Mahkemeden İlhan İrem'in Vasiyetnamesine İptal Kararı

Konu sahibi son olarak 12 gün önce görüldü
FPDoqxI.md.jpg

3 yıl önce yaşamını yitiren sanatçı İlhan İrem'in eşi Hansu İrem’e bıraktığı vasiyetname, yapılan itiraz sonucu mahkeme tarafından iptal edildi.

28 Temmuz 2022'de yaşamını yitiren İlhan İrem’in vasiyetnamesiyle ilgili yargıdan iptal kararı geldi. İlhan'ın vasiyetnamesinde tüm mirasını eşi Hansu İrem’e bırakma kararını verdiği açıklanmıştı.

Ancak, sanatçının ağabeyi Erkan Aldatmaz, vasiyetnameyi reddederek mahkemeye başvurdu. Aynı şekilde, İlhan İrem’in yeğeni Güliz Aldatmaz Gökçadır da, vasiyetnamenin geçersiz olduğu iddiasıyla mahkemeye başvurdu. Gökçadır, vasiyetin e-posta yoluyla yazıldığını öğrendikten sonra, yengesi Hansu İrem ile birlikte vasiyetnamenin iptali için dava açtı.

Gökçadır, babası Erkan Aldatmaz’ın mirası reddetmesine rağmen, yasal olarak kendisinin de mirasta hakkı olduğunu vurguladı. Ayrıca, amcası İlhan İrem’in ölümünden önce e-posta yoluyla düzenlediği vasiyetnamenin hukuken geçerli olmadığını belirtti.

DOSYA İSTİNAFTA​

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada, Güliz Aldatmaz Gökçadır’ın başvurusu kabul edildi. Mahkeme, İlhan İrem’in 2019 ve 2020 yıllarında e-posta ile hazırladığı belgelerin vasiyetname niteliği taşımadığını belirterek, vasiyetnamenin iptaline karar verdi.

Hansu İrem ise bu karara itiraz ederek, dosyayı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne (İstinaf) taşıdı.

KAYNAK

Son dönem ne çok miras tartışması yaşandı oysaki ölmeden önce belirlenmesi ve herkesin de bilgilendirilmesi gerekiyor.

Hahhaha

Bunları konuştuk. Ebegümeci bir hukukumuz var. Kafana göre vasiyet edemezsin. Takmaz seni yargı. Ölsen bile saygı göstermez sana hukuk. Leş kargalarina peşkeş çeker servetini. Alt soyun olacak. Çocuğun olacak. Çocuğun olunca bı bok alamaz çakallar.

En anlamlı en güzel mirası Türk milletine bıraktı.
Şu şarkının güzelliğine, sözlerinin derinliğine bakar mısınız.
Nur içinde yatsın.

Miras işini ölmeden belgelendirmek gerekiyor ve tüm mirasçıları bir araya toplayıp bilgi vermek gerekir ki sonradan itiraz eden olmasın.

Dünyanın en boktan işi miras meselesi, doktorun dediği gibi çocuk yoksa arap saçına dönüyor. Dava açılıyor, 10 kişi var diyelim, o kadar uzun sürüyor ki, 10 yıl sonunda ölenler kalanlar bir bakmışsın 10 kişi 40 kişi olmuş xd

Miras işini ölmeden belgelendirmek gerekiyor ve tüm mirasçıları bir araya toplayıp bilgi vermek gerekir ki sonradan itiraz eden olmasın.
Hiç bir anlamı yok.
Hani burada vasiyet usule uygun değil deniyo ya. En uygun olanı yap istersen yargıtay başkanı önünde imzala. Hiç bir hükmü yok. Elli çeşit itiraz davası açarlar ve kazanırlar.

Ölmeden malımı paylaştırayım desen, ölünce yine dava konusu olur. Mal kaçırdı derler. Adını bilmedigin akraban gelir çöker parana.

Hiç bir anlamı yok.
Hani burada vasiyet usule uygun değil deniyo ya. En uygun olanı yap istersen yargıtay başkanı önünde imzalar. Hiç bir hükmü yok. Elli çeşit itiraz davası açarlar ve kazanırlar.
Çocuğu olmayan birinin, anne-baba-kardeşlerinin mirastan pay alması sence mantıklı değil mi? Eş de hakkını alıyor ancak burada tüm miras kendine bırakıldı iddiasında bulunmuş.

Çocuğu olmayan birinin, anne-baba-kardeşlerin mirastan pay alması sence mantıklı değil mi? Eş de hakkını alıyor ancak burada tüm miras kendine bırakıldı iddiasında bulunmuş.
Mantık yok işte. kaç kişi ise o kadar bölerler. Sen diyemezsin yeğenim ne laka kocam alsın fazlasını diyemezsin

Eşit bölmeyi adalet sayar hukuk. Halbuki biri tüm hayatını seninle paylaşmış, aylarca hastanede refakatçi kalmış, tüm varlığını tedavin için harcamış, alt bezini değiştirmiş...

Diğeri bayramda telefon açmış...

Hahhaha

Allah adaleti istiyoruz.

Şimdi 1sn.
Benim çocuğum olmazsa,mirasımı noter onaylı prosedüre uygun bir şekilde bir kuruma falan vasiyet etsem bile kuzenlerim falan itiraz edip dadanabilir mi?

Mantık yok işte. kaç kişi ise o kadar bölerler. Sen diyemezsin yeğenim ne laka kocam alsın fazlasını diyemezsin

Eşit bölmeyi adalet sayar hukuk. Halbuki biri tüm hayatını seninle paylaşmış, aylarca hastanede refakatçi kalmış, tüm varlığını tedavin için harcamış, alt bezini değiştirmiş...

Diğeri bayramda telefon açmış...

Hahhaha

Allah adaleti istiyoruz.
Yeğen dahil olamıyor diye biliyorum, eğer anne-baba-kardeş hayatta değilse yeğene kalır.

Burada amaç evlilik yolu ile mirasa konma amacı taşıyan kişileri saf dışı bırakmak yoksa eşine bırakacaksa zaten aile toplantısı yapar ve tüm mirası eşine bırakacağını belgeler. İtiraz etme hakları da kalmaz.

Yeğene kalır alt soyun yoksa.

Aile toplantısı hikaye @Lefty
Toplar çocukları dersin "bu şerefsiz Yusuf'a iğne bile bırakmıyorum. Benim hayatımı mahfetti. Hayatım boyunca onun kumar borçlarını ödedim sizlerin kursağınızdan kesip. Zaten hakkını ben yaşarken fazlası ile aldı".
Eyvallah der Yusuf.

Ama sen ölünce dört avukatla gelir apartmanın önüne. Kimseyi sokmaz içeri. Kan bağı vardır ve evlat olmaktan doğan eşit miras hakkı vardır.

Peygamber gelse engel olamaz Yusuf'un apartmana çökmesine.

Şimdi 1sn.
Benim çocuğum olmazsa,mirasımı noter onaylı prosedüre uygun bir şekilde bir kuruma falan vasiyet etsem bile kuzenlerim falan itiraz edip dadanabilir mi?
Örnek olarak söylemek gerekirse; Bekar, kardeşin yok, anne ve baba vefat etmiş ise mirasçı otomatikmen dede ve nene olur. onlar da vefat etmişse amca, hala, dayı ve teyzeye geçer. Ancak sen öncesinde usulüne uygun (Sulh hâkimi veya noter huzurunda, miras bırakanın beyanlarının yazıya geçirilmesiyle oluşturulur. Bu vasiyetname, tanıkların huzurunda imzalanır ve noter veya hâkim tarafından mühürlenir.) bir vasiyetname düzenlemiş isen hak talep edemezler. İtiraz etseler bile vasiyetname usulüne uygun ise talepleri reddedilir.

Valla @Lawyer o vasiyet belki dedeni yada yeğenini saf dışı bırakır ama çocukların arasındaki paylaşımda bir boka yaramıyor

Valla @Lawyer o vasiyet belki dedeni yada yeğenini saf dışı bırakır ama çocukların arasındaki paylaşımda bir boka yaramıyor
Miras konusu gerçekten en nefret ettiğim şeylerdir. Özellikle toprak muhabbeti yüzünden işler kanun önünde bile çözülemeyince iş vurma kırma öldürmeye kadar gidiyor. O yüzden dediğinde haklısın.

Miras konusu gerçekten en nefret ettiğim şeylerdir. Özellikle toprak muhabbeti yüzünden işler kanun önünde bile çözülemeyince iş vurma kırma öldürmeye kadar gidiyor. O yüzden dediğinde haklısın.
Çok alakaya maydonoz olacağım ama ben vasiyet yazmak istiyorum. Nereden nasıl yazılır o?

Çok alakaya maydonoz olacağım ama ben vasiyet yazmak istiyorum. Nereden nasıl yazılır o?
Yazılabilir kolay o iş. Örneğin vasiyetinde şöyle de yapabilirsin; ''Yasal mirasçısı bulunmakla birlikte yasal mirasçılarına mirasını bırakmak istemeyen kimseler kendilerine mirasçı atayabilirler.'' Beni atanmış mirasçı yapabilirsin. Tüm malvarlığına gözüm gibi bakarım. :)

Yazılabilir kolay o iş. Örneğin vasiyetinde şöyle de yapabilirsin; ''Yasal mirasçısı bulunmakla birlikte yasal mirasçılarına mirasını bırakmak istemeyen kimseler kendilerine mirasçı atayabilirler.'' Beni atanmış mirasçı yapabilirsin. Tüm malvarlığına gözüm gibi bakarım. :)
Yaaa kızkardeşime bırakmayı düşünüyordum. Bir şey olursa diye jfjfjjf
Noter onayı veya mahkeme vs onay gerekmiyor mu?

Geri