mahalle yanarken forumsal üyelerinin saçını taraması

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
dur bakayım belki bi taneniz memleketin son durumuyla ilgili birşeyler yazar, bi başlık açar belki diye bekledim. Yok arkadaş. Hala forum oyunu oynuyorsunuz. "sen aç" demeyin çünkü siyasete bulaştığım an banlıyorsunuz. Sizden hiç ümidim kalmadı.

Burda yapılan siyasetle bir yere varılamayacağını anlamış olabilirler :u3:

vakt-i zamanında birçok alanda haldır haldır yardırıp, siyasetin dibine vuran ben, bu memlekette aklıyla değil başka yerleri düşünen insanlar ile bir yere varılamayacağını acı bir şekilde tecrübe ettiğim için artık bulaşmıyorum bu tür şeylere çok zor durumda kalmadıkça. o yüzden son 4 senemi huzur içinde yaşamaktayım.

siyaset mevzularının döndüğü ortamdan hemen kaçıyorum. din konularının fırıl fırıl döndüğü yerde fırıldak insanları görünce anında uzuyorum. bu ülke gelenekçi yapıya sahiptir. akıl da bu gelenekçi yapıya göre çalışıyor maalesef. sen istediğin kadar siyasi gerekçe, ekonomik çözüm üret. o insan akşam işten çıkıp eve giderken kullandığı yolun asfaltlandığına bakar. mahallesine açılan bim marketine bakar. asgari ücrete yapılan 30 lira zamma bakar. oy verdiği insanların ayda aldığı 17.000 lirayı gözünde büyütmez. alacak tabi der, memleket yönetiyor der haspam. bunu neye göre der, oy verdiği adamın televizyona çıktığında kendisinin karşıt görüşlü sözüm ona dinsiz bunlar dediklerine ağız dolusu hakaretler içeren sözler sarf ettiği için, şiddet yanlısı hareketler sergilediği için. biz Türk milletiyiz duygularımızla hareket ederiz. bilimmiş, akılmış, realiteymiş, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırıymış, yoksulluk sınırıymış bizi ilgilendirmez. biz akşam eve giderken 1 ekmek alabiliyorsak günü kurtarmışız demektir. bize hep şükretmeyi öğrettiler. tamam şükredelim de, bize şükretmeyi öğretenlerin malı hamuduyla götürmesi biraz abes değil mi?

ÇALIYOR; AMA ÇALIŞIYORLAR diyen pek muhterem, çok Müslüman saygıdeğer insan topluluğumuz tabii oldukları dini adam gibi yaşayıp, hırsızlığın bir kul hakkı gaspı olduğunu anladıkları zaman ya da haram olduklarını sözüm ona inandıkları dinde haram sayıldığının farkına vardıkları zaman belki millet de saçını taramayı bir kenara bırakır.

editten sonra edit: iletinin zaten en önemli kısmı su veren itfaiyenin hortumuyla ilgiliydi genşler.
teşekkür ederim.

bu tür sitelerde "2016 bayan avatarları" gibi konuların açıldığı siteler dersem türünü anlarsın zaten amaç boş muhabbettir, gelip de teknoloji haberlerini burada takip etmem mesela, onun için gündem veya siyasette de bişey beklememek lazım, belki siyaset için başka yerler kullanıyorlardır

ak parti için 2023e kadar sayalım, üsteki üye hangi partiden, içinden geçen bir millet vekili söyle gibi forum oyunlarıyla climaxın dikkati çekilebilir. :d

Bunu salt insanların siyasete ilgisizliği olarak yorumlamak doğru değil. Memleketin her bir yanı cadı avına dönüştürülüp binlerce gözaltı yapılıyorken, fişleme, sansür almış başını giderken, binlerce insan (suçlu yada suçsuz) işinden/ekmeğinden edilebiliyorken kalkıp da bir forum sitesinde 3-5 şey karalayıp dertsiz başa dert açmayı istememek olağanüstü bir durum değil. Bu forumdaki üyeler de nihayetinde toplumun birer parçaları.
Şunu çok iyi biliyoruz ki, iktidar zihniyetinin muhalefete tahammülü yok. Bugün eleştirel bir dil kullanmanız FETÖ'cü, PKK'lı, DHKC'li vs olarak yaftalamanız için yeterli. Ve bence insanlar artık eskisinde çok daha tedirgin. "Ulan şimdi bir şey desem başıma bir şey gelebilir" korkusunu taşımayan kaç muhalif kaldı?

Bu forumda siyaset tartışılamadığını hala öğrenememiş olmanız şaşırtıcı. Maalesef ki No Pasaran 'ın dediği gibi bir şey yazdığınız an hemen yaftalamalar başlıyor.

Siyaset ve güncel konular hakkında konuşmayı ve tartışmayı çok sevdiğim halde kesinlikle dahil olmuyorum forumda. Zaten iki gram sabrımız var onu da forumda iki kelimeyi doğru düzgün bir araya getiremeyen insanlar için tüketmek mantıksız olur.

Ve insanlar genel sıkkınlıkları yüzünden forumlarda bu şekilde takılıyor. Zaten güncel hayatta gereğinden fazla siyaset vb konular sarmış durumda her tarafı, en azından forumda kafamı dağıtayım derdinde çoğu insan.

O yüzden bu tarz genel forum sitesi olarak tabir ettiğimiz sitelerde o aradığınız şeyi bulmanız çok çok zor. Siyaset için geçerli olan şey teknoloji vb şeyler için de geçerli zaten çok büyük ve köklü forumlar var bunlar için, meraklı olanlar Bal Porsuğu gibi benim gibi mesela o sitelerden bakıyor ya da youtube dan takip ediyor.

"Siyaset nedir? Siyaset kimle yapılır? Siyasetçi nedir?" başlıklı içeriği BOMBOŞ konular ararsan, istemediğin kadar bulabilirsin. Zira bu tür boş konular forum için önemliymiş.
İçeriği boş konuların önem kazandığı bir ortamda oyunlardan öteye gitmesini beklemek hata olur.

Haberleri takip ediyorum, görsel ve yazılı basini takip ediyorum.Forumda da aynı şeyleri görmek istemiyorum açıkçası yine de açılan konuları okumaya çalışıyorum genelde, yorum yapmadan çıkıyorum çoğundan. Ülkenin durumuna kimsenin duyarsız olduğunu da sanmıyorum.

Geleneksel siyaset algısı var.Ve bu algı herkeste. Kimden ne gördüyse ne kadar gördüyse onun siyasetini yapıyor kişi. Aileden gelme bilmem x partisi , arkadaş çevsesinden veya okulun etkisiyle y partisi...
X'ler veya Y'ler mühim değil. Mühim olan kişinin körü körüne siyaset yapmaması. Sen oy verdiğin partinin eksilerini ve artılarını bilinçli bir şekilde düşünüp ona göre oy kullanıyorsan bana göre günümüzde oldukça lüks bir durum.
Gelelim anlatmak istediğim düşünceye ; partilere çamur atmaktan ziyade gerçekten siyaset yapmak istiyorsanız bütün partileri tek tek ele alın , kim bu zamana kadar neler yapmış , kim gücü eline almış neler yapamamış.
Bunları tartışın.
- Aa senin partin hızsız.
+ Bb senin partin dinsiz.
gibi durumlar insanları birbirine düşürür.
Ben forumda siyaset tartışmıyorum . Siyasetle içsellemiş kişilerin olduğunu da düşünmüyorum. Siyaseti gerçekten bilen kişinin de burada zaman kaybedeceğini sanmıyorum.
İnsanların birbirine düşmesinden zevk alanlar siyaset yaptığını zannediyor.
Şimdi gelenekçi insanlara neyi nasıl anlatacaksın ?
Bırakayım siyaset yapmayı daaaa
..
Ben gideyim üstteki üyeye ilan-ı aşk edeyim.

Siyaset tartışırken forumsal;

images

Siyaset laf salatasından başka bi şey değil. Burda boş yere birbirinizin hakkına giriyorsunuz.

emman hep siyaset gonuşyorcular bozdu oyunlara attım kendimi.
Ama sorun değil şuraya bir başörtüsü yazsam konuların ardı arkası kesilmez :D

Seviye şu noktaya geldiğinden beri yazmıyorum;

ay ben devlet memuruyum, bence hiç konuşmayayım. reisimiz ne derse o, o kadar!

yalnız adam caktırmadan küfür etmiş alayınıza, bilginize :d

Geri