Makbul olan duâlar

S
  • Kullanıcı She`
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - İlmihal
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cennet'te fidan dikmek istermisiniz?
"Sübhanallahi velhamdulillahi ve la ilahe illallahu vallahu ekber" deyiniz.​

Ebu-l Faruk Süleyman Hilmi Tunahan k.s. Hazretlerinden

Ey Cemaatı müslimin !

Allahımızın şu üç aylarında , şu üç mihrablı camide, sizlere üç hediyem olsun :

1- Cemaatle namaz kılarken, İFTİTAH TEKBİRinden sonra, SÜBHANEKE yi müteakiben, EUUZUBİLLAHI MINEŞŞEYTANİRRACİİM ide okuyup, BESMELE´yi imam efendiye bırakınız.

EUZU sebebiyle şeytanın vesvesesinden emin olursunuz.

2- Namazda, Kade-i ahirede, TAHİYYAT, SALLİ BARİK ve RABBENA lardan sonra TEŞRİK TEKBİRİ getirip öyle selam veriniz.

3- Salati vitirde KUNUT DUA larını okuduktan sonra, rukua varmazdan önce SALATI-MÜNCIYE´yi okuyup öyle rukua varınız.

Zira, Salati-vitr, gecenin son namazı olduğundan günde beş vakit kıldığımız namazın sonunda, vazifeli melekler alıp, vechi Rahmana arz´a götürürken, Rasulullah Efendimiz üzerine getirilen salevatı şerife mührünü namazların ahirinde götürdüklerinde, tereddüt etmeden Cenabı Hakka arz ederler.

Namazlarımızın kabülüne vesile olur.

Bu Hediyelerimi kabul edip yaptığınızda, hasıl olan sevab size aittir. Eğer bir vebal varsa, Oda benim boynumadır ” buyurmuşlardır.

Yine Efendi Hz.leri ( k.s.) buyururlar ki :

Namazın akabinde tesbih duası için okuduğumuz AYETÜL KÜRSİ yi müteakiben, İHLASI ŞERİF, FELAK, NAS surelerini de okuyunuz.

Zira bunları okuduktan sonra tesbihlere geçilirse, Cenabı Hakk, gerek içimizdeki hastalıklara ve gerekse dıştan gelecek hastalıklara, bela ve musibetlere bu sureler sebebiyle mani olur. Nefsimizden ve dıştan gelecek hastalıklara şifa ihsan eder, bela ve musibetlerden muhafaza buyurur.

Ayrıca ; iki rekat son sünneti olan vakit namazlarının , bu son sünnetlerinin edasında da , Fatiha´dan sonra zammı sure olarak FELAK ve NAS surelerini okuyunuz.Bunun esrarı ; sihirden korunmaktır.

Yani buna devam edenler sihrin kötü tesirlerinden hıfz u himaye olunurlar.

KUMEYL DUASI'INDAN
Allah'ım, bedbahtlıkların inişine sebep olan günahlarımı bağ...ışla.
Allah'ım, nimetlerini değiştiren günahlarımı affet.
Allah'ım, duaların kabulünü engelleyen günahlarımı affet.
Allah'ım, belâlar getiren günahlarımı affet.
Allah'ım işlediğim bütün günahları ve yaptığım bütün hataları affet.
Allah'ım, zikrinle Sana yaklaşırım ve kendi hürmetine Senden şefaat diliyorum.
Cömertliğinden, beni kendine yaklaştırmanı diliyorum.
Bana şükrünü öğretmeni ve zikrini ilham etmeni diliyorum.
Alanlım senden huzû, tevazu ve huşu diliyorum.
Ve bana müsamaha etmeni, bana merhamet etmeni ve bana verdiğine razı ve kanaatkâr kılmanı, beni her durumda mütevazi kılmanı diliyorum.
(AMİN)

ask duasi

Rabbim
Bir insan koy kalbime
Ama o insan senin de
sevdigin olsun

Ve bana öyle bir insan sevdir ki
O insanin kalbi Seninle sevisen bir mabed olsun.
Beni öyle bir insanla bulustur ki benden önce
Onunla bulusmus olan sen olasin

Onunla el ele tutustugumuzda
Ikimizin uzerinde Senin elin olsun

Bana öyle gözler göster ki
Ben o gözlerden sana bakayim

Bana öyle bir sevgili ver ki
O gözler cennete acilan iki pencere olsun

Onunla oyle bir yolda yürüyelim ki
Kilavuzumuz sen olasin ey Rabbim

Oyle bir sevgili verki bana
Ona sarildigimda kainat bize baksin
Birbirine sarilsin

Sevgimiz kurtla kuzulari baristirsin
Bize bakip seytan Adem'e secde etsin
Günah sevap ugruna kendini feda etsin
Olüler birer birer uyansin sevgimizle

Bize öyle bir sevgili ver ki Rabbim!
Sevgimizde Muhammed sevilsin

Oyle sevelimki birbirimizi
Hz. Hatice göklerden bize seslensin
Ve desin ki

"Bak ya Muhammed bak su sevgililere onlar bizde... bizde onlardayiz.

Bak Askimiz birkez daha yasaniyor yer yüzünde..
Allah Askimizi öyLe cok seviyorki binlerce insana yasatiyor

Şükredecek ne çok şey var değil mi ? Verdiğin Herşeye Şükürler Olsun ALLAH'ım dıyen kaç kişiyiz.

312881_284404478266388_105199079520263_829361_1170824952_n.jpg

Verdiğin Herşeye Şükürler Olsun ALLAH'ım..

Çok şükür yarabbim herŞey için..

Cuma Günü Hutbede Dua
Cuma Namazından önce dua
Cuma hutbesi

(397) Enes bin Malik (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

“Bir kimse Cuma günü minberin karşısındaki kapıdan içeriye girdi. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ayakta hutbe okuyordu. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in karşısında dikilip:

−Ya Rasulallah! Davarlar helak oldu ve yollar kesildi. Allah’a dua et de imdadımıza yetişsin dedi.

Enes (Radiyallahu Anh) dedi ki:

−Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) elini kaldırdı ve:

‘Allahumme Eskına, Allahumme Eskına, Allahumme Eskına’ dedi.

Enes (Radiyallahu Anh) devamla şöyle dedi:

−Allah’a yemin ederim ki, o sırada biz, gökyüzünde ne kalın ne de ince buluttan bir şey görmüyorduk. Bizimle Seli Dağı arasında o zaman hiçbir ev hiçbir konak da yoktu.

−Derken Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in arkasından kalkan şeklinde bir bulut belirdi. Semanın ortasına ulaşınca yayıldı. Sonra yağmur yağmaya başladı.

−Allah’a yeminle söylüyorum, biz altı gün güneşin yüzünü göremedik. Sonra öbür Cuma günü Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) yine ayakta hutbe okurken, aynı kapıdan bir kimse girdi, Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in karşısında dikilip:

−Ya Rasulallah! Mallar helak oldu, yollar da kesildi. Allah’a dua et de bu yağmuru durdursun dedi.

−Bunun üzerine Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ellerini kaldırdı ve:

‘Ey Allah’ım! Etrafımıza, üzerimize değil. Ey Allah’ım! Tepelere, dağlara, kelelere, bayırlara, derelere ve ağaçlıklara yağdır’ buyurdu.

−Bunun üzerine yağmur kesildi. Namazdan çıktığımızda güneş altında yürüyorduk...”

Buhari 967, Müslim 897/8, Malik 1/191, Ebu Davud 1174, Nesei 1514, İbnu’l-Carud 256, İbni Hibban 992, Beyhaki 3/353, 355, Ahmed 3/104, 187, Albânî İrva 416

şükürler ola..YAradanım

şükürler yarabbii ...

Her şeyden önce şunu çokiy bilmemiz lazım ki çaresizlik insan içindir.

Allah için çaresizlik yoktur.Kuran-ı Kerim her alanda bize rehber olan bir kitaptır. Bu rehberliğini hastalanınca ne yapmamız gerektiği husularda da bize göstermektedir.

Bu konuda Kuran en güzel örneği Hz. Eyyüp (a.s) mın hayatıyla bize anlatmaktadır. Hz. Eyyüp a.s yaşadığı zaman itibari ile çaresiz bir hastalığa yakalanmıştır. Bütün vücudu yara bere içerisinde kalmış. Fakat o hastalığın verdiği sıkıntılara sabrederek Allah’a şükretmiştir.

Sonunda “Rabbi enni messenniyeddurru ve entte erhamürrahimin.” anlamı :

Rabbim bana zarar dokundu (hastalandım. sen erhamürrahiminsin. diye dua etmiş ve hastalıktan kurtulduğu gibi hem de gençleşmiştir. İnşallah bizlerde sıkıntılara maruz kaldığımızda Hz. Eyyüp a.s gibi tam bir teslimiyetle Allah’a tevekkül ve iman edip ve de dua edersek her türlü maddi ve manevi hastalıklardan kurtuluruz. Ve şuna da kesinlikle inanmamız lazım aciz olan insandır çaresizlik insan için geçerli bir durumdur.

Allah için değil. Zaten dua aciz bir varlık olan insanın, sonsuz kudret sahibi olan Allah’tan yardım dilemesidir.

Yüksel UÇAR

şükürler olsun ..her nimetine her verdiğine allahım

İsmi Azam ve Esma-ül Hüsna Duaları

İsm-i Azam ve Esma-ül Hüsna Duaları - 1

Hz. Büreyde (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm), bir adamın şöyle söylediğini işitti: "Allah'ım, şehâdet ettiğim şu hususlar sebebiyle senden talep ediyorum: Sen, kendisinden başka ilah olmayan Allah'sın, birsin, samedsin (hiçbir şeye ihtiyacın yok, her şey sana muhtaç), doğurmadın, doğmadın, bir eşin ve benzerin yoktur." Bunun üzerine Efendimiz (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular:"Nefsimi kudret elinde tutan Zât'a yemin olsun, bu kimse, Allah'tan İsm-i Âzamı adına talepte bulundu. Şunu bilin ki, kim İsm-i Âzamla dua ederse Allah ona icâbet eder, kim onunla talepde bulunursa (Allah ona dilediğini mutlaka) verir." [Tirmizî, Daavât 65, (3471); Ebû Dâvud, Salât 358, (1493).]

AÇIKLAMA:

1- Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm), burada, dua ederken İsm-i Âzam şefaatçi yapılarak
istendiği taktirde Cenâb-ı Hakk'ın isteneni vereceğini ifâde buyuruyor. Müteâkiben göreceğimiz üzere (1974 numaralı hadis) Allah'ın doksan dokuz ismi vardır. Bunlardan biri, İsm-i Âzâm'dır. İsm-i Azâm'ın hangisi olduğu kesin şekilde belirtilmemiştir.

2- Tîbî demiştir ki: "Bu hadis delâlet eder ki: "Allah'ın bir İsm-i Âzam'ı var, o şefaatçi yapılarak dua ederse icâbet eder ve o isim burada mezkurdur. Keza hadiste: "Allah'tan başka şeylerden yüz çevirerek, tam bir ihlâsla zikredilen her isim, İsm-i Âzam'dır, zira harflerin birbirine karşı farklı bir şerefi yoktur" diyenlere de hüccet vardır. Başka hadislerde de benzer şeyler zikredilmiştir. Onlarda, bu hadiste bulunmayan isimler de mevcuttur. Ancak, hepsinde "Allah" kelimesi mevcuttur. Bu durumdan hareketle İsm-i Âzam'ın "Allah" lafzı olduğuna hükmedilmiştir."

3- Hadiste dua etmekle, istemek (talepte bulunmak) arasında bir tefrik yapılmamaktadır. Buna göre, kulun: "Falanca şeyi bana ver" sözü, onun istemesi, taleb etmesidir. Dua ise, kulun nida ederek "Ey Rabbim! diye seslenmesidir. Rabb Teâla bu seslenmeye: "Lebbeyk ey kulum (ey kulum söyle ne istiyorsun?" diye cevap verir.Bu durumda kulun istemesine mukabil Rabb'in vermesi (îta etmesi) vardır. Şu halde, dua ve isteme arasında belirtilen bu fark mevcuttur. Bu ince farkın her zaman gözetilmeyip, birinin diğeri yerine kullanılması da câizdir, vâkidir. Nitekim Tîbî der ki: "Duaya icabet, dua edenin, duayı kabul edenin yanında bulunduğuna delâlet eder, bu da, îtanın (vermenin) hilâfına ihtiyacın yerine getirilmesini tazammun eder. Şu halde ikincisi daha üstündür."

Kütub-u Sitte Şerhi, Prof.Dr. İbrahim Canan, Cilt 16-17
ـ1ـ عن بريدة رَضِىَ اللّهُ عَنْه قال: ]سَمِعَ النَّبىُّ # رَجًُ يَقُولُ: اللَّهُمَّ إنِّى أسْألُكَ بِأنِّى أشْهَدُ أنَّكَ: أنْتَ اللّهُ َ إلَهَ إَّ أنْتَ ا‘حَدُ الصَّمَدُ الذى لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفْواً أحَدٌ، فقَالَ: وَالَّذِى نَفْسِى بِيَدِهِ لَقَدْ سَألَ اللّهَ بِاسْمِهِ ا‘عْظَمِ الَّذِى إذَا دُعِِىَ بِهِ أجَابَ، وَإذَا سُئِلَ بِهِ أعْطَى[. أخرجه أبو داود والترمذى .

Peygamber Efendimizin Duaları (İsm-i Azam ve Esma-ül Hüsna Duaları)

ـ1ـ عن بريدة رَضِىَ اللّهُ عَنْه قال: ]سَمِعَ النَّبىُّ # رَجًُ يَقُولُ: اللَّهُمَّ إنِّى أسْألُكَ بِأنِّى أشْهَدُ أنَّكَ: أنْتَ اللّهُ َ إلَهَ إَّ أنْتَ ا‘حَدُ الصَّمَدُ الذى لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفْواً أحَدٌ، فقَالَ: وَالَّذِى نَفْسِى بِيَدِهِ لَقَدْ سَألَ اللّهَ بِاسْمِهِ ا‘عْظَمِ الَّذِى إذَا دُعِِىَ بِهِ أجَابَ، وَإذَا سُئِلَ بِهِ أعْطَى[. أخرجه أبو داود والترمذى .

Hz. Büreyde (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm), bir adamın şöyle söylediğini işitti: "Allah'ım, şehâdet ettiğim şu hususlar sebebiyle senden talep ediyorum: Sen, kendisinden başka ilah olmayan Allah'sın, birsin, samedsin (hiçbir şeye ihtiyacın yok, her şey sana muhtaç), doğurmadın, doğmadın, bir eşin ve benzerin yoktur." Bunun üzerine Efendimiz (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular:"Nefsimi kudret elinde tutan Zât'a yemin olsun, bu kimse, Allah'tan İsm-i Âzamı adına talepte bulundu. Şunu bilin ki, kim İsm-i Âzamla dua ederse Allah ona icâbet eder, kim onunla talepde bulunursa (Allah ona dilediğini mutlaka) verir." [Tirmizî, Daavât 65, (3471); Ebû Dâvud, Salât 358, (1493).]

AÇIKLAMA:
1- Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm), burada, dua ederken İsm-i Âzam şefaatçi yapılarak
istendiği taktirde Cenâb-ı Hakk'ın isteneni vereceğini ifâde buyuruyor. Müteâkiben göreceğimiz üzere (1974 numaralı hadis) Allah'ın doksan dokuz ismi vardır. Bunlardan biri, İsm-i Âzâm'dır. İsm-i Azâm'ın hangisi olduğu kesin şekilde belirtilmemiştir.
2- Tîbî demiştir ki: "Bu hadis delâlet eder ki: "Allah'ın bir İsm-i Âzam'ı var, o şefaatçi yapılarak dua ederse icâbet eder ve o isim burada mezkurdur. Keza hadiste: "Allah'tan başka şeylerden yüz çevirerek, tam bir ihlâsla zikredilen her isim, İsm-i Âzam'dır, zira harflerin birbirine karşı farklı bir şerefi yoktur" diyenlere de hüccet vardır. Başka hadislerde de benzer şeyler zikredilmiştir. Onlarda, bu hadiste bulunmayan isimler de mevcuttur. Ancak, hepsinde "Allah" kelimesi mevcuttur. Bu durumdan hareketle İsm-i Âzam'ın "Allah" lafzı olduğuna hükmedilmiştir."
3- Hadiste dua etmekle, istemek (talepte bulunmak) arasında bir tefrik yapılmamaktadır. Buna göre, kulun: "Falanca şeyi bana ver" sözü, onun istemesi, taleb etmesidir. Dua ise, kulun nida ederek "Ey Rabbim! diye seslenmesidir. Rabb Teâla bu seslenmeye: "Lebbeyk ey kulum (ey kulum söyle ne istiyorsun?" diye cevap verir.Bu durumda kulun istemesine mukabil Rabb'in vermesi (îta etmesi) vardır. Şu halde, dua ve isteme arasında belirtilen bu fark mevcuttur. Bu ince farkın her zaman gözetilmeyip, birinin diğeri yerine kullanılması da câizdir, vâkidir. Nitekim Tîbî der ki: "Duaya icabet, dua edenin, duayı kabul edenin yanında bulunduğuna delâlet eder, bu da, îtanın (vermenin) hilâfına ihtiyacın yerine getirilmesini tazammun eder. Şu halde ikincisi daha üstündür."

İsm-i Azam ve Esma-ül Hüsna Duaları - 2

ـ2ـ وعن محجن بن ا‘درع رَضِىَ اللّهُ عَنْه قال: ]سَمِعَ النَّبِىُّ # رَجًُ يَقُولُ: اللَّهُمَّ إنِّى أسْألُكَ بِاللّهِ ا‘حَدِ الصَّمَدِ الذى لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدُ وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفْواً أحَدٌ، أنْ تَغْفِرَ لِى ذُنُوبِى إنَّكَ أنْتَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ، فقَالَ: قَدْ غُفِرَ لَهُ، قَدْ غُفِرَ لَهُ[. أخرجه داود والنسائى .
Mihcen İbnu'l-Edra' (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bir adamın: "Ey Allah'ım, bir ve samed olan, doğurmayan ve doğurulmayan, eşi ve benzeri de olmayan Allah adıyla senden istiyorum. Günahlarımı mağfiret et, sen Gafûrsun, Râhimsin!" dediğini işitmişti, hemen şunu söyledi:"O mağfiret edildi. O mağfiret edildi. O mağfiret edildi!" [Ebû Dâvud, Salât 184, (985); Nesâî, Sehv 57, (3, 52).]

İsm-i Azam ve Esma-ül Hüsna Duaları - 3

ـ3ـ وعن أنس رَضِىَ اللّهُ عَنْه قال: ]دَعَا رَجُلٌ فقَالَ: اللَّهُمَّ إنِّى أسْألُكَ بِأنَّ لَكَ الحَمْد، َ إلَهَ إَّ أنْتَ المَنَّانُ، بَدِيعُ السَّموَاتِ وَا‘رْضِ ذُوالجََلِ وَا“كْرَامِ، يَاحَىُّ يَاقَيُّومُ، فقَالَ النَّبىُّ #: أتَدْرُونَ بِمَ دَعَا؟ قَالُوا: اللّهُ وَرَسُولُهُ أعْلَمُ، قالَ: وَالَّذِى نَفْسِى بِيَدِهِ لَقَدْ دَعَا اللّهَ بِاسْمِهِ ا‘عْظَمِ الَّذِى إذَا دُعِىَ بِهِ أجَابَ، وَإذَا سُئِلَ بهِ أعْطى[. أخرجه أصحاب السنن .
Hz. Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Bir adam şöyle dua etmişti: "Ey Allah'ım , hamdlerim sanadır, nimetleri veren sensin, senden başka ilah yoktur, Sen semâvat ve arzın celâl ve ikrâm sahibi yaratıcısısın, Hayy ve Kayyûmsun (kâinatı ayakta tutan hayat sahibisin.) Bu isimlerini şefaatçi yaparak senden istiyorum!"(Bu duayı işiten) Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) sordu:"Bu adam neyi vesile kılarak dua ediyor, biliyor musunuz?""Allah ve Resûlü daha iyi bilir?""Nefsimi kudret elinde tutan Zât'a yemin ederim ki, o Allah'a, İsm-i Âzam'ı ile dua etti. O İsm-i Âzam ki, onunla dua edilirse Allah icabet eder, onunla istenirse verir." [Tirmizî, Daavât 109 (3538); Ebû Dâvud, Salât 358, (1495); Nesâî, Sehv 57, (3, 52).]

İsm-i Azam ve Esma-ül Hüsna Duaları - 4

ـ4ـ وعن أسماء بنت يزيد رَضِىَ اللّهُ عَنْها قالت: ]قال رسُولُ اللّهِ #: اسْمُ اللّهِ ا‘عْظَمُ في هَاتَيْنِ ا
يَتَيْنِ: وَإلهُُكُمْ إلَهٌ وَاحِدٌ َ إلهَ إَّ هُوَ الرَّحْمنُ الرَّحِيمُ. وَفاتِحَةِ سُورَةِ آلِ عِمْرَانَ: الم اللّهُ َ إلَهَ إَّ هُوَ الحَىُّ الْقَيُّومُ[. أخرجه أبو داود والترمذى وصححه .

Esmâ Bintu Yezîd (radıyallâhu anhâ) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Allah'ın İsm-i Âzam'ı şu iki âyettedir:1- "İlahınız, tek olan ilahdır, ondan başka ilah yoktur. O Rahmân ve Rahîm'dir." (Bakara 163).2- Âl-i İmrân sûresinin baş kısmı: Elif-Lâm-Mim. O Allah ki, O'ndan başka ilah yoktur, O Hayy ve Kayyûmdur" (Âl-i İmrân 1-3). [Ebû Dâvud, Salât 358, (1496); Tirmizî Daavât 65, (3472).]

İsm-i Azam ve Esma-ül Hüsna Duaları - 5

ـ5ـ وعن أبى هريرة رَضِىَ اللّهُ عَنْه قال: ]قال رسولُ اللّهِ #: إنَّ للّهِ تِسْعَةً وَتِسْعِينَ اسماً مَنْ حَفِظَهَا دَخَلَ الجَنَّةَ، إنَّ اللّهَ وِتْرٌ يُحِبُّ الوِتْرَ.وفي رواية: »مَنْ أحْصَاهَا)ـ1(«. أخرجه البخارى بهذا اللفظ، ومسلم بدون ذكر الوتر، والترمذى.وزاد فعدها: ]هُوَ اللّهُ الَّذِى َ إلَهَ إَّ هُوَ الرَّحْمنُ الرَّحِيمُ. المَلِكُ. القُدُّوسُ. السََّمُ. المُؤمِنُ. المُهَيْمِنُ. الْعَزِيزُ. الجَبَّارُ. المُتَكَبِّرُ. الخَالِقُ. البَارِئُ. المُصوِّرُ. الغَفَّارُ. الْقَهَّارُ. الوَهَّابُ. الرَّزَّاقُ. الْفَتَّاحُ. الْعَلِيمُ. القَابِضُ. الْبَاسِطُ. الخَافِضُ. الرَّافِعُ. المُعِزُّ. المُذِلُّ. السَّمِيعُ. الْبَصِيرُ. الحَكَمُ. الْعَدْلُ. اللَّطِيفُ. الخَبِيرُ. الحَلِيمُ. العَظِيمُ. الْغَفُورُ. الشَّكُورُ. الْعَلِىُّ. الْكَبِيرُ. الحَفِيظُ. المُقيتُ. الحَسِيبُ. الجَلِيلُ. الكَرِيمُ. الرَّقيبُ. المُجِيبُ. الْوَاسِعُ. الحَكِيمُ. الْوَدُودُ. المَجِيدُ. الْبَاعِثُ. الشَّهِيدُ. الحَقُّ. الْوَكِيلُ. الْقَوِىُّ. المَتِينُ. الْوَلِىُّ. الحَمِيدُ. المُحْصِى. المُبْدِئُ. المُعيدُ. المُحْيِى. المُمِيتُ. الحَىُّ. القَيُّومُ. الوَاجِدُ. المَاجِدُ. الْوَاحِدُ. ا‘حَدُ. الصَّمَدُ. الْقَادِرُ. المُقْتَدِرُ. المُقَدِّمُ. المُؤَخِّرُ. ا‘وَّلُ. اŒخِرُ. الظَّاهِرُ. البَاطِنُ. الوَالِى. المُتَعَالِى. البَرُّ. التَّوَّابُ. المُنْتَقِمُ. الْعَفُوُّ. الرَّءوُفُ. مَالِكُ المُلْكِ. ذُو الجََلِ وَا“كْرَامِ: المُقْسِطُ. الجَامِعُ. الْغَنِىُّ. المُغْنِى. المَانِعُ. الضَّارُّ. النَافِعُ. النُّورُ الهَادِى. الْبَدِيعُ الْبَاقِى. الْوَارِثُ. الرَّشِيدُ. الصَّبُورُ[. ولم يفصل ا‘سماء غير الترمذى .
Hz. bu Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlulah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Allah'ın doksan dokuz ismi vardır. Kim bunları ezberlerse cennete girer. Allah tektir, teki sever."Bir rivâyette: "Kim o isimleri sayarsa cennete girer" buyurmuştur. Buhârî hadisi bu lafızla tahric etmiştir. Müslim'de "tek" kelimesi yoktur. [Buhârî, Daavât 68; Müslim, Zikr 5, (2677); Tirmizî, Daavât 87, (3502).]

Tirmizî'nin rivâyetinde Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) Allah'ın isimlerini şöyle yazdı:"
O Allah ki O'nda başka ilâh yoktur.

Rahman'dır.

Rahim'dir.

El-Meliku'l-Kuddûsu,

es-Selâmu,

el-Mü'minu,

el-Müheyminu,

el-Azîzu,

el-Cebbâru,

el-Mütekebbiru,

el-Hâliku,

el-Bâriu,

el-Musavviru,

el-Gaffâru,

el-Kahhâru,

el-Vehhâbu,

er-Rezzâku,

el-Fettâhu,

el-Alîmu,

el-Kâbizu,

el-Bâsitu,

el-Hâfidu,

er-Râfiu,

el-Muizzu,

el-Müzillu,

es-Semîu,

el-Basîru,

el-Hakemu,

el-Adlu,

el-Latîfu,

el-Habîru,

el-Halîmu,

el-Azîmu,

el-Gafûru,

eş-Şekûru,

el-Aliyyu,

el-Kebîru,

el-Hafîzu,

el-Mukîtu,

el-Hasîbu,

el-Celîlu,

el-Kerîmu,

er-Rakîbu,

el-Mucîbu,

el-Vâsiu,

el-Hakîmu,

el-Vedûdu,

el-Mecîdu,

el-Bâisu,

eş-Şehîdu,

el-Hakku,

el-Vekîlu,

el-Kaviyyu,

el-Metînu,

el-Veliyyu,

el-Hamîdu,

el-Muhsî,

el-Mubdiu,

el-Muîdu,

el-Muhyi,

el-Mümîtu,

el-Hayyu,

el-Kayyûmu,

el-Vâcidu,

el-Mâcidu,

el-Vâhidu,

el-Ahadu,

es-Samedu,

el-Kâdiru,

el-Muktediru,

el-Muahhiru,

el-Evvelu,

el-Âhiru,

ez-Zâhiru,

el-Bâtinu,

el-Vâli,

el-Müte'âli,

el-Berru,

et-Tevvâbu,

el-Müntekimu,

el-Afuvvu,

er-Raûfu,

Mâliku'l-Mülki, Zü'l-Celâli ve'l-İkrâm,

el-Muksitu,

el-Câmiu,

el-Ganiyyu,

el-Muğnî,

el-Mâni',

ed-Dârru,

en-Nâfiu,

en-Nûru,

el-Hâdî,

el-Bedîu,

el-Bâki,

el-Vârisu,

er-Reşîdu,

es-Sâbûru."

*)
İsimleri bu şekilde, sâdece Tirmizî saymıştır.

Kurandan ve Hadislerden En Seçkin Dualar

SIKINTI VE HACET DUALARI

·‘’La ilahe illa ente subhaneke inni küntü minezzalimin.’’

Bu kıymetli dua Yunus Peygamber(a.s)’ın en sıkıntılı olduğu anda balığın karnında okuduğu duadır.Çok kıymetli ve tesirlidir.

·‘’Hasbiyallahu la ilahe illa hu.Aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbilarşilazim’’

Bu ayet tevbe suresinde 129.ayettir.Çok çok kıymetli bir tesbihtir.Büyük faydaları görülmüştür.Sıkıntı ve hacet için birebirdir.Fakat ayet olduğundan abdestsiz çekilmez.Dilek ve istekler için çok iyidir.

·‘’Allahümme ekfini bi helalike an haramüke ve ağnini bifadlike amman sivake’’

Bu tesbih abdestsiz olarakta çekilebilir.Sıkıntı ve hacetin giderilmesi için birebirdir.Dilek ve istekler için çekilir.

·‘’La havle ve la kuvvete illa billahilaliyyilazim.’’

Özellikle sıkıntıda ve dilekler için çekilebilecek en güzel tesbihlerden biridir.Çok kuvvetli bir etkisi vardır.

·Gale inni messeniyeddurri ve ente erhamürrahimin’’

Bu tesbih Eyüp peygamber hastalığından dolayı çok sıkıldığında çektiği Kuran-ı Kerimde geçen çok güzel bir duadır.Etkisi çok büyüktür.

·‘’Subhanallahi velhamdülillahi ve la ilahe illallahü vallahü ekber.Vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim’’

Bu tesbih hakkında peygamberimiz’’Şu ana kadar bana ve tüm peygamberlere verilen en güzel tesbihtir’’şeklinde bahsetmiştir.

·Subhanallahi ve bihamdihi

Allahı tesbih eder ve ona hamd ederim.

Çok çok kıymetli bir tesbihattır.

·‘’Yasin.Velguranilhakim.’’

Bunu çekmekte çok faydalı ve etkilidir.

·‘’Rabbi la tezerni ferdan ve ente erhamürrahimin’’

Hz.Zekeriyya (a.s)’ın duasıdır.

Anlamı:

Rabbim beni tek başıma bırakma.Sen merhametlilerin en merhametlisin.

·‘’Hasbunallahu ve nimelvekil ‘’

Allah ne güzel vekildir.

En güzel ve her müşkil için en etkili tesbihlerden biridir’’

ÇEŞİTLİ DUALAR:

·Allahümme Rabbena Atina fiddünya haseneten ve fil ahireti haseneten ve gına azabennar.Rabbenağfirli velivalideyye ve lilmüminine yevme yegumul hisab.Birahmetike Ya erhamerrahimin’’

Rabbim bize dünyada ve ahrette iyilik ve güzellik ver.Bizleri cehennem ateşinden koru.Rabbim ana-babamız a ve tüm müminlere hesap gününde merhamet eyle.AMİN

·‘’Elhamdülillahirabbilalemin.Vessalatü vesselamü ala rasulina muhammedin ve ala ali ve sahbihi ecmain.Allahümme Rabbena ya Rabbena tagabbel minna inneke entessemiülalim.Vehdina ve veffigna ilal hakki ve ila tarigimmüstagim.Vebereketül guranilazim.’’

·Rabbena heblena min ezvacina ve zürriyyatina ve kurrata a’yunin vecalna lil muttakina imama.

‘’Rabbim bizlere zevcelerimizden ve neslimizden gözümüzün nuru olacak evlatlar bahşet.’’

·‘’Rabbi hebli hükmen ve elhigni bissalihin.’’

·‘’Rabbi yessir ve la tuasssir.Rabbi temim bilhayr.

Rabbim kolaylaştır,zorlaştırma. İşimi hayırla tamamla.

·Gale rabbişrahli Sadri.Ve yessirli emri.Vehlul ugdeten min lisani.Yefgahu gavli.

Rabbim göğsümü genişlet.İşimi kolaylaştır.Dilimdeki düğümüde çöz ki dediğimi anlasınlar.

Taha suresinde geçen bir duadır.Hz.Musa (a.s)’ın duasıdır.

Ayrıca sabah namazından sonra haşr suresinden bir bölüm, ikindi namazından sonra amme ,son olarak yatsı namazından Amenerrasülü okumak çok faziletlidir.

Sabah namazından sonra yukarıda yazdığım tesbih ve dualar okunursa etkisi daha büyük olur.Özellikle 33 veya 100 defa çekilmeleri daha etkilidir.Biiznillah.

İş Bulmak İçin Okunabilecek Dualar

İş Bulmaya Çalışanlar Eğer Perşembe Akşamı Hacet Namazı Kılıp Duasını Ettikten Sonra Cuma Günü Sabahtan Öğlene Kadar Allah'ın El FETTAH İsmini 1001 Defa Söylesin...

El Fettah: Kapıları Açıcı, Her Türlü Müşkülleri Açan, Darlıktan Kurtaran Anlamındadır.

Rabbim Her İşsiz Kuluna Tez Zamanda Hayırlı İşler Bulmayı Nasip Etsin

Peygamber Efendimizin Taiften Dönüşünde Ağacın Altındaki Duası

ALLAH'ım, gücümün tükenişini, çaremin bitişini ve insanların gö*zünde değersiz görülüşümü sadece Sana şikâyet ediyorum.

Ey mer*hamet edenlerin en merhametlisi, beni kime havale ediyorsun?

Beni bütün kabalığıyla karşılayacak bir düşmanıma mı,
yoksa işimi eline verdiğin bir yakınıma mı?

Sen bana kızgın olmadıktan sonra başka*sının düşmanlığına hiç de önem vermem.

Şu kadar var ki,

Senin afi*yetin beni de içine alacak kadar geniştir.

Gazabını bana çevirmen*den, öfkeni üzerime indirmenden,
gökleri ve yeri aydınlatan, karan*lıkları dağıtan,
dünya ve âhiret işleri onunla yoluna giren kerim Zâ*tının nuruna sığınıyorum.

Sen razı oluncaya kadar Senin rızânı dile*meye devam edeceğim. Kötülükten sakınma iyiliğe güç yetirme sade*ce Senin yardımınladır.

bismillah3na6pa9xajz8.gif

MAKBUL OLAN DUÂLAR

[FONT=&quot]Hadîs-i Şerîf:​
“Muhakkak ki Allâhü Teâlâ bu ümmete, ancak fakirlerinin duâları, namazları ve ihlâsları hürmetine yardım eder.” (Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Nesâî)​

Hicrî: 27 Rebîulevvel 1434 •Fazilet Takvim

MAKBUL OLAN DUÂLAR

Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:

Namaza başlanana kadar müezzinin duâsı,

Cenâb-ı Hak şehîdliği ihsân edene kadar mücâhidin duâsı,

Allâhü Teâlâ belde ve vatanına döndürünceye kadar hacının duâsı,

Allâhü Teâlâ kendisine yardım edinceye kadar mazlûmun duâsı ve

İftâr edene kadar oruçlunun duâsı (makbûldür)”.​

Hicrî: 27 Rebîulevvel 1434 •Fazilet Takvim
[/FONT]​

Allah cumlemizin dualarini kabul etsin inşallah ))

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri