Major depresyon

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Hastalar kendini bir boşlukta hisseder, yaşam ile alakalı olan işlere ilgisi ve isteği kaybolmuştur. Hasta sanki hayatı boyunca bundan sonra hiç mutlu olamayacakmış gibi bir hisse kapılır .

sus be

Son düzenleme:
Sözlüklerden açıp okudugum konu başlığı

--

Ölüme bile sebep oluyomuş dikkat etmek lazım.

Depresyonun ağır halidir. Kişilerde güçlü umutsuzluk, mutsuzluk, kendine zarar vermek isteme, ağlama nöbetleri, sosyal izolasyon gibi gibi birçok belirtiyi içinde barınır. Müdahale edilmediği takdirde intiharla sonuçlanabilecek ciddiyete sahiptir. Beraberinde manik ataklar da söz konusu olabilmektedir.

Okuduğun , izlediğin , dinlediğin ve konuştuğun şeyi anlayamayacak dereceye gelme. Umutsuzluk içinde ölümü bekleme ve ya ölümü kendin sağlama.İntihar sonucu ölümlerin yaklaşık %50’sinden sorumludur.

Hep bana gelince morlaşıyosun bi bana mı ciddiyetsizsin bi bana mı lololo

Kişi bipolar değilse (manik-depresif psikoz) kilo kaybı, diş çürükleri , bağışıklık sisteminin baskılanmasına bağlı
kansere kadar varabilen (bkz. beni kanser etti tabiri) sekonder hastalıklar , yoğun mental ve fizyolojik halsizlik de beraberinde görülür.
Hareketsizliğin şiddetine göre,yatağa en çok temas eden yerlerde kas yıkımlanmaları gelişebilir.
Bu hastalığı atlatabilmenin bel kemiği hareket etmek ve fizyolojik gereksinim harici uyumamaktır.

Geri