.

Geri