Madımak Hala Yanıyor...

Konu sahibi son olarak 2579 gün önce görüldü
Unutma+Unutturma%E2%80%A6+%E2%80%94+Sivas+Katliami%E2%80%94010.png

Sevdanın güzelliğinde
Canın cana hasretinde
İnançlı yürekleriyle
Kavganın ateşlerinde
Yananlara selam olsun​

ne yazayım diye düşündüm ama yazacak bir şey bulamadım küfür edeyim dedim neye yarar ki
"din elden gidiyor" aklıma bu söz geliyor insanların inançları hem güç hemde zayıflıkları ne denir ki umarım bu olayı yapan ve göz yumanların Allah belalarını verir.

yahu geçen senede dedim bu senede diyorum şu konuyu bu bölüme açmayın rica ediyorum.

93 yilinda sivasa gittigimde , kara bir leke gibi sehrin merkezinde , yikilmamis ayakta duruyordu madimak .

Saygıyla anıyoruz.

Madımak Hala yanıyor. Ateşin çocukları hala yanıyor... Aydınlıklar yanıyor... Şiirler yanıyor... Sazlar yanıyor... Türküler yanıyor... Vicdan yanıyor... İnsanlık yanıyor...

sivas-katliami.jpg

Hakketten neyi kutluyoruz?

Neyse.

Siz ateşle yakılıp sonsuz cennete gittiniz.
Sizi ateşle yakanlar sonsuz cehenneme gidecekler.

Ne kadar çok şey yakarak, ne kadar çok yanıyoruz. Hangi düğümünü söylesek, boğazımızdaki.

Madımak, insanlığın hangi cehenneminde, sonsuzluğun hangi cennetinde ağırlanacak kim bilir.

İnsan diye kime denir bilmek de gerekir.

İnsan olmayandan çok insanlığı yanlış öğrenenler var, yanlış yönlendirilenler var. Öğrenilmesi gereken birşey olmadığı halde insanlık.
Biraz da insan sevgisi öğrenmek gerek.
Bundan sonra olur mu bilmiyorum. Her ödenen bedel sonrası daha çok nefret doğuyor

yitip giden canlar.

İçimi derinlemesine incitir Madımak kelimesi ..
Korkar kaçarım başka yönlere ..
Ruhları Şad Olsun demekle yetinicem

Keşke sadece senede bir gün hatırlanmasa..

Evet . ama şuradaki çoğu insandan merhametli ve vicdanlı olduğum kesindir hiç bir ölüm hiç bir acıdan haz duymadım duyduğum gün Allah canımı alsın.

İnsanlık tarihinin en büyük ayıplarından biri...
Hiç bir insan evladı bu şekilde bir ölümü haketmez
Ruhları şad olsun...

35 Aydını yakan katil bir devlet. Asıl katliam zaman aşımına uğramış olması.
ne yakanları ne de aklayanları affetmiyoruz.

Insanligin oldugu, vicdanlarin sustugu yer Madimak..
Aklin alamayacagi bir vahset..
Ruhlari sad olsun..

Geri