Mahkümlara sahip çıkmak....

• Kullanıcı AOG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 31 gün önce görüldü
Bir devlet düşünün Mahkümlara sahip çıkmıyor...
Başkalar tarafından öldürülüyor...

Aklıma ilk gelenlerden Özgecanın katili...
Özdemir Sabancının katili...

Tamam hiçbiri yaşamayı hak etmiyor ama devlet eliyle de öldürülmesi gerekiyor mu ?
İdam etmek gibi birşey...

Bugün bunlara, yarın mapushaneye düşenin hiçbirinin cangüvenliği kalmayacak...

Ensar Vakfında çalışan öğretmeni düşünün... Erkek çocuklara tecavuz etmiş...
Durumu nolacak sizce hapishanede... ?
3-5 yıl yaşatılır sonra biri tarafından şişlenir... Toplum olarak göz mü yumacağız... ?

Ne düşünüyorsunuz bu hususta ?

Mahkum dahi olsa, her bireyin can ve mal emniyeti devletin teminatı altında olmalıdır. Aksi halde, herkes kendi hukukunu kendi tesis etmeye çalışır ki; bu da, devletin otoritesini zayıflatır ve kargaşaya neden olur.

Bence tecavüzcüler için iyi yapıyorlar hiççç üzülmüyorum. Hangisini şişlerse şişlesinler.

Diğerleri için yorum yapmıyorum ama tecavüzcüler için hiç içim sızlamıyor burada insan sevgisi diyecek değilim bunlar için.

Tecavüz içinse umrum olmaz.Ne hakkı .

Bir iftiraya kurban gidip, daha sonra suçsuzluğu ispat edilen ve bu arada cezaevinde şişlenerek öldürülen biri için acaba ne söylemek istersiniz?

Yine "katli vaciptir" der misiniz?

Başkalar tarafından öldürülüyor.
Aklıma ilk gelenlerden Özgecanın katili.
Özdemir Sabancının katili.
Tamam hiçbiri yaşamayı hak etmiyor ama devlet eliyle de öldürülmesi gerekiyor mu ?
İdam etmek gibi birşey.
Bugün bunlara, yarın mapushaneye düşenin hiçbirinin cangüvenliği kalmayacak.
Ensar Vakfında çalışan öğretmeni düşünün... Erkek çocuklara tecavuz etmiş.
Durumu nolacak sizce hapishanede.
3-5 yıl yaşatılır sonra biri tarafından şişlenir... Toplum olarak göz mü yumacağız.

Mahkumların ölmesiyle, yoldan geçen bir insanın ölmesi arasındaki fark nedir? Mahkumların her an gözlem altında olması mı devleti suçlu yapıyor? Bu durumda 2013'te Amerika Birleşik Devletleri'nde gardiyan tarafından öldürülen mahkum veya mahkum tarafından öldürülen gardiyanlar için kimi nasıl suçlayacağız?

Ölüm üzerinden siyasi yorumlar yapılmasını anlayışla karşılamıyorum. Sizin fikriniz sizedir ama desteklemiyorum. Şuan ben yan komşumu öldürmeyi planlıyor olsam bunu devlet nasıl tespit edecek?

Öte yandan, bahsettiğiniz katillerin suçu ne olursa olsun öldürülmesi gerekmiyordu bu sözlerinizde haklısınız. "Yaşamayı hak etmiyorlar." sözünü muaf tutuyorum. Ona siz dahil kimse karar veremez.

Ülke için en kötüsü, kendi adaletini kendisi belirleyen insanların varlığıdır.

Mahkumların ölmesiyle, yoldan geçen bir insanın ölmesi arasındaki fark nedir?
O da ölmesin, bu da ölmesin.
Mahkumların her an gözlem altında olması mı devleti suçlu yapıyor?
Evvet, kesinikle... İhmalı olan devlet mensupları oradan hemen uzaklaştırıp, bir soruşturma açıp, ihmali kimin varsa cezalandırılması...

Bu durumda 2013'te Amerika Birleşik Devletleri'nde gardiyan tarafından öldürülen mahkum veya mahkum tarafından öldürülen gardiyanlar için kimi nasıl suçlayacağız?
Amerika mı ?, bana ne amerikadan... Ben kendi pisliğimiden sorumluyum...

Ölüm üzerinden siyasi yorumlar yapılmasını anlayışla karşılamıyorum.
Peh daha neler...
Sizin fikriniz sizedir ama desteklemiyorum.
desteklemeni beklemiyorum, senin onayın için de yazmıyorum... Çokta umrumda...

Şuan ben yan komşumu öldürmeyi planlıyor olsam bunu devlet nasıl tespit edecek?
Bol şans...

Öte yandan, bahsettiğiniz katillerin suçu ne olursa olsun öldürülmesi gerekmiyordu bu sözlerinizde haklısınız. "Yaşamayı hak etmiyorlar." sözünü muaf tutuyorum. Ona siz dahil kimse karar veremez.
Ceza verme yetkisini bizler bir toplum olarak devletimize devir etmişiz... Devlet, adımıza ceza veriyor... Bunu da hukuk yoluyla yapıyor...

Adımıza öldür yetkisini daha henüz vermiş değiliz... İdamı kaldırdık 1999 da...

Ülke için en kötüsü, kendi adaletini kendisi belirleyen insanların varlığıdır.
CORRECT...

Geçiştirmeden yorum yapan, iki kelimeyi bir araya getirebilen, seviyeli arkadaşları beklerim.

Bıçağın ucu bize dokunana kadar hepimiz hümanistiz.

Alper tunganin ölüm sebebini biliyormusunuz tabiki akp hükümet istifa, çayin altini tartismaya acik biraktim

Devlet zamanında hapislerde eziyetlere maruz kalan çocuklara , insanlara sahip çıkmışmı da tecavüzcülerin veya katillerin canının korunması gerektiğini düşünüyorsunuz ?

Devlet derken son 14 yılımı baz alalım yoksa 1923'den sonramı yahu.
Mahküm ölümlerini görmezden gelmemeliyiz elbette lakin geçmişte bizzat devletin başında oturan köpeklerin kendi halkını jitemle veya herhangi başka pis yollarla resmen katliam boyutunda ölüme sürüklendiği...
Neyse tamamlayamıyorum bıraktım .dd

Devlet zamanında hapislerde eziyetlere maruz kalan çocuklara , insanlara sahip çıkmışmı da tecavüzcülerin veya katillerin canının korunması gerektiğini düşünüyorsunuz ?

Onlara da sahip çıkılmış olunur...
Hapishanen düzgün işliyorsa diğer unsurlurda düzgün işleyecrktir... En son sahip çıkılan yer hapishanedir...

Adaletini öptüğüm ülkenin tecavüzcüleri önce ağır bir işkenceyi sonrasında ölümü hak ediyorlar.

Başkalar tarafından öldürülüyor...

Aklıma ilk gelenlerden Özgecanın katili...
Özdemir Sabancının katili...

İdam etmek gibi birşey...

Bugün bunlara, yarın mapushaneye düşenin hiçbirinin cangüvenliği kalmayacak...

Ensar Vakfında çalışan öğretmeni düşünün... Erkek çocuklara tecavuz etmiş...
Durumu nolacak sizce hapishanede... ?
3-5 yıl yaşatılır sonra biri tarafından şişlenir... Toplum olarak göz mü yumacağız... ?

Dışarda sağlanamayan adalet içeride sağlanıyor? Kadını tecavüz edip öldürüyor girecek hapise devlet ekmeğini verecek ne âlâ memleket

Geri