Madagaskarlı Çocuklar ve ben

Konu sahibi son olarak 2570 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pn2yA5.jpg
[/url][/IMG]​

YER: Toamasina, Alaotra-Mangoro, Madagaskar

İki gencin kol ve bacak kuvvetiyle döndürdüğü çok da yüksek olmayan bir dönmedolap gördüm. Yükseklik korkum aklıma gelmedi değil ama 'bundan da mı korkuyorsun ,nasıl pısırık bir insansın ' diye söylenerek kendimi ikna ettim ve bindim. Ancak dönmedolabın ilk havalanmasında korkuma yenildim ve 'stop stop 'diye bağırdım. Ya duymadılar ya da ciddiye almadılar ve döndürmeye devam ettiler. Ben de çok üstelemedim, endişe içinde bitene kadar sesimi çıkarmamaya karar verdim =)

Bu arada önümdeki koltuklarda oturan iki çocuk benim korktuğumu farketmiş olsa gerek, dönmedolap her havalandığında arkalarına dönüp alaycı alaycı gülümsüyordu. Üstüne üstlük gözümün içine bakarak cesaret gösterisi yapıyor, korkuluk zincirini açıyorlardı.

Dönmedolaptan indikten sonra ücreti ödedim ve sahile doğru yürümeye başladım. 20-30 metre yürümüştüm ki arkadan bacağıma dokunan el hissettim. Onlardı. Birkaç dakika önce pısırık bana gülen iki çocuk. Yine gülüyorlardı. Birşeyler söylediler tabii anlamadım. En iyisi dedim, dönmedolap parası vereyim, gitsinler başka pısırık insanlara gülsünler bulurlarsa tabii. İkişer kez dönmedolaba binebilecekleri kadar para verdim ve anlamayacaklarını bilsem de 'çok sevimlisiniz ama sizi bir gün bir yerde ifşa edeceğim ,arkadaşlarımın hepsi size gülecek, intikamım komik olacak 'dedim.İşte o gün geldi =) Beni seven bu çocuklara gülsün. Hele arkada yüzü gözükmeyen ama ne yaptığı tahmin edilebilir çocuğa daha çok gülsün =)

Yazdığın,paylaştığın her şeyi okumaktan keyif aldığım gibi, harika bir anı ile de gülümsememe sebep oldun @Heimlich Manevrası.
Takibindeyim öyle bil:)

Ne tatlı bir anı bu.Çocuk cidden çok sevimli gülmüş insan kızamaz da bunlara (tebessüm eder)
İş için mi gittiniz o bölgeye çünkü oldukça uzak ve pek duymadım gidenleri

Yazdığın,paylaştığın her şeyi okumaktan keyif aldığım gibi, harika bir anı ile de gülümsememe sebep oldun @Heimlich Manevrası.
Takibindeyim öyle bil:)

Sen de benim gözaltımdasın =)
Bu arada rengin değişmiş çok hoş görünüyorsun, tebrik ederim.

Ne tatlı bir anı bu.Çocuk cidden çok sevimli gülmüş insan kızamaz da bunlara (tebessüm eder)
İş için mi gittiniz o bölgeye çünkü oldukça uzak ve pek duymadım gidenleri

Teşekkürler Kırmızı. Kızamadım evet, fıldır fıldır gözleri var, uyanıklar =)
Hayır iş için değil tamamen merak diyelim, herkesin tercih ettiği bölgelere gitmeyi sevmiyorum bu tarz mekanlar daha çok cezbediyor beni =)

Kaç saat uctunuz ki simdi?
Aman Allahım.

Bu arada çocuklardan çok siz tatlı geldiniz bana;p

Bir çocuğun gönlünü eğlemek insana en büyük doyumu yaşatır, hoş bir anı.​

Yine yer ve gün aynı.

Geminin limandan ayrılışını seyreden, fotoğrafta görülmeyen kırk elli kişilik bir kalabalık vardı. Benim de dikkatimi çekti. Sahile doğru yürürken dilenci bir çocuk yanaştı. Ben de "geminin gidişine bakacağım" anlamında gemiyi gösterdim. Çocuk gemiyi kaçırdım zannedip güldü. Ben de 'neden olmasın,gemiyi kaçırmış rolü yapayım 'diye düşündüm. Elimi gemiye doğru sallayıp koşarak 'heyy beni unuttunuz' diye bağırdım =) Gemiyi seyreden kalabalık bana bakıp gülmeye başladı. Bu da böyle keyifli bir anımdır =)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri