Maide 51

• Kullanıcı Run
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Din ve İnanç
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
*
Çok eskiden okumuştum. Neden sordun?

Tevrat icerisinde musevi dışındakilere yönelik ağır genellemeleri görüp genelleme kavramına dokunuş yapmanız garibime gitti diyecektim.
Değistirilmiş ayet-ler vs. deseler de,biat edilip edilmediği önemli.
Savaş haberleri arşivini açın.
Ediyorlar mıymış?

Son düzenleme:
Şu an konumuz Maide. Tevratı savunmadım. Her yahudi ve hristiyanı genellemek yanlış olur dedim. Yanlışı yanlışla savunamazsın.

Anlamadım ya da anlamlandıramadım.
Teşekkürler yine de

Bütün müslümanlar Kur'an-ı Kerim'ine tam anlamıyla sadık mı? Yahudi veya hristiyanı çoktan velisi olarak seçen bir sürü müslüman var. Tevrattan bir örnek verip tüm yahudiler öyledir diyemezsin. Onların da bazılar sadık olmayabilir.
Neyse;
Daha açık anlatayım; Medine'de müslüman ve yahudiler eşit şekilde bir yasayla ve hatta anayasayla yönetiliyorlardı. Hatta veli olan yahudiler de vardı. O zaman neredeydi maide? Hendek savaşında kazık, sadece beni kureyza yahudilerinden yendi. Bedelini en ağır şekilde ödediler ve sonra suç tüm yahudilerin oldu. Şimdi anladın mı? Bana Tevrat'ı sordun. Sen hiç siyer okudun mu?

Müslümanlar Kur’an’a sadık değil de, bu kadar saygısızca ve sürekli saldırganlık sergilemesi de hoş değil. Bu sözüm size değil sevgili Pan. Hayatı boyunca Kur’an ile alakası olmamış insanların her bulduğu Ayet’e laf atması, aşalaması iğrenç bir hâl almış, biz önce saygı duymayı öğrenelim de, gerisini hallederiz. Böyle durumlarda benim aklıma Firavun geliyor, nedendir bilinmez..

Müslümanlar üzerinden bir genelleme yapılamaz.
Bazılarının kepazelikleri İslam'a ve ona inanan nice etnik kimliğe de yıkılamaz haliyle.
İslam ağırlıklı bir ton etnik kimlik ve ülke var.
Fakat "Musevi ülke" (inanan ağırlığı bakimindan)denilebilecek tek bir ülke, tek bir etnik kimlik var.(tamamına yakinini kapsayan)
Genellemelere ben de karşıyım fakat örnekler haberler buna zorluyor.(geniş perspektif)
Kendi açımdan değil,geniş bir açıdan bakıyorum ben.
Son derece hoşgörülü musevi tanıdıklarım da var, muhteşem bir adalet duygusuna ve iş disiplinine sahiptirler mesela.
Filistinli bir çocuğa sormak lazım bir de bunu.
Şimdilik davulun sesini uzaktan duyuyoruz, büyük Israil projesine göre bir gün yakından da duyacak gibiyiz.
Hayırlısı.

Son düzenleme:
Su son olaylarda bile adamlarin tavirlari ortada. Ellerinden gelse bir kasik suda bogarlar turkleri, araplari ne hale getirdikleri zaten ortada. Bunlar simdi bize dostmu samimiyane soruyorum ayetten bagimsiz?

Su iktidars olan kininizi kurandan cikarmayin agalar. Yüzlerce arastirma yapildi ayete gore ulkesini yoneten bir tane musluman ulke yok.ADALET YOK ADALET

Milli Gençlik vakfına ve Anadolu gençlik derneğine daıma cebım de gonlum de acık

Geri