Made in China

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Bir markette hoşunuza giden bir aksesura doğru gülümseyerek ilerliyorsunuz,Fiyatıda pek uygun.Eşyayı elinize alıp arkasını çeviriyorsunuz ve bir yazı ''Made in China'' yüzünüzü buruşturup eşyayı hışımla yerine koyuyorsunuz.

Ucuz ve kalitesiz değişik oyuncak eşyalar..

PRC. Birde şu kalitesiz yaftasını anlamıyorum. Çok kaliteli insanlarız ya :) Aylık 1000 tl geliri olan elemanın cebinde 2000tl'lik telefon var. Kurban olun Made in China'ya :)

Peki gerçekten üretim yerinde de böyle iş görmez mi bu ürünler?

Bir küpesi kuzenimi kulağından ediyordu neredeyse.
Uzak durmakta fayda var.

İs görmez mi derken?
Çin nüfusu kalabalık olduğu için elini atsan ne iş olsa yaparım abi tiplii insan görürsün cin de her iş için en ucuz fiyata kötü şartlarda insan calistirirlar.
+++ sosyal hak imkanları gelişmiş değil.
Bu yüzden cin de yapılan üretim genelde ucuz ve kötü olabilir.
Elinde ki maddeden kıymetli şeyler çıkmasını istersen önce usta ya kıymet vermelisin.

verdiğiniz paraya göre üretim yapıyorlar.iyi para iyi iş.

Nedense Çin malı "kalitesizdir" anlayışı bu konuda da almış yürümüş. Dünyanın üretim merkezi Çin'dir, Kore'dir. Şu anda elinizdeki bilgisayarların, telefonların teknolojik hemen hemen her şeyin üretim yeri Çin.

Aslının da sahtesinin de.
Kalitelisinin de kalitesizinin de.

Aklıma Kazım abi geldi. Orjinal bir şey istediğimizde Çin orjinali bu vallah derdi. Adamın adı meydinçayna Kazım kaldı.

Hem ucuz, hem kalitesiz, hem de albenisi çok.

Kalitesiz deneyelim; ucuz işçilik diyelim biz ona.
Zor şartlar altında çalıştırılan ve somurulen genel de Avrupalılara üretim yapan insanların elinin değdigi ürünleri üreten ülkenin Menşei. Made in chaina.

Geri