Magi

Konu sahibi son olarak 2612 gün önce görüldü
Hasan karacadagin yeni filmi harika yapmis adam yabancilara efekt konusunda yetismis kurgu konusunda cogu yabanci filmi gecmis bile

22:00 seansına gidip izledim filmi sonunda .. Peki ne oldu ? Korktum mu ? Hayır maalesef ama durun yanlış anlamayın beni .. Korkmamam filmle alakalı değil .. Bu bende ki eksiklikten kaynaklı bir durum .. Zaten korku filmlerine korkmak için değil ilham almak için gidiyorum bir süredir ve bu açıdan Magi'den ilham aldım mı ? Kesinlikle evet ..

Öncelikle filmi biraz eleştireyim .. Bir kere Türkçe dublajına gitmenizi önermem .. Yabancı oyuncuların Türkçe seslendirmesi hiç olmamış .. Efektlere gelince; Sineklerin yakın çekiminde gösterdiği kafalarına gülesim geldi .. Hani neredeyse Arı Maya'da çıkar mı bir yerlerden diye düşünmeden edemedim .. Bir de bebeklerin durumu çok fazla animatikti .. Tahmin ederim ki Karacadağ'da bu efektlerden tatmin olmuş değildir .. Yine de şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki hiç bir Türk Korku filminde ki efektler Magi'dekilerle boy ölçüşemez ..

Gelelim filmin beğendiğim yönlerine .. Bir kere filmin çıkış noktası olarak kullanılan " Şeytanı kim doğurdu?" sloganına en başında beri bayılmıştım .. Film boyunca da bu slogana sadık kalarak bir yol haritası çizilmiş .. Filmin ilk bir saati durağan çünkü izleyiciyi özellikle son kırk dakikalık fırtınaya hazırlamak istemişler .. Bazen bazı yorumlarda Magi'nin konusunu anlamayanları okuyorum da onlara tavsiyem gidip bir IQ testi yaptırmaları olacaktır zira konu gayet açıklayıcı argümanlarla izleyiciye anlatılmış ..

Cinler her zamanki gibi haddinden fazla kudretli gösterilmiş ki Karacadağ'ın bu misyonunu sevmesem de haksız da olmadığını kabul ediyorum .. Karacadağ bu filminde de diğer filmlerinde kullandığı tüm klişeleri kullanmış .. Üstüne biraz da batı mistizmi serpiştirmiş .. Genel anlamda diyalogları beğensem de bazı diyalogların çok gereksiz durduğunu da belirtmeliyim .. Örnek ; Adres sorulan bakkal ya da taksicinin sohbeti gibi ..

Sonuca gelirsek Magi kesinlikle izlenmeyi hak eden kaliteli bir yapım olmuş .. Hele ki son dönemlerde ipini koparanın Cin temalı filmler yaptığı Türkiye'miz de düşen kaliteyi yeniden yukarıya çeken bir yapım olmuş ..

Geri